(Senior) verpleegkundige Interne Geneeskunde (D4VA)

Afdeling

Interne Geneeskunde: Nefrologie, Niertransplantatie, Dermatologie en Endocrinologie

Werkomgeving

De verpleegeenheid D4 maakt onderdeel uit van de afdeling Interne Geneeskunde en beschikt over 24 tot 32 bedden. Op onze eenheid worden patiënten verpleegd die een niertransplantatie ondergaan of een nier doneren. D4VA maakt deel uit van het Groninger Transplantatie Centrum en daar zijn wij trots op! Jaarlijks worden er op onze afdeling ongeveer 200 nieren getransplanteerd met goede resultaten. De vele ontwikkelingen in de transplantatiezorg volgen wij op de voet en hierdoor is er ook ruimte voor innovaties op de afdeling. Daarnaast verplegen wij patiënten met een nefrologische, dermatologische of endocrinologische aandoening. De complexiteit van de zorg is gevarieerd en is zowel intern, dermatologisch als chirurgisch van aard. Er wordt nauw samengewerkt met de dialyse en met andere verpleegafdelingen.

Onze patiëntencategorie is heel dynamisch. We hebben interne en chirurgische patiënten, jong en oud, acuut en chronisch. Hierdoor is het werk als verpleegkundige heel afwisselend en is geen dag gelijk. Collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel. Als verpleegkundige werk je nauw samen met je collega’s en de verschillende disciplines op de afdeling. Familiezorg en patiëntenparticipatie zijn thema’s die veel aandacht krijgen binnen de afdeling. Er wordt hard gewerkt om dit nog verder door te laten klinken in de werkprocessen op de afdeling.

Wij zijn een hecht en flexibel team en houden van gezelligheid. Zelfs tijdens de corona-pandemie hebben wij het teamgevoel hoog weten te houden door o.a. diverse online bijeenkomsten en de onderlinge betrokkenheid. Bekijk ook ons instagram account!

Functiebeschrijving

Je werkt nauw samen met regieverpleegkundigen, (senior) verpleegkundigen, voedingsassistenten, zorgassistenten, medewerkers van de medische administratie, artsen van de bovengenoemde specialismen en daarnaast met andere zorgmedewerkers in het UMCG. Je bent flexibel en stressbestendig en kan goed omgaan met het feit dat geen werkdag hetzelfde is op verpleegafdeling D4 (D4VA). In soms acute en snel wisselde situaties lever je verpleegkundige zorg aan de patiënten. Je bent een teamspeler in alle opzichten en kunt suggesties doen om de zorg op D4VA kwalitatief nog beter te maken.

Wat vragen wij

- Een enthousiaste, BIG geregistreerde, MBO of HBO verpleegkundige.
- Je hebt affiniteit met zowel interne geneeskunde als chirurgie.
- Je hebt feeling met de dynamiek die de zorg op verpleegafdeling D4 met zich meebrengt.
- Je bent leergierig en stressbestendig.
- Je schakelt gemakkelijk tussen verschillende werkzaamheden.
- Je hebt zelfkennis en bent positief ingesteld, ook onder wisselende omstandigheden.
- Je zoekt altijd naar mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren.
- Je bent in staat zelfstandig maar ook in teamverband te werken en verantwoordelijkheid te nemen.
- Je kunt goed in een (multidisciplinair) teamverband functioneren.
- Je bent patiënt- en servicegericht naar patiënten, familie en de verschillende disciplines waar je mee samenwerkt.
- Naast de verpleegtechnische handelingen heb je veel aandacht voor de psychosociale zorg en begeleiding gedurende de ziekte- en herstelperiode van de patiënt en familie.
- Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en empathisch vermogen zijn uiteraard onmisbaar in deze baan.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’ in alles wat we doen. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 28 - 36 uur per week, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7), of maximaal € 3.505,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Kijkje in de keuken
Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking. Je kunt hiervoor een afspraak maken met één van de regieverpleegkundigen: Marlous Bora, Gea Nicolai, Marjon Rosing of Martine Hummel, telefoonnummer: (050) 361 2390.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Janneke Vermaas- Molema telefoonnummer 06 2565 0926

één van de regieverpleegkundigen telefoonnummer (050) 361 2390

Solliciteren

Ben jij degene die het team van D4VA komt versterken? Reageer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Je kunt reageren tot en met 11 november 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn in week 47. Je ontvangt een week van te voren bericht of je wel of niet bent uitgenodigd voor een gesprek.

Digitaal sollicitatieformulier