Apothekersassistent, unit Klinische Dienstverlening en Assortimentsbeheer

Afdeling

Klinische Farmacie & Farmacologie

Werkomgeving

De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie (KFF) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg voor de patiënten van het UMCG, het farmacologie onderwijs voor het curriculum Geneeskunde en het uitvoeren van onderzoek. Ze bevindt zich daarmee in het centrum van de academische geneeskunde en topklinische zorg. Er is een intensieve samenwerking met de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming op het gebied van de radiofarmacie. Binnen KFF worden alle onderdelen van de ziekenhuisfarmacie in de volle breedte beoefend en worden diverse onderzoekslijnen samen met klinische afdelingen uitgevoerd en ondersteund.

De unit Klinische Dienstverlening en Assortimentsbeheer (KDA) bestaat uit de onderdelen Magazijn, Scannen, Opiaten, Balie, Medicatieverificatie en het Beatrix Kinderziekenhuis. Het team van ca. 65 medewerkers rouleert tussen deze onderdelen.

Functiebeschrijving

Als apothekersassistent op de unit Klinische Dienstverlening en Assortimentsbeheer heb je een uitdagende functie. De diversiteit op farmacotherapeutisch vlak is groot; geen dag is hetzelfde. Vaak zijn recepten niet standaard en dan moet je op onderzoek uit. Er wordt veel initiatief van je verwacht. Je bent onderdeel van een levendige, veelzijdige afdeling en werkt veel samen met andere disciplines. Op grond van je belangstelling en ervaring wordt gekeken op welke onderdelen je ingezet wordt. Taken:
- voorlichten, adviseren en instrueren van artsen en verpleegkundigen over veilig en verantwoord geneesmiddelengebruik en –beheer;
- beoordelen van receptaanvragen en medicatiebewakingssignalen vanuit het elektronisch patiëntendossier (EPD);
- gereed maken voor toediening en uitzetten van medicatie binnen de satellietapotheek bij het Beatrix Kinderziekenhuis;
- vervullen van avond- en weekenddiensten en/of bereikbaarheidsdiensten.

Wat vragen wij

Je hebt een groot hart voor de patiëntenzorg en hebt een passie voor het farmaceutische vakgebied. Je farmaceutische kennis is uiteraard optimaal en je weet deze kennis over te brengen op zorgverleners. Je kunt goed zelfstandig werken, houdt ervan om elke dag iets anders te doen en weet op hectische momenten de rust te bewaren. Je voelt je thuis in een grote organisatie die altijd in beweging is.

Wat vragen wij
- MBO-diploma Apothekersassistent.
- Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
- Snel kunnen schakelen en kunnen multi-tasken.
- Klantvriendelijk.
- Proactief en initiatiefrijk
- Vaardigheid in het werken met geautomatiseerde systemen.
- Stressbestendig.

Wat bieden wij

Een uitdagende werkomgeving met veel contacten met andere beroepsgroepen, waaronder verpleegkundigen, farmaceutische medewerkers, apothekersassistenten, ziekenhuisapothekers en artsen.

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 24 tot 36 uur per week, voor de duur van een jaar, met kans op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 2.979,- bruto per maand (schaal 6) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avonddiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Kijkje in de keuken
Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met één van de onderstaande contactpersonen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
- Walter van Eck, unithoofd KDA, telefoonnummer: (050) 361 0492
- drs. Prashant Nannan Panday, ziekenhuisapotheker, telefoonnummer: (050) 361 1292
- Gery van den Brink-Haan, eerste apothekersassistent KDA, telefoonnummer: (050) 361 4065

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 september 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier