Arts-onderzoeker Cardiologie: nieuwe therapieën voor patiënten met ritmestoornis

Afdeling

Hartcentrum, Cardiologie

Werkomgeving

Als arts-onderzoeker wil je ertoe doen. Je wilt echt het verschil maken in het leven van mensen met een ritmestoornis. Nu en in de toekomst. Daarom kies je bewust voor de functie als arts-onderzoeker bij de afdeling Cardiologie van het UMCG, een dynamische afdeling waar onderzoek en de praktijk in elkaar vervlochten zijn. Met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek veranderen we richtlijnen voor de behandeling van ritmestoornissen en verbeteren we de patiëntenzorg.

Bij de klinische studies die je doet werkt je samen met de andere onderzoekers binnen de ritmegroep en de ritmecardiologen en met onderzoekers uit andere centra in Nederland en daarbuiten. Internationale congressen behoren tot de mogelijkheden, alhoewel dat alles nu natuurlijk even niet gebeurt. Het doen van de studies combineer je met de zorg voor patiënten die deelnemen aan deze studies. Hierdoor is elke dag anders en afwisselend en voorzien van vele patiëntencontacten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd op de afdeling Cardiologie van het UMCG. Binnen deze afdeling werken cardiologen, onderzoeks-artsen, research verpleegkundigen, projectmanagers en administratieve medewerkers samen aan de succesvolle uitvoering van deze klinische onderzoeken.

Functiebeschrijving

Wij zijn op zoek naar een arts-onderzoeker die interesse heeft in het verrichten van klinisch wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe therapieën voor patiënten met ritmestoornissen. Je bent werkzaam bij de afdeling Cardiologie en hebt binnen je takenpakket:
- het identificeren en includeren van patiënten in lopende klinische onderzoeken met ritmestoornissen;
- het uitvoeren van onderzoekshandelingen met de patiënten;
- het documenteren en rapporteren hiervan.

Je werkt hiervoor intensief samen met de ritmecardiologen, andere onderzoeks-artsen, verpleegafdelingen, poliklinieken en functieafdelingen van het UMCG Hartcentrum. Binnen het ritme-onderzoeksteam functioneer je samen met collega arts-onderzoekers en de ritmecardiologen welke betrokken zijn bij het onderzoek.

Wat vragen wij

- Je hebt de studie Geneeskunde afgerond en hebt interesse in de cardiologie.
- Je bezit een teamspirit maar kan ook zelfstandig werken.
- Je hebt belangstelling voor klinisch wetenschappelijk onderzoek in de gezondheidszorg.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden, ook in het Engels.
- Je bent resultaatgericht en je zoekt de samenwerking met anderen om je doelen te bereiken.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden en je hebt een klantgerichte houding.
- Je bent in staat om je eigen werk binnen een grote organisatie te organiseren.
- Je bent precies, werkt accuraat en je beschikt over doorzettingsvermogen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een inspirerende en multidisciplinaire werkomgeving waar samen met andere arts-onderzoekers veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. Je krijgt de gelegenheid om je te bekwamen in het werken op het snijvlak van wetenschap en commercie, binnen een groot en dynamisch academisch ziekenhuis. We werken nauw samen met diverse andere afdelingen binnen het UMCG. Daarnaast hebben we samenwerkingsverbanden met verschillende vooraanstaande centra in binnen- en buitenland.

Succesvolle vervulling van deze functie kan op termijn leiden tot een promotietraject en/of toelating tot de opleiding tot cardioloog.

De duur van de arbeidsovereenkomst is in de eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verdere ontwikkelmogelijkheden. Het salaris bedraagt maximaal € 4.615,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
- Michiel Rienstra, cardioloog, e-mailadres: m.rienstra@umcg.nl
- Isabelle van Gelder, cardioloog, e-mailadres: i.c.van.gelder@umcg.nl
E-mailadressen niet gebruiken om te solliciteren.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvang je een ontvangstbevestiging met informatie die niet relevant is voor deze vacature. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing, omdat dit een doorlopende vacature betreft. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht. De vacature blijft op de website staan totdat er een geschikte kandidaat is gevonden.

Digitaal sollicitatieformulier