Verpleegkundigen voor het leertraject tot IC Neonatologie verpleegkundige

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

Het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ) is een onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen en richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen in de leeftijd van 0-17 jaar. Het BKZ bestaat uit 2 poliklinieklocaties met een eigen spoedeisende hulp voor kinderen en 4 verpleegafdelingen. Daarnaast is er een groot onderzoekslaboratorium, een functieonderzoek afdeling, een Intensive Care voor kinderen en een Intensive Care voor pasgeborenen. Het totale BKZ telt 150 bedden.

Het BKZ is een dynamische, maar ook een complexe organisatie, waar meer dan 20 subspecialismen kindergeneeskunde nauw samenwerken aan de behandeling van ernstig zieke kinderen. Onder deze specialismen vallen o.a. chirurgie, neurologie, reumatologie, oncologie, KNO, hart-, nier-, long- en stofwisselingsziekten.

De verpleegafdelingen
De 4 verpleegafdelingen bieden zorg aan kinderen in de leeftijd van 0-17 jaar. De verschillende afdelingen kenmerken zich door de diversiteit aan patiëntengroepen:
- M1: waaronder o.a. de kinderchirurgie, -orthopedie, -urologie en maag-, darm- en leverziektes en lever- en darmtransplantaties.
- M2: kinderoncologie en -cardiologie.
- M4: kinderneurochirurgie, -neurologie,- longziekten, de zieke zuigeling, algemene kindergeneeskunde en sociale pediatrie.
- L1: herbergt in principe alle specialismen.
Binnen het BKZ is een nauwe samenwerking tussen de afdelingen.

De IC Neonatologie
De IC Neonatologie is de Intensive Care voor pasgeborenen. Er zijn 16 operationele IC bedden. Op de IC Neonatologie wordt hoog complexe zorg geboden aan te vroeg geborenen vanaf een zwangerschapsduur van 24 weken. De patiëntengroep op de IC Neonatologie is divers, omdat de afdeling ook verwijscentrum is voor aangeboren hartafwijkingen en chirurgische problematiek voor Noordoost-Nederland. Tevens wordt er wetenschappelijk onderzoek verricht met als doel steeds betere resultaten in de behandeling te kunnen realiseren.

Functiebeschrijving

Als professional in opleiding tot kinderverpleegkundige krijg je een leer-werktraject aangeboden. Binnen dit leer-werktraject kom je op verschillende afdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis. Zo werken we ernaar toe dat je uiteindelijk als kinderverpleegkundige verantwoordelijk bent voor het totale verpleegkundige proces, in alle vormen van de patiëntenzorg, waarbij het kind en het gezinssysteem centraal staan in de zorg.

Dagelijks hebben we te maken met een grote veelzijdigheid in leeftijd, ontwikkelingsfases en ziektebeelden. Dit vergt flexibiliteit en een groot analytisch- en probleemoplossend denkvermogen. Je bent in staat in een multidisciplinair team te werken en bereid te werken volgens rooster in alle diensten. Het afronden van de vervolgopleiding kinderverpleegkunde is een minimale vereiste om in de IC Neonatologie opleiding in te stromen.

Wat vragen wij

- Je bent als verpleegkundige ingeschreven in het BIG-register.
- Je hebt feeling met de doelgroep, namelijk de ernstig zieke pasgeborene en zijn of haar ouders en de dynamiek die het werken op een IC met zich meebrengt.
- Je kunt zowel zelfstandig als in een team functioneren.
- Je beschikt over een analytisch en probleemoplossend denkvermogen.
- Je kunt goed organiseren en prioriteiten stellen.
- Je hebt inlevingsvermogen en sterke communicatieve vaardigheden.
- Je hebt relevante werkervaring in een algemeen ziekenhuis.
- Je werkt tijdens de opleiding minimaal 32 uur.
- Je stroomt na de vervolgopleiding kinderverpleegkunde door naar onze IC Neonatologie.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

We bieden je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door middel van het volgen van de vervolgopleiding kinderverpleegkundige en IC Neonatologie verpleegkundige. Je salaris bedraagt maximaal € 3.280,- bruto per maand (schaal 7) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Naarmate de ICN opleiding vordert, ga je naar schaal 8A (maximaal € 3.505,- bruto per maand) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze vacature, wil je meer weten over de IC Neonatologie, of wil je kennis maken met de afdeling en de collega’s? Stuur dan gerust een e-mail naar:
- Annet Feenstra, verpleegkundig hoofd a.i. IC Neonatologie, e-mailadres: j.feenstra@umcg.nl

Voor meer informatie over de opleiding tot kinderverpleegkundige en IC Neonatologie verpleegkundige kun je terecht bij:
- Annemarie Kerstholt, praktijkopleider IC Neonatologie, e-mailadres: a.kerstholt@umcg.nl

Meer informatie over de vervolgopleiding kinderverpleegkunde/neonatologie opleiding vind je via www.wenckebachinstituut.nl of bij het secretariaat vervolgopleidingen van het Wenckebach Instituut UMCG, telefoonnummer (050) 361 0126.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvang je een ontvangstbevestiging met informatie die niet relevant is voor deze vacature. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing, omdat dit een doorlopende vacature betreft. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht. De vacature blijft op de website staan totdat er een geschikte kandidaat is gevonden.

Digitaal sollicitatieformulier