Verpleegkundig centralisten

Afdeling

UMCG Ambulancezorg

Werkomgeving

Als verpleegkundig centralist fungeer je als spil tussen de hulpvrager enerzijds en de ambulancezorg anderzijds. Je krijgt te maken met een grote verscheidenheid in hulpvragen, o.a. via het alarmnummer 112, een ziekenhuis, een huisarts of via andere zorginstellingen. De hulpvragen moeten hierbij goed worden beoordeeld en ingeschat. In noodsituaties breng je de hulpverlening op gang middels telefonische instructies. Je begeleidt de ingezette hulpverlening, biedt ondersteuning aan de ingezette ambulance(s) en voorziet deze van advies en informatie. Daarnaast zijn er natuurlijk de minder urgente verzoeken om ambulancehulpverlening, waarbij de ritten worden gepland en tegelijkertijd de spreiding en paraatheid van ambulances in de gaten moet worden gehouden.
De meldkamer heeft een belangrijke rol in de communicatie en coördinatie bij grootschalige hulpverlening onder rampen en evenementen, hierin vervul je als verpleegkundig centralist een belangrijke rol.

Functiebeschrijving

De Meldkamer Ambulancezorg Noord Nederland (MKNN) is een verantwoordelijkheid van drie Regionale Ambulancevoorzieningen Noord Nederland (RAV’en) en is als witte kolom, samen met de blauwe kolom (politie) en rode kolom (brandweer) een onderdeel van de Meldkamer Noord Nederland. De dagelijkse ambulancezorg is in ontwikkeling en wordt steeds complexer van aard. Innovaties en ontwikkelingen in de zorg komen op de ambulancezorg af.

De medewerkers van de Meldkamer zijn in dienst bij één van de drie organisaties. Wij zijn voor Kijlstra Ambulancezorg, Ambulancezorg Groningen en UMCG Ambulancezorg op zoek naar:

Verpleegkundig centralisten (4 fte)

Wat vragen wij

Je bent een ervaren (BIG-geregistreerde) verpleegkundige met HBO werk- en denkniveau. Daarbij heb je bij voorkeur ervaring met spoedeisende medische hulpverlening. Je hebt ervaring met geautomatiseerde systemen. Kernbegrippen bij de functie zijn: goed luisteren, goed doorvragen en snel beslissen of en op welke wijze tot de inzet van een ambulance wordt overgegaan. Klantgerichtheid is hierbij essentieel. Verder ben je stressbestendig, inventief en kun je goed werken in teamverband.

Wat bieden wij

De MKNN biedt je een veelzijdige functie binnen een ambitieuze en daadkrachtige organisatie met een informele en professionele werksfeer. De functie wordt uitgevoerd in een onregelmatig dienstrooster en de meldkamer is dan ook 7 dagen in de week, 24 uur per dag in bedrijf.

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ambulancezorg en worden afgestemd op je werkervaring en opleiding. Daarnaast biedt onze organisatie prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en een goed opleidingsbeleid. Er zijn diverse percentages van het dienstverband bespreekbaar, maar 24 uren per week is minimaal. De opleidingsperiode duurt ca. 8 maanden. Van nieuwe collega’s wordt verwacht dat zij gedurende het eerste jaar 100% (36 uur per week) werken.

Meer informatie over de organisatie kun je vinden op:
Meldkamer Noord-Nederland
Kijlstra Ambulancezorg
Ambulancezorg Groningen
UMCG Ambulancezorg

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Andrea van Dijk telefoonnummer 06 1000 1972

Solliciteren

Wil je reageren op deze vacature, dan kun je tot uiterlijk 17 mei 2021 je motivatie met curriculum vitae sturen naar werkenbij@kijlstra.nl. Ook de sollicitaties voor Ambulancezorg Groningen en UMCG Ambulancezorg mogen naar dit e-mailadres. Let op! Gebruik het sollicitatieformulier onderaan deze pagina niet. De sollicitatiegesprekken zijn eind mei of begin juni in Drachten. Een dagdeel meelopen op de meldkamer en een assessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Digitaal sollicitatieformulier