Student voor ontwikkelen meetinstrument tevredenheid onder patiënten met een mul

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

We zijn op zoek naar studenten van bijvoorbeeld de opleiding (Toegepaste) Psychologie of Sociologie om een tevredenheidsenquête te ontwikkelen, die goed aansluit bij de doelgroep van de patiënten van ons centrum. Je onderzoekt waar de behoefte ligt vanuit de afdeling en de patiënt en houdt hierbij rekening met de taal/cultuur barrière. Tijdens een sollicitatiegesprek kunnen we eventueel bespreken of het mogelijk is de opdracht te verbreden of te verdiepen, je komt dan zelf met ideeën.

Functiebeschrijving

Het Tuberculosecentrum van het UMCG is met 25 bedden het grootste landelijke behandelcentrum voor de behandeling van iedere vorm van tuberculose. Door vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek en onderwijs is het een wereldwijd kenniscentrum. Het behandelteam is gespecialiseerd in zeer moeilijk behandelbare vormen van tuberculose en de problematiek die gepaard kan gaan met de lange behandelduur van deze ziekte. Het team bestaat uit longartsen, verpleegkundigen, een fysiotherapeut, een diëtist, activiteitenbegeleiders, assists en maatschappelijk werkers. De patiëntengroep heeft grotendeels een multiculturele achtergrond. Veel van de patiënten spreken niet de Nederlandse taal, daarom maken we veel gebruik van de tolkentelefoon. In de dagelijkse omgang gebruiken we vaak handen en voeten of Google Translate om elkaar goed te 'verstaan'.

Bekijk ook onze pagina op Instagram!

Probleemschets
Eén van de pijlers van het UMCG is kwaliteit van zorg en waarde gedreven zorg. Van mens tot mens, in alles wat we doen. We zetten ons in voor de gezondheid en welzijn van patiënten en hun naasten. Wat zij belangrijk vinden, doet er voor ons toe en is leidend bij alles wat we doen in de zorg voor patiënten, bij onderzoek, onderwijs en opleiding. Om de kwaliteit te meten kan men een patiënttevredenheidsenquête inzetten. Tot op heden is vanwege onder meer de taalbarrière met onze patiënten dit niet meegenomen in de standaard enquêtes van het UMCG. Patiënten verblijven een paar weken tot maanden in ons centrum. De verpleegafdeling bestaat uit een isolatie en niet-isolatie gedeelte. Hierdoor kunnen we als afdeling de kwaliteit van zorg niet meten en bijstellen.

Wat vragen wij

Voor deze afstudeeropdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Voor de opdracht relevante HBO of WO opleiding.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je hebt affiniteit met multiculturele achtergronden van de patiënt.
- Je vindt de diversiteit van de patiëntengroep interessant (naast Tuberculose: HIV, verslaving, maatschappelijke problematiek etc.).
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG.
- Goede begeleiding in het UMCG.
- Wetenschappelijke werkomgeving.
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG.

Goed om te weten: afhankelijk van het verloop van de Covid-19 situatie kan het zijn dat je grotendeels vanuit huis aan deze (afstudeer) opdracht werkt en je alleen in goed overleg met de opdrachtgever bepaalde taken in het UMCG uit voert.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier