Versnellertechnicus / technisch specialist

Afdeling

Radiotherapie

Werkomgeving

De afdeling Radiotherapie van het UMCG behandelt circa 5.000 oncologische patiënten per jaar met ioniserende straling, met protonen- en fotonentherapie, deels ook in een dependance bij het Scheperziekenhuis in Emmen. We willen onze patiënten voortdurende de beste kwaliteit van behandeling leveren, op alle fronten. Goede apparatuur is daarvoor van levensbelang.

Voor het merendeel van deze technisch geavanceerde behandelingen beschikt de afdeling over negen lineaire versnellers voor fotonentherapie die zijn uitgerust met diverse beeldvormende apparatuur. Beeldvorming tijdens de behandeling en interactie van systeemsoftware en controlesystemen neemt een steeds belangrijkere plaats in om zodra nodig aanpassingen in het behandelplan door te kunnen voeren (adaptieve radiotherapie). Het goed functioneren van de behandelapparatuur wordt gewaarborgd door zowel kwaliteitscontroles als eerste- en tweedelijns onderhoud, wat op de versnellers van de afdeling Radiotherapie grotendeels in eigen beheer door onze versnellertechnici wordt uitgevoerd. Onze versnellertechnici zijn daarom opgeleid tot het specialistisch niveau van service engineer van lineaire versnellers en wel op een breed vakgebied van o.m. elektronica, röntgen-, hoogspanning- en vacuümtechniek.

Bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming (onderdeel van Medical Imaging Center, MIC) wordt in het kader van een dienstverleningsovereenkomst daarnaast onderhoud uitgevoerd aan het cyclotron voor de productie van PET-radionucliden ten behoeve van PET-scans.

Op de afdeling Radiotherapie werken 300 medewerkers uit diverse (para)medische en fysisch-technische disciplines. De groep Klinische Fysica en Instrumentatie telt ruim vijftig personen, onder wie zes versnellertechnici. Wegens pensionering zoeken we een versnellertechnicus of een medisch technicus/elektrotechnicus/mechatronicus die zich in deze uitdagende functie wil specialiseren.

Extra informatie kan worden verkregen via: Radiotherapie Groningen

Functiebeschrijving

In deze gespecialiseerde technische functie ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van bestralingsapparatuur van de afdeling Radiotherapie. Door jouw controles, preventief en correctief onderhoud kunnen we het apparatuur optimaal inzetten voor de bestraling van (voornamelijk) kankerpatiënten. Ook ga je onderhoud uitvoeren aan een cyclotron waarmee isotopen worden gemaakt die nodig zijn voor het maken van PET-scans bij patiënten. Voor je technische specialisatie zijn cursussen bij de leveranciers van bestralingsapparatuur en cyclotron voorzien.

Taken:
- Als technisch specialist zorgdragen voor de veiligheid, kwaliteit en optimale klinische beschikbaarheid van de bestralingsapparatuur, zowel zelfstandig als in teamverband en in overleg met klinisch fysici en laboranten.
- Analyseren en verhelpen van storingen aan bestralingsapparatuur en het cyclotron.
- Rapporteren over het onderhoud en gevonden afwijkingen aan de verantwoordelijke klinisch fysici van de afdeling Radiotherapie resp. MIC en adviseren over klinische vrijgave.
- Voeren van actuele en accurate documentatie over status van apparatuur en onderhoud. Adviseren aan het management over optimalisatie van het onderhoudsbeleid van complexe en kostbare medische apparatuur.
- Coördineren, begeleiden en controleren van door derden uitgevoerde werkzaamheden aan de apparatuur.
- Mede zorgdragen voor installatie, acceptatie en ingebruikname en beheer van medische apparatuur en daarmee samenhangende softwareapplicaties.

Een deel van de werkzaamheden zal gepland en ongepland buiten kantooruren plaatsvinden, zowel in Groningen als in de dependance in Emmen.

Wat vragen wij

- Je bent technicus op HBO-niveau in de elektrotechniek, medische techniek, mechatronica of vergelijkbaar.
- Je hebt bij voorkeur ervaring op één of meer gebieden van elektronica, röntgentechniek, fijnmechanica, hoogspanningstechniek, vacuümtechniek, stralingshygiëne en controlesystemen. Ook schoolverlaters met motivatie om zich op deze gebieden verder te ontwikkelen worden uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.
- Je bent stressbestendig, servicegericht en kunt goed samenwerken.
- Je bent kwaliteitsbewust en gestructureerd.
- Je volgt cursussen in binnen- en buitenland als onderdeel van de functie om over de breedte van de functie geschoold te worden en te blijven.
- Je bent in staat om vlot en helder te communiceren en te rapporteren, zowel in het Nederlands als in het Engels.
- Je bent in het bezit van rijbewijs B ten behoeve van werkzaamheden in Emmen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft in eerste instantie een arbeidscontract voor 1 jaar (36 uur per week) met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Peter Crol telefoonnummer (050) 361 3674
p.g.r.crol@umcg.nl
dr. Aart van ’t Veld telefoonnummer (050) 361 3674
a.a.van.t.veld@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 15 december 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier