Fellowship Kinderchirurgie (tijdelijk)

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

- Je komt ons team voor minimaal 6 maanden versterken als fellow kinderchirurgie, waarmee de erkenning als chirurg bij kinderen kan worden verkregen.
- Je draagt actief en met plezier bij aan onderzoek, opleiding en onderwijs.

Functiebeschrijving

Het aandachtsgebied Kinderchirurgie van het UMCG heeft, ter vervanging van een zwangere collega, plaats voor een chirurg met interesse in chirurgie bij kinderen of de kinderchirurgie, voor een tijdelijk dienstverband van 6 maanden. Deze plek biedt geen mogelijkheid op een vast dienstverband. Wel kan in deze periode het certificaat chirurgie bij kinderen behaald worden, of een deel van de opleiding tot kinderchirurg verder vorm gegeven worden.

Wij zijn een team van 6 enthousiaste kinderchirurgen, dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Chirurgie, één van de grootste universitaire chirurgische centra in Nederland.

Uiteraard wordt de chirurgie bij kinderen in de volle breedte uitgevoerd, waarbij indien gewenst ook geparticipeerd kan worden in de kindertraumatologie. De focus van ons team ligt op de multidisciplinaire behandeling van hepatobiliaire-, colorectale- en neonatale chirurgie en darmfalen. Voor deze (clusters van) aandoeningen zijn we ook door VWS erkend als Expertise Centrum voor Zeldzame Aandoeningen. Als zodanig participeren we ook actief binnen de betreffende Europese Referentie Netwerken. Op deze gebieden wordt ook uitgebreid klinisch en basaal wetenschappelijk onderzoek gedaan. Er wordt nauw samengewerkt binnen de chirurgische aandachtsgebieden, met de kindergeneeskunde en met andere disciplines, zowel nationaal als internationaal.

Het UMCG ligt in de binnenstad van Groningen en heeft ruim 13.000 medewerkers. Er is sprake van een nauwe samenhang en wisselwerking tussen de kerntaken (medisch) onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en opleidingen. Theorie en praktijk staan op alle niveaus in het UMCG in een directe relatie met elkaar. 'Bouwen aan de toekomst van gezondheid' is de missie die aan alle activiteiten in het UMCG ten grondslag ligt.

Wat vragen wij

Chirurgen met affiniteit met chirurgie bij kinderen en/of de speciale kinderchirurgie zoals wij die uitvoeren nodigen wij uit om te reageren. Dit geldt voor zowel jonge klaren als voor ervaren chirurgen die hun kennis en kunde op het gebied van chirurgie bij kinderen of de speciele kinderchirurgie willen verdiepen of uitbreiden.

Specifieke kennis en vaardigheden van de eerder geformuleerde focuspunten zijn welkom, maar geen vereisten. Chirurgisch-technische en sociale skills zijn dat wel.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 0,8 fte, met bereikbaarheids diensten.Het salaris bedraagt maximaal € 7.371,- bruto per maand (schaal MS) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Minstens zo belangrijk als een prettige werkomgeving is een goede woonomgeving. Groningen is een bruisende universiteitsstad terwijl de directe omgeving rust en ruimte biedt.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Paul Broens telefoonnummer (050) 361 2306
p.m.a.broens@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 23 juni 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier