Muziektherapeut, Centrum voor Revalidatie, Neurorevalidatie

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

In het UMCG Centrum voor Revalidatie revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ongeluk, ziekte of aangeboren aandoening. Hun doel is zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Er werken 775 collega’s nauw met elkaar samen om de best mogelijke zorg te bieden. Zij werken vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur. Altijd om de patiënt te ondersteunen in het behalen van zijn of haar persoonlijke doelen.

Het Centrum voor Revalidatie bestaat uit locatie Beatrixoord in Haren en de polikliniek Revalidatiegeneeskunde in Groningen. In het Centrum voor Revalidatie vinden zowel klinische als poliklinische revalidatiebehandelingen plaats voor patiënten met hart- en longziekten en aandoeningen op het terrein van revalidatiegeneeskunde, zoals dwarslaesies, amputaties en niet aangeboren hersenletsel. Het Centrum voor Revalidatie werkt nauw samen met de medische afdelingen Revalidatiegeneeskunde, Longgeneeskunde, Endocrinologie en Cardiologie op het gebied van behandeling, onderzoek en onderwijs. Ook is er nauwe samenwerking met andere ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en de Rijksuniversiteit Groningen.

De vacature wordt voor een groot deel ingevuld bij neurologische patiënten. Namelijk door het uitvoeren van de Speech Music Therapy for Aphasia (SMTA). Bij ruimte wordt muziektherapie ingezet bij stagnerende verliesverwerking. Het betreft dan verschillende doelgroepen, zoals bij patiënten met een amputatie, een chronische aandoening, zoals diabetes of long- of hartproblematiek. Binnen het Centrum voor Revalidatie werkt een ervaren en enthousiast team dat patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit hoog in het vaandel heeft.

Functiebeschrijving

- Je behandelt en begeleidt met name (poli)klinische patiënten met neurologische problematiek en daarnaast patiënten met andere diagnoses.
- Je informeert en begeleidt partners en andere direct betrokkenen.
- Je verricht administratieve werkzaamheden, samenhangend met de primaire taken.
- Je draagt bij aan een goede taakverdeling/bedrijfsvoering.

Wat vragen wij

- Je bent in het bezit van een HBO diploma muziektherapie.
- Je bent in het bezit van een diploma SMTA.
- Je hebt kennis en ervaring met de behandeling en begeleiding van neurologische patiënten.
- Je hebt affiniteit met en interesse in de complexe problematiek van de NAH-patiënt
- Je hebt ervaring in het geven van SMTA.
- Je kunt je omgeving inspireren en kunt als teamspeler initiatieven nemen.
- Je bent een vaardig gesprekspartner in interdisciplinaire zorgteams.
- Je durft verantwoording te nemen in de behandeling van de patiënt en dat uit te dragen naar de rest van het team.
- Je beschikt over de vaardigheid patiënten een welkom en gewaardeerd gevoel te geven; je ziet de mens achter de mens.
- Je communicatie is begrijpelijk en nodigt uit tot actieve participatie van de patiënt tijdens zijn of haar revalidatie.
- Je werkt samen vanuit een positieve en professionele basishouding.
- Je bent voor de uitvoering van SMTA beschikbaar op 2 dagdelen (bij voorkeur maandag en donderdag).

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst van 0,22% (8 uur per week). Het is een zwangerschapsvervanging in de periode van 15 september 2021 tot 1 februari 2022. Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Erwin Klein telefoonnummer 06 5774 8758
h.klein@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 16 augustus 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier