Functioneel applicatiespecialist medicatie, Electronisch Patiënten Dossier

Afdeling

IM-MIT

Werkomgeving

Het UMCG is een informatie-intensieve organisatie en bijna alle werk- en bedrijfsprocessen worden gefaciliteerd door informatietechnologie (IT). Dit betekent dat er een complex landschap aan medische apparatuur, applicaties en datastromen draait.

Het UMCG werkt met het Elektronische Patiënten Dossier (EPD) van Epic. Dit EPD ondersteunt het UMCG in haar doelstellingen om te excelleren en te innoveren in patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding.

Aan de basis van dit nieuwe EPD staan de patiënt en de zorgprofessional. Uitgangspunt is dat zij optimaal gefaciliteerd worden in alle facetten van het zorgtraject. Cruciaal daarvoor is het standaardiseren van de zorg- en werkprocessen. Ook het eenduidig registreren en uitwisselen van gegevens, onder andere ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek en verantwoording, neemt een belangrijke plaats in het EPD in.

IM Zorg
Het beheer van het EPD is belegd binnen de afdeling IM Zorg, onderdeel van de afdeling IM-MIT (Informatie Management – Medische Informatie Technologie). IM Zorg heeft als belangrijkste doel om de informatiebehoefte binnen het UMCG te inventariseren, analyseren en faciliteren.

Binnen IM Zorg werken ruim 80 functioneel applicatiespecialisten in 4 teams. Een team bestaat uit ongeveer 20 mensen. Je hebt veel met je team te maken maar ook met de mensen van de andere teams omdat werken in het EPD vaak gevolgen heeft voor meerdere onderdelen. Het zijn divers samengestelde teams waar een goed en professionele werksfeer heerst.

Functiebeschrijving

Je vertaalt de behoeften van de (zorg)professionals naar aangepaste of nieuwe werkprocessen. Aan de hand hiervan richt je het EPD zo in dat deze professionals adequaat ondersteund worden en de kwaliteit van de patiëntenzorg optimaal is. Hierbij werk je nauw samen met UMCG afdelingen, consultants van Epic en je collega’s binnen IM-MIT. Ook verricht je werkzaamheden die bijdragen aan het verbreden, verdiepen en ontwikkelen van het EPD. Het is een dynamische wereld waarin je je begeeft, je anticipeert op wat er op het moment het belangrijkste is en samen met je team van functioneel applicatiespecialisten, analisten, coördinatoren, scrummaster en een teammanager los je issues op die spelen rondom het EPD. Je werkt in een agile omgeving.
Voor deze vacature zijn we specifiek opzoek voor iemand binnen het team medicatie.
Als applicatie specialist, werkzaam in team medicatie, ben je verantwoordelijk voor het inrichten en optimaliseren van de werkprocessen van de apotheek in het EPD. Hierbij werk je nauw samen met de apotheek. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en oplossen van incidenten voor alle zorgprofessionals gericht op medicatie. Denk hierbij aan manier van medicatie voorschrijven tot aan scannen van barcodes op de medicatie.

Je taken zijn:
- analyseren, ontwerpen en beschrijven van (zorg)processen;
- inrichten en testen van het EPD;
- bewaken van de samenhang tussen de onderdelen van het EPD;
- opstellen van besluitmemo’s, trainingsmaterialen, instructies en beleidsdocumenten;
- proactief signaleren van problemen en knelpunten, het aandragen van oplossingen;
- indien nodig, draaien van aanwezig- en/of bereikbaarheidsdiensten.

Wat vragen wij

Je bent een enthousiaste functioneel applicatiespecialist met minimaal een HBO werk- en denkniveau en brede belangstelling voor de optimalisatie van zorgprocessen en de toepassing van een geïntegreerd EPD. Je spreekt de taal van de (zorg)professionals waarvoor je het EPD specificeert, inricht en implementeert en je vindt het een uitdaging om problemen te ontrafelen en te zoeken naar oplossingen.

Je persoonlijke kwaliteiten
- Klantgericht
- Zeer goed analytisch vermogen, helicopterview
- Flexibel en stressbestendig
- Proactief, oplossingsgericht
- Teamspelerén goed zelfstandig kunnen werken
- Nauwkeurig
- Uitstekende communicatieve vaardigheden, in zowel de Nederlandse als de Engelse taal

De volgende kennis en ervaring zijn een pre
- Een opleiding in de gezondheidszorg
- Ervaring in de farmacie
- Ervaring in de gezondheidszorg
- Ervaring met projectmatig werken
- Werken met en/of inrichten van een elektronisch patiëntendossier

Om de functie van functioneel applicatiespecialist goed te kunnen vervullen is het een pre dat je in het bezit bent van een Epic certificaat. Junioren nodigen we ook van harte uit te solliciteren. We bieden ruimte om te groeien in de functie van functioneel applicatiespecialist en ook naar andere functies als analist, coördinator, scrummaster en teammanager. Je kunt gevraagd worden in de toekomst aanvullende certificaten te behalen. Deze trainingen vinden plaats in Nederland, Engeland, en/of de VS, al dan niet virtueel.

Wat bieden wij

We bieden een enerverende werkomgeving, waarin je samenwerkt met gemotiveerde collega’s en je de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen.

Het betreft meerdere posities voor bepaalde tijd voor 32 - 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband. Je salaris bedraagt, afhankelijk van je werkervaring en al dan niet een certificering van EPIC module variërend schaal 8 (maximaal € 3.712,- bruto per maand) en schaal 9 (maximaal € 4.200,- bruto per maand) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Evelyn de Jong-Gerding telefoonnummer 06-2565 0749
e.e.gerding@umcg.nl
Linda Schoep
l.m.schoep@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 1 maart 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier