Junior analist

Afdeling

Biomedical Sciences of Cells & Systems (BSCS)

Werkomgeving

Studies in de afdeling Biomedische Wetenschappen van de Cellen & Systemen (BSCS) zijn specifiek gericht op het begrijpen van basisfuncties en processen van de cel en systemen en hoe ze tot ziekten leiden als ze verstoord worden. We streven naar identificatie en, indien mogelijk, verklaringen om ziekte te voorkomen of te genezen, en om gezonde veroudering te bevorderen.

Het onderzoek
Het onderzoek is onderdeel van een door de EU en ZonMW gefinancierde internationale studie. In deze studie wordt het potentieel van een antioxidant therapie voor de behandeling van een zeldzame erfelijke aandoening, microvillus inclusieziekte, onderzocht. Het Groningse deel van het onderzoek zicht zich op de screening van een grote verzameling bestaande medicijnen met antioxidant activiteit. Hiervoor wordt een in ons lab ontwikkeld cel model voor microvillus inclusieziekte gebruikt.

Functiebeschrijving

Je verricht onderzoek binnen dit project, waarbij je contact met andere (internationale) onderzoekers binnen het project onderhoudt. Je werkt in een enthousiast, internationaal en multidisciplinair onderzoeksteam, waar de verschillende benodigde expertises in vertegenwoordigd zijn.

Wat vragen wij

Een enthousiaste recent afgestudeerde met een biomedische achtergrond op hbo-niveau (celbiologie, biologie, biomedische wetenschappen of iets gelijkwaardigs) met:
- Aantoonbare wetenschappelijke belangstelling, bij voorkeur blijkend uit een succesvol afgeronde stage.
- Aantoonbare ervaring met dierlijk/humane celkweek.
- Aantoonbare ervaring met (fluorescentie) microscopie is een pre.
- Goede communicatieve en organisatorische vaardigheden, aangezien de studie veel samenwerkende partners heeft.
- Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Engels en Nederlands.
- De capaciteiten van een teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken en beschikt over doorzettingsvermogen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 1.0 fte (36 uur per week) voor de duur van twee jaar. Het salaris bedraagt maximaal € 2.979,- bruto per maand (schaal 6) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Sven van Ijzendoorn
s.c.d.van.ijzendoorn@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 8 juli 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier