Hoofd Juridische Zaken

Afdeling

Bureau Juridische Zaken

Werkomgeving

Juridische Zaken bestaat uit 3 clusters:
- Het cluster waar alle onderzoekscontracten worden behandeld (ca. 2500 per jaar).
- Het cluster met onze Functionarissen Gegevensbescherming.
- Het cluster Algemeen waar alle andere vragen terecht komen.

Het team Juridische Zaken is organisatorisch ondergebracht bij UMC-staf, Personeel & Organisatie, maar de afdeling heeft in de praktijk een onafhankelijke positie die, waar gewenst, ook rechtstreeks aan de Raad van Bestuur rapporteert. Het cluster voor de onderzoekcontracten zit midden in een proces voor het verder optimaliseren van de werkzaamheden en positionering.

Functiebeschrijving

Als hoofd Juridische Zaken heb je 3 rollen:
- Je bent de manager van een team van ca. 25 professionals, verdeeld over 3 clusters.
- Je bent de juridisch adviseur voor de Raad van Bestuur bij de complexe dossiers die op managementniveau spelen.
- Je behandelt inhoudelijk complexe dossiers.

Het team Juridische Zaken bedient het hele UMCG, op alle niveaus en voor alle type werkzaamheden. Daarbij gaat het om een heel divers pallet van rechtsgebieden waaronder gezondheidsrecht, aanbestedingsrecht, aansprakelijkheidsrecht, (internationaal) contractenrecht, privacyrecht en ondernemingsrecht. Communicatie en betrokkenheid zijn daarbij de kernwoorden, zowel binnen het team zelf als vanuit het team naar de andere collega’s binnen de organisatie. Daarbij speelt de afdeling Juridische Zaken een belangrijke rol als het gaat om verdere beleidsontwikkeling op gebieden die raken aan onze werkzaamheden.

Binnen de grote organisatie UMCG is het van belang dat je weet hoe je mensen kunt bereiken en meenemen, waarbij je je altijd bewust blijft van de vele, ook tegenstrijdige, belangen die vaak spelen. Je hebt een sterk team van professionals en om optimaal gebruik te kunnen maken van hun kwaliteiten ten behoeve van het UMCG is de positionering van de afdeling Juridische Zaken belangijk, zowel intern als extern. De Rijksuniversiteit Groningen is een belangrijke partner voor ons, tegelijkertijd heeft het UMCG vele regionale, nationale en internationale samenwerkingspartners, publiek en commercieel.

Wat vragen wij

Iemand die vol enthousiasme samen met het team zorgt voor de juridische ondersteuning die onze topmensen in de zorg, het onderwijs en onderzoek verdienen.

Je bent als hoofd oprecht betrokken bij je team en je kijkt samen met hen naar de uitdagingen waar zij tegenaan lopen. Je coacht, inspireert en faciliteert jouw medewerkers hierin. Je draagt actief bij aan de verdere optimalisatie en positionering van de afdeling Juridische Zaken. Je bent gewend om in een complexe bestuurlijke organisatie te werken en als juridisch sparring partner van het bestuur op te treden. Je bent een ervaren senior jurist met affiniteit met het ondernemingsrecht. Je vindt het leuk om op meerdere schaakborden tegelijk te werken en snel te schakelen tussen de verschillende dossiers en taken die je hebt. Vanzelfsprekend kun je goed werken onder tijdsdruk en kun je snel schakelen in prioriteiten die jij voor jezelf of je team moet stellen.

Wat bieden wij

Voor deze fulltime functie (36 uur per week) doen wij jou, afhankelijk van opleiding en relevante ervaring, een passend salarisaanbod. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Verder biedt het UMCG een aantrekkelijke CAO á la carte waarin je onder andere extra verlofuren kunt sparen. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG biedt keuze uit 2 collectieve zorgverzekeringen. We hebben een uitstekende pensioenregeling en je kunt gebruik maken van de fiscale regeling woon-werkverkeer. Het UMCG is goed bereikbaar, via snelle OV-verbindingen met 5 P+R plekken rondom de stad.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Laura Ensing telefoonnummer (050) 361 1553

Michiel Kahmann telefoonnummer (050) 361 1553
m.t.g.kahmann@umcg.nl

Solliciteren

Is je interesse gewekt? Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 19 december 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op 27 en 28 december 2021. Je ontvangt uiterlijk 23 december bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Een assessment en een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunnen onderdeel van de procedure uitmaken.

Digitaal sollicitatieformulier