Research verpleegkundige voor onderzoek afdeling Longziekten

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

Werkomgeving

Het onderzoek vindt plaats op de afdeling Longziekten en Tuberculose en het GRIAC (Groningen Research Institute for Asthma and COPD) van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Er zijn op dit moment circa 40 promovendi en post-docs en meerdere research verpleegkundigen werkzaam.

Functiebeschrijving

Er wordt gekeken naar de oorzaken om ernstig COPD te ontwikkelen op jonge leeftijd. Hierbij worden verschillende onderzoeken gedaan, waaronder ook genetisch onderzoek, om te achterhalen waarom de ene COPD patiënt ‘vatbaarder’ is dan de ander, en wat dit betekent voor de behandeling. Voor dit project worden COPD patiënten gerekruteerd vanaf poli en via advertenties, verschillende longonderzoeken verricht en worden deelnemers enkele jaren gevolgd.

Wat ga je doen
Als research verpleegkundige werk je binnen een team en coördineer je het project in nauwe samenwerking met een arts-onderzoeker en hoofdonderzoekers. Je bent vanaf het begin betrokken bij de opzet en uitvoer de studie als coördinator. Je zorgt er voor dat de studie uitgevoerd wordt conform de richtlijnen van Good Clinical Practice (GCP). Je taken bestaan uit het opzetten, coördineren en uitvoeren van alle voorkomende researchwerkzaamheden. Wanneer er sprake is van (monitor) visits of klinische opnames, dan ben jij degene die dit voorbereid en goed ten uitvoer brengt, dit alles in nauw overleg met de hoofdonderzoeker. Kortom; je bent de spilfiguur voor de studie.

Wat vragen wij

Voor deze functie is het belangrijk dat je over een aantal competenties beschikt: een proactieve en positieve houding, probleem oplossend kunnen denken, goede planvaardigheden en goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast:
- Een GCP (Good Clinical Practice) certificaat of de bereidheid deze te volgen.
- Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk op professioneel niveau en op het niveau van de proefpersoon.
- Computervaardigheid en werken met functie gerelateerde applicaties gaat je goed af.
- Je hebt een afgeronde opleiding doktersassistente BOL, verpleegkundige-A, MBO-V of HBO-V en interesse in het begeleiden van deelnemers aan een geneesmiddelenonderzoek.
- Je bent snel of direct beschikbaar.
- Je woont in de stad Groningen of in de nabije omgeving.

Wat bieden wij

Een interactieve samenwerking met enthousiaste begeleiders en de onderzoeksgroep. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Maarten van den Berge telefoonnummer (050) 361 3532
m.van.den.berge@umcg.nl
prof. Dirk-Jan Slebos telefoonnummer (050) 361 2965
d.j.slebos@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 28 februari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn in week 9.

Digitaal sollicitatieformulier