Communicatieadviseur

Afdeling

Team Communicatie

Werkomgeving

In het UMCG werken we met ruim 13.000 medewerkers aan de toekomst van gezondheid. Samen staan we voor goede patiëntenzorg, innovatieve behandelingen, baanbrekend onderzoek en vernieuwend onderwijs. In Noord-Nederland werken we samen met allerlei partners aan preventie en een duurzame inrichting van de zorg. Wil je hieraan bijdragen?

Team Communicatie is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van het UMCG. Het team bestaat uit 37 mensen en is momenteel in transitie naar een team dat impactvolle communicatie maakt en UMCG-collega’s ondersteunt dit zelf te doen. In de dagelijkse praktijk werken we onder andere aan de (door)ontwikkeling van de nieuwe website en digitale communicatiemiddelen, voeren we een actief persbeleid, participeren we in UMCG-brede programma’s en projecten en delen we de verhalen en ontwikkelingen over onze speerpunten op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

Functiebeschrijving

Vanuit het team werk je als communicatieadviseur voor één of meerdere (interne) opdrachtgevers. Je weet de communicatiestrategie van het UMCG op een effectieve manier te vertalen naar de communicatie uitdaging van je opdrachtgever. Daarbij houd je rekening met de verschillende doelgroepen zoals patiënten, medewerkers, onderzoekers, studenten en andere interne en externe stakeholders. Jouw krachtige boodschappen en de middelen die je inzet sluiten op elkaar aan en versterken elkaar waar mogelijk. Je bent actief betrokken bij de (door)ontwikkeling van de nieuwe website en geeft (mede) vorm aan de UMCG-brede doorontwikkeling van de communicatiefunctie en het team Communicatie.

Kortom
- Je adviseert interne klanten over de te voeren in- en externe communicatiestrategie en draagt mede de verantwoordelijkheid voor de uitvoering hiervan.
- Jouw ondersteuning bestaat uit advisering, het ontwikkelen en realiseren van communicatieplannen en campagnes op specifieke thema’s of onderwerpen.
- Je vertaalt communicatieplannen en interne ontwikkelingen naar krachtige boodschappen en verhalen die op elkaar aansluiten en elkaar versterken.
- Je kent de mogelijkheden van de verschillende middelen en je zet steeds de ideale mix in voor een optimaal resultaat.
- Je signaleert ontwikkelingen in de organisatie en rondom jouw opdrachtgever(s) die je vertaalt naar proactief communicatieadvies.
- Samen met je collega’s ontwikkel je continu kennis en inzicht in de doelgroepen en middelen van het UMCG en verbeter je de kwaliteit van de communicatie.

Wat vragen wij

- Je beschikt over ruime werkervaring en je bent in bezit van een HBO+/academische opleiding op het gebied van communicatie.
- Je hebt affiniteit met patiëntenzorg, onderzoek en/of onderwijs.
- Je bent hands-on, zowel bij het opstellen van plannen als bij de realisatie daarvan.
- Je legt soepel verbindingen en weet centrale uitgangspunten en behoeften van de klant te vertalen in win-win communicatieplannen.
- Je denkt en handelt 'digital first' en hebt ruime ervaring met het opstellen en uitwerken van klantreizen waarbinnen online middelen de boventoon voeren.
- Je signaleert en initieert gewenste ontwikkelingen in het communicatie vak.
- Je bent creatief, werkt gestructureerd en hebt oog voor detail.
- Je bent stressbestendig en krijgt energie van het werken in een team dat sterk in ontwikkeling is.
- Bij voorkeur heb je ervaring met het realiseren van communicatiemiddelen in de Engelse taal.

Competenties
- Omgevingssensitief: je weet wat er intern en extern speelt om zo tot een passende communicatieaanpak te komen.
- Prikkelend: je ziet kansen en prikkelt collega’s om bij te dragen aan het pakken van deze kansen.
- Kritisch: je checkt voortdurend of we de doelgroep daadwerkelijk centraal stellen.
- Proactief: met de organisatiedoelen en belangrijke thema’s in het achterhoofd geef je gevraagd en ongevraagd advies.
- Teamspeler: je gelooft in de win-win van samenwerken en handelt hier naar.

Wat bieden wij

Een professionele werkomgeving in een sterk en dynamisch team. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (24 - 32 uur per week). De standplaats is Haren en/of Groningen. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte zal het contract worden verlengd. Het salaris bedraagt maximaal € 4.200,- bruto per maand (schaal 9) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Sander Baesjou telefoonnummer 06-1743 3680
a.baesjou@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 6 december 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier