(Senior) verpleegkundige Chirurgie

Afdeling

Chirurgie

Werkomgeving

De afdeling Chirurgie van het UMCG bestaat uit 4 verpleegafdelingen voor volwassenen, een intensieve verpleegkundige zorgunit, een polikliniek, behandelkamers en een onderzoekslaboratorium. Het is een dynamische afdeling met een hoog ambitieniveau dat hét chirurgische centrum van Noord-Nederland wil zijn. Binnen de afdeling wordt veel tijd besteed aan scholing en opleiding zoals o.a. highcare, werkbegeleiding en medicatieveiligheid en/of specialisme specifieke opleidingen zoals oncologie of transplantatieopleiding.

Je krijgt ruimte en wordt gestimuleerd om ook je eigen kennis, ervaringen en inzichten in te brengen, maar ook om je te verdiepen in specifieke aandachtsvelden, zoals pijn, ouderenzorg, patiëntenvoorlichting, familiezorg en wond-huid-decubitus zorg. Er is een sterke betrokkenheid bij de patiënt en de familie. Met de teams werken wij continue aan het verbeteren van de zorg en zijn we resultaatgericht en kritisch op ons eigen functioneren. Een veilige en plezierige werksfeer zijn daarin van belang.

We zoeken verpleegkundigen voor de volgende verpleegafdelingen:

Verpleegafdeling K4 (K4VA) - Oncologische en abdominale chirurgie
Op K4VA worden patiënten verpleegd met goed- of kwaadaardige tumoren die een chirurgische ingreep moeten ondergaan. Denk hierbij aan weke delen en bottumoren, endocriene tumoren, (erfelijke) mammatumoren, melanomen en maag -darmtumoren. Een toenemend aantal patiënten ondergaat tegenwoordig een gecombineerde chirurgische behandeling, bestaande uit chirurgie, radiotherapie en/of chemotherapie. Een chirurgische ingreep kan curatief of palliatief van opzet zijn.

Verpleegafdeling A3 (A3VA) en IVZ - Abdominale en oncologische chirurgie en Intensieve verpleegkundige zorg
Op A3VA worden patiënten verpleegd die een aandoening hebben aan het tractus digestivus (spijsverteringskanaal). Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen goed- en kwaadaardige aandoeningen. Ook worden patiënten die geopereerd moeten worden aan darmziektes, zoals therapieresistente Colitis Ulcerosa en ziekte van Crohn, behandeld. Op de afdeling is een Intensieve Verpleegkundige Zorgunit (IVZ) gerealiseerd. Als IVZ-verpleegkundige verleen je hoog complexe zorg in een optimale werkomgeving, waarbij je meer tijd hebt voor de individuele patiënt.

Verpleegafdeling J2 (J2VA) – Traumachirurgie
Op J2VA worden patiënten opgenomen die een behandeling nodig hebben van een traumatisch letsel. Deze letsels kunnen onder andere het gevolg zijn van een verkeersongeval, geweld, sport en door ongelukken in en om huis. Bij deze opnames gaat het vrijwel altijd om spoedsituaties, waarbij de patiënt via de Spoedeisende Hulp binnenkomt. Daarnaast zijn er ook geplande opnames (electieve opnames). Hierbij gaat het om patiënten die opgenomen worden wanneer er bijvoorbeeld een hersteloperatie noodzakelijk is.

Verpleegafdeling C4 (C4VA) - Hepato-, Pancreato en Biliaire chirurgie en Vaatchirurgie
De C4VA bestaat uit 2 deelspecialismen van de afdeling Chirurgie: hepato-, pancreato en biliaire chirurgie, levertransplantatie chirurgie en vaatchirurgie. Een deel van onze patiënten wordt opgenomen in verband met een oncologische aandoening in het lever-en galweg gebied. Anderen komen voor een transplantatie van de lever of zijn donor. Op de verpleegafdeling worden ook patiënten opgenomen voor een operatieve ingreep van de vaten.

Functiebeschrijving

Je werkt op één van de verpleegafdelingen van de afdeling Chirurgie samen met verpleegkundigen, zorgassistenten, medewerkers medische administratie, artsen en andere paramedici in een sfeer van vertrouwen en collegialiteit. Je verleent verpleegtechnische zorg, hebt aandacht voor de psychosociale zorg en begeleidt patiënten gedurende de ziekte- en herstelperiode. Hierbij heb je aandacht voor een goed zorgklimaat. Afwisseling, verantwoordelijkheid en uitdaging staan centraal in deze functie.

Wat vragen wij

- Je bent een enthousiaste verpleegkundige die affiniteit heeft met de chirurgische patiënt.
- Je hebt een afgeronde beroepsopleiding verpleegkunde en bij voorkeur enige jaren relevante werkervaring.
- Je kunt goed samenwerken en neemt initiatieven.
- Je weet ideeën en meningen in begrijpelijke taal aan anderen duidelijk te maken, zowel in woorden als in lichaamstaal.
- Je bevordert graag de goede sfeer op de afdeling en blijft je eigen deskundigheid ontwikkelen.
- Je stelt hoge eisen aan je werk en handelt daar ook naar.
- Je toont enthousiasme, inzet en bereidwilligheid.
- Je ziet problemen en moeilijkheden als verbeterkansen.
- Goede dienstverlening en klanttevredenheid staan bij jou hoog in het vaandel, je hebt dan ook een klantgerichte houding, waarbij je anticipeert op wensen en behoeften van klanten.
- Je werkt in alle voorkomende diensten volgens rooster.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (28 – 36 uur per week), met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7), of maximaal € 3.505,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Kijkje in de keuken
Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met één van de onderstaande contactpersonen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Kim Post telefoonnummer 06 1340 9279

Rommy Hoekstra telefoonnummer 06 3162 3628

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd en wil je graag één van de teams komen versterken? Reageer dan via het sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Solliciteren kan tot en met 3 oktober 2021. Wanneer je een voorkeur hebt voor één van de verpleegafdelingen, dan kun je dit aangeven in je motivatiebrief. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier