Hoofdverpleegkundige Post Anesthetic Care Unit (PACU)

Afdeling

Anesthesiologie

Werkomgeving

De afdeling Anesthesiologie maakt als ondersteunend specialisme onderdeel uit van de Peri Operatieve Zorg binnen sector E en ondersteunt veel zorgprocessen voor vrijwel alle afdelingen van het UMCG. Dat maakt het werken bij de afdeling interessant, veelzijdig en afwisselend.

Als hoofdverpleegkundige van de PACU/recovery ben je werkzaam binnen een dynamische afdeling waar een hoge turnover van patiënten is en de zorgbehoefte van de aangeboden patiënten grote verschillen kent. Het ervaren team bestaat uit intensieve zorg recovery verpleegkundigen, IC-verpleegkundigen, senior verpleegkundigen (i.o. tot IZR-verpleegkundige) en leerlingen werkend in vol- en deeltijd dienstverband.
Er wordt pre- en postoperatieve, anesthesiologische zorg verleend aan patiënten van uiteenlopende specialismen en alle leeftijden. De afdeling is verdeeld over 4 locaties, waarvan één locatie 24 uur per dag geopend is. Eén van de locaties is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar ingericht. De PACU maakt deel uit van de afdeling Anesthesiologie en is daarmee onderdeel van sector E.
Werken op de PACU vraagt verpleegkundige kennis, medisch-technische kennis en vaardigheid op topniveau. Van de medewerkers wordt verwacht dat zij zich inzetten voor de verbetering van de algemene kwaliteit van zorg door te participeren in werkgroepen.

Functiebeschrijving

Je geeft leiding aan het gehele verpleegkundige team en het ondersteunend personeel op de PACU. Je bent in staat vakkundig en innovatief het beleid en het beheer m.b.t. de inzet van mensen en middelen uit te voeren. Hiervoor beschik je over een goed organisatorisch inzicht wat je pragmatisch weet toe te passen op communicatieve, logistieke en financiële processen. Als het aankomt op het nemen van beslissingen ben je daadkrachtig en besluitvaardig. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en weet je team te motiveren. Als hoofdverpleegkundige PACU vorm je, samen met de medisch coördinator het duaal management, dat verantwoordelijk is voor alle werkprocessen, de veiligheid, kwaliteit en de dienstverlening van de afdeling. Gezamenlijk leg je verantwoording af aan het Dagelijkse Bestuur.

Wat vragen wij

Wij zoeken een daadkrachtige, ervaren hoofdverpleegkundige met beleidsmatige en analytische kwaliteiten. Je hebt visie en weet met je coachende wijze van leidinggeven medewerkers te motiveren en processen te stroomlijnen. Dit alles weet je met een gezonde dosis humor te bewerkstelligen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur per week. Je salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Nella Groenewegen telefoonnummer (050) 361 4843 of 06-2246 7575

Peter Meyer telefoonnummer (050) 361 8837 of zoemer 55565

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 9 december 2020. De sollicitatiegesprekken zijn voorlopig gepland op maandag 14 december 2020. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier