Junior Docent Ethiek

Afdeling

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO)

Werkomgeving

Het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) is het instituut van het UMCG dat zich richt op de professionele en persoonlijke ontwikkeling en opleiding van studenten en (toekomstige) medewerkers in de zorg. Vanuit de domeinen Academische opleidingen en Medische Vervolgopleidingen, Zorgopleidingen en Leven Lang Leren verzorgen wij een breed aanbod aan opleidingen, bij- en nascholingen, trainingen en coaching en bieden wij advies en begeleiding bij de innovatie van opleidingen en overige leer- en ontwikkeltrajecten.

Domein Leven Lang Leren onderdeel team Ethiek
Het team Ethiek van het WIOO van het UMCG ontwikkelt en verzorgt een breed pallet aan ethiek- en reflectieonderwijs voor een zeer diverse doelgroep van zorgprofessionals. Daarnaast faciliteert het team moreel beraden en traint zij zorgverleners op tot gespreksleiders. Tot slot vindt er veel onderzoek plaats, in samenwerking met andere afdelingen en disciplines.

Functiebeschrijving

Verzorgen van en ondersteunen van ethiekonderwijs in de opleidingen Geneeskunde en Biomedical Engineering en in de GSMS (Graduate School Medical Sciences). Het onderwijs omvat zowel medische ethiek als onderzoeksethiek.
- In de geneeskunde opleiding kijk je de zogenaamde ‘Moreel Beraad’ opdrachten na, coördineer je het proces van inleveren, nakijken en registreren en help je bij het doorontwikkelen van deze opdracht.
- In de geneeskunde opleiding zul je incidenteel meewerken bij het voorbereiden en uitvoeren van colleges of ander onderwijs.
- In de vervolgopleidingen verpleegkunde geef je workshops moreel beraad/ethiek.
- In de cursussen in de JSM (Junior Scientific Masterclass – Bachelor Geneeskunde) en in de Bachelor Biomedical Engineering bied je praktische en inhoudelijke ondersteuning bij het onderwijs.
- Bij ander onderwijs op het gebied van onderzoeksethiek neem je (organisatorische) taken op je.

Wat vragen wij

Idealiter is onze nieuwe collega leuk, enthousiast, communicatief sterk, creatief, leergierig, moedig en slim. Daarnaast:
- heb je affiniteit met onderwijs en zorg;
- is onderwijservaring een pre;
- heb je een studie Filosofie of Theologie afgerond met een accent op ethiek;
- wil je jezelf verdiepen in medische ethiek, onderzoeksethiek en moreel beraad;
- heb je een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.


Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een uitdagende en verantwoordelijke baan in een professionele en lerende werkomgeving. In het team Ethiek krijg je de mogelijkheid je te ontwikkelen.

Het betreft een dienstverband voor 0,5 fte (18 uur) per week. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Els Maeckelberghe telefoonnummer (050) 361 6873
e.l.m.maeckelberghe@umcg.nl
Menno de Bree telefoonnummer 06 2139 2335
m.de.bree@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 8 augustus 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op 24 augustus en/of 25 augustus in de middag.

Digitaal sollicitatieformulier