Regieverpleegkundige Medisch Psychiatrische Unit

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

De MPU biedt complexe zorg aan patiënten met zowel somatische als psychiatrische problematiek waarbij reguliere zorg niet mogelijk is. Op de MPU worden patiënten behandeld door een medisch specialist en een psychiater. De combinatie van medische en psychiatrische zorg biedt deze patiënten meer uitkomsten. Zorg op deze afdeling verloopt vaak niet volgens de standaard mechanismen, er wordt dus een beroep gedaan op creativiteit van de verpleegkundige. Als verpleegkundige op de MPU heb je te maken met veel verschillende soorten patiënten. Dit maakt het werk veelzijdig en uitdagend op het gebied van somatische zorg. Je komt te werken in een klein, multidisciplinair team en staat in nauw contact met medisch specialisten, ook van andere afdelingen.

Functiebeschrijving

In april 2021 opent het UMCG een nieuwe afdeling: de Medisch Psychiatrische Unit (MPU). De MPU krijgt 6 bedden, het is dus een kleine en specialistische afdeling. Bij de bouw van de afdeling wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de patiëntengroep. De bedden zijn bijvoorbeeld prikkelarm. Belangrijk om te weten is dat de MPU geen psychatrische afdeling is, maar er heerst wel een behandelklimaat. Er is daarom op werkdagen altijd een arts-assistent psychiatrie en een activiteitentherapeut aanwezig. Het is een open afdeling waar op maat beslissingen kunnen worden genomen over behandelingen, bezoekuren of zelfs gemeenschappelijke activiteiten. Na ontslag kan een patiënt terug gaan naar de verwijzende somatische afdeling, een externe zorginstelling of naar huis. De beslissing hangt af van de ontwikkelingen die zich voordoen op de afdeling MPU. Jouw werk houdt het volgende in:
- Je draagt samen met de (senior) verpleegkundigen zorg voor de uit te voeren werkzaamheden.
- Je draagt zorg voor het creëren van randvoorwaarden in de zorg, het plannen, organiseren en evalueren van het zorgproces en het bewaken van de kwaliteit van zorg.
- Je initieert en stuurt multidisciplinair overleg aan.
- Je coacht en superviseert de (senior) verpleegkundigen.
- Je verricht als regieverpleegkundige taken die door de hoofdverpleegkundige zijn gedelegeerd voor het totale zorgproces, kwaliteitszorg, onderwijs, zorgvernieuwing en professionalisering binnen de verpleegkundige discipline.
- Je bent medeverantwoordelijk voor de inzet van personeel.
- Je levert een bijdrage aan de ontwikkelingen van standaard procedures (protocollen, richtlijnen en standaarden) voor verpleegkundigen.
- Je werkt nauw samen met de regieverpleegkundigen binnen de verschillende verpleegafdelingen van de Interne Geneeskunde en Longziekten.

Wat vragen wij

- Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
- Je hebt bij voorkeur werkervaring opgedaan in een psychiatrische setting.
- Werkervaring als regieverpleegkundige is een pre.
- Je kunt proactief handelen.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt constructieve, specifieke feedback geven.
- Je kunt en durft beslissingen te nemen.
- Je ervaart het als een uitdaging om individueel en groepsgericht leiding te geven en te coachen.
- Je kunt een superviserende en sturende bijdrage leveren bij het implementeren van verpleegkundig beleid.
- Je bent op de hoogte van beroepsinhoudelijke ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar afdelingsniveau.
- Je vindt het leuk om samen een nieuwe afdeling te bouwen.
- Je bent creatief en denkt in oplossingen.
- Je bent bereid functiegerichte scholing te volgen.

Wat bieden wij

Met deze nieuwe afdeling bouwen we ook aan een nieuw team. Alle regie-, senior- en verpleegkundigen krijgen de basismodule Pyschiatrie van het WIOO aangeboden. Deze bestaat deels uit E-learning modules, maar er is ook veel aandacht voor teambuilding. Bijvoorbeeld trainingen in omgaan met agressie worden in teamverband gedaan. Je ontwikkelt hiermee als team een veilig gevoel van weten wat je aan elkaar hebt en op elkaar terug kunnen vallen.

Je salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8B) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Stephanie Suurmeijer telefoonnummer (050) 361 2390

Hendrika Wollerich telefoonnummer 06-2564 8799

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 25 januari 2021. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier