Promovendus Child Study Center

Afdeling

Werkomgeving

De huidige vacature betreft een functie als promovendus binnen het project BIRD, gericht op het verband tussen vroege kenmerken van de neurologische ontwikkeling en ontwikkelingsproblemen op de kleuterleeftijd. De kinderen in BIRD zijn in de tijdsperiode 2017 – 2019 onderzocht op de babyleeftijd en het huidige project betreft de follow-up van deze kinderen op de kleuterleeftijd. Alle ouders vullen digitale vragenlijsten over de ontwikkeling van hun kleuter in (BIRD 1) en een deel van de kinderen wordt onderzocht middels psychologisch, neurologisch en motorisch onderzoek (BIRD 2).

Wat zijn je voornaamste taken en verantwoordelijkheden?
- Je bent (samen met een team van begeleiders) verantwoordelijk voor de inhoudelijke, organisatorische en logistieke aspecten van het project.
- Je rapporteert de onderzoeksbevindingen in publicaties in internationale vaktijdschriften en rondt het project af met een proefschrift.
- Je verspreidt vergaarde kennis binnen Nederland en op internationale congressen.
- Je neemt deel aan het trainingsprogramma voor PhD kandidaten van de Research School of Behavioural and Cognitive Neurosciences (BCN) Groningen.

Functiebeschrijving

Accare is een professionele en ambitieuze organisatie voor Jeugd GGZ, die haar medewerkers veel ruimte biedt om te leren en bij te dragen aan zorginnovatie. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland.
Naast haar zorgfunctie heeft Accare ook een academische functie. In het Child Study Center (CSC) zijn alle opleidings- en researchactiviteiten van Accare ondergebracht. We nemen de maatschappelijke opdracht om door kennisontwikkeling, kennisoverdracht en opleiding bij te dragen aan verdere ontwikkeling van de jeugdhulp in Nederland serieus. Als universitair centrum ontwikkelt Accare nieuwe vormen van zorg en doet onderzoek naar de effecten van diverse behandelingen. Behalve praktijkgericht onderzoek betreft het ook meer fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, naar de aard, het verloop en de oorzaken van psychische problemen bij kinderen. Er loopt een groot aantal promotietrajecten bij Accare, de uitkomsten van de onderzoeken worden in internationale vakbladen gepubliceerd.

Waar kom je te werken?
Je komt werken op onze researchafdeling in Groningen. Deze afdeling speelt een belangrijke nationale en internationale rol in onderzoek naar de oorzaken en de behandeling van psychische problemen bij kinderen en jeugdigen. Het onderzoek richt zich van oudsher op problemen die ontstaan door ADHD, gedragsproblemen, autisme en ticstoornissen. Het onderzoek bij Accare is verbonden met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het huidige project betreft een samenwerking van het CSC van Accare met de afdeling Ontwikkelingsneurologie van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. Het onderzoek van de afdeling Ontwikkelingsneurologie richt zich op de mechanismen die ten grondslag liggen aan de normale en afwijkende ontwikkeling van het menselijke zenuwstelsel. Het accent ligt daarbij op de vroege fasen van de ontwikkeling, maar er wordt ook gekeken naar de betekenis van bevindingen voor de latere ontwikkeling. De samenwerking betreft het project BIRD: Biomarkers in Infants at Risk of Developmental disorders. Dit is een grootschalig project waarin 1700 kinderen uit de drie noordelijke provincies gevolgd worden vanaf de babyleeftijd wat betreft hun ontwikkeling op verschillende ontwikkelingsgebieden. Het project richt zich op het identificeren van vroege signalen van latere ontwikkelingsproblemen zoals Developmental Coordination Disorder (DCD), Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), autisme spectrum stoornissen (ASS) en verstandelijke beperking.

Wat vragen wij

- Je hebt een relevante voltooide academische (research)masteropleiding in de gedrags-, medische of neurowetenschappen (bijv. klinische-, ontwikkelings-, onderwijs-, of neuropsychologie, orthopedagogiek, geneeskunde, biomedische wetenschappen).
- Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
- Je beschikt over goede methodologische en statistische vaardigheden.
- Je beschikt over goede schrijf- en spreekvaardigheid in het Nederlands en Engels.
- Je hebt een zelfstandige, proactieve houding. Je weet anderen te enthousiasmeren en bent in staat studenten die stage lopen in het project op een professionele wijze te begeleiden.
- Je hebt kennis van, en bij voorkeur ervaring met, het werken met kinderen in verschillende ontwikkelingsfasen.
- Je hebt uitstekende organisatorische, sociale en communicatieve vaardigheden en werkt nauwkeurig.

Wat bieden wij

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. We bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen en een reiskostenregeling.
De omvang van het contract is 36 uur per week. Het betreft een tijdelijk dienstverband van 48 maanden.
De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt de aanstelling verlengd.
Salariëring voor de aanstelling bij Accare is conform CAO GGZ ingedeeld in FWG 50 (€ 2.218,- t/m € 3.678,-). De promovendus wordt aangesteld door het Accare Child Study Center in Groningen en geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Wat krijg je daarnaast nog meer?
- Vrijheid en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan je eigen ontwikkeling, die van Accare en de zorg die wij leveren.
- Persoonlijke ontwikkeling on the job, maar ook betaalde opleidingsmogelijkheid.
- Collega’s vol passie die handelen naar onze kernwaarden: Lef, Volhardend en Iedere dag beter.
- Evidence based zorg die wij in samenwerking met ketenpartners ontwikkelen.
Medewerkers krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing, jouw visie wordt gewaardeerd. Jouw ontwikkeling is een gedeelde verantwoordelijkheid, jij hebt een idee over het te volgen pad, Accare faciliteert en investeert.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!
Je kunt solliciteren tot en met 14 maart 2021 via de knop 'solliciteren' op deze pagina. Je krijgt een ontvangstbevestiging per mail.
Je kunt niet solliciteren via het sollicitatieformulier van het UMCG.
De sollicitatiegesprekken worden gevoerd op donderdag 25 maart 2021. Hierbij zullen we ons natuurlijk houden aan de dan geldende COVID-maatregelen, mogelijk betreft het een online sollicitatiegesprek.
Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij dr. Annelies de Bildt (Accare CSC, a.de.bildt@accare.nl) of dr. Kirsten Heineman (UMCG, k.r.heineman@umcg.nl).
Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.?Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Meer informatie

Solliciteren

S.v.p. niet solliciteren via onderstaande sollicitatiebutton maar via hier.

Digitaal sollicitatieformulier