Longfunctieanalist Centrum voor Revalidatie

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde, CvR Beatrixoord

Werkomgeving

Op het CIL verrichten we inspanningsonderzoek met verschillende apparatuur (o.a. fiets, loopband, armergometer). De uitkomsten gebruiken we als effectmeting van behandeling en aanpassing van revalidatieprogramma’s, ten behoeve van patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek. Naast inspanningsonderzoek doen we op de afdeling uitgebreid longfunctie-onderzoek (Flow-volume, bodyplethysmografie, FRC-He, diffusie), looptesten, krachttesten en slaaponderzoek (polygrafie). We werken nauw samen met collega’s van andere afdelingen zoals Cardiologie, Revalidatiegeneeskunde en Longziekten. Daarnaast zijn we actief in onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Vanuit onze visie om inspanningsonderzoeken integraal onderdeel te maken van de behandelprogramma’s binnen revalidatie ontstaan kansen en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe collega die ons team willen versterken en wil meebouwen aan deze nieuwe visie en manier van werken.

UMCG CvR
Het CIL is een faciliteit voor het gehele CvR. In het UMCG CvR revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ongeluk, ziekte of aangeboren aandoening. Hun doel is zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur werken 650 collega’s nauw met elkaar samen om de best mogelijke zorg te bieden. Altijd om de patiënt te ondersteunen in het behalen van zijn of haar persoonlijke doelen. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan hoog bij ons in het vaandel.

Functiebeschrijving

bij het Centraal Inspanningslaboratorium (CIL) van het Centrum voor Revalidatie (CvR) verricht je alle voorkomende inspanningsonderzoeken, longfunctieonderzoeken, loop- en krachttesten en slaaponderzoeken. Doordat we een revalidatiecentrum zijn, werk je met veel verschillende patiëntencategorieën zoals longpatiënten, cardiologiepatiënten, neurologiepatiënten en patiënten van de Pijnpoli. Elke patiëntencategorie vraagt om een eigen benadering. Afhankelijk van het onderzoek/de patiëntencategorie voer je dit of zelfstandig of samen met een arts, verpleegkundig specialist, physician assistant of een inspanningsfysioloog uit.
Je werkt in een team van 7 mensen; het team bestaat uit longfunctieanalisten, bewegingswetenschappers, een ergometrie assistent en een leefstijl adviseur. De lijnen zijn kort en er is een makkelijke overlegcultuur.
- Je doet inspanningsonderzoeken met verschillende apparatuur (o.a. fiets, loopband, armergometer).
- Je doet longfunctie-onderzoeken (Flow-volume, bodyplethysmografie, FRC-He, diffusie).
- Je doet loop- en krachttesten.
- Je brengt slaapscreeners aan en beoordeelt deze.
- Je bent verantwoordelijk voor de verslaglegging en administratieve verwerking van de onderzoeken.
- Je levert een bijdrage aan het team en het continue verbeteren van de zorg aan onze patiënten, door jezelf te zijn, je kennis te delen en mee te denken in projecten.

“Ik hoor vaak van de patiënten dat ze het fijn vinden dat we zoveel tijd voor ze hebben. Dat de patiënt hier hoog in het vaandel staat, vind ik persoonlijk heel belangrijk en maakt het werk extra leuk”
Maria, longfunctieanalist


Lees hier het verhaal van Maria, longfunctieanalist.

Wat vragen wij

- Je beschikt over het diploma Longfunctieanalist of je hebt de opleiding bijna afgerond.
- Je bent een betrokken collega, en hebt oog voor de behoefte van iedere individuele patiënt.
- Je hebt een grote affiniteit met inspanningsonderzoeken.
- Je werkt met patiënten en collega’s samen vanuit een positieve en professionele grondhouding.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken in een team.
- Je bent proactief en wilt graag meedenken en meewerken aan nieuwe ontwikkelingen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Wij bieden je een professionele werkomgeving in een sterk en dynamisch team. Doordat wij als afdeling nog volop in ontwikkeling zijn, zijn er ook verdere ontwikkelmogelijkheden voor deze functie. De invulling van het aantal uren kan in overleg. Je salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Het UMCG biedt onder andere:
- Een lage werknemersbijdrage voor je pensioen en aantrekkelijke collectieve regelingen zoals de zorgverzekering;
- Een aantrekkelijke CAO á la carte waarmee je gebruik kunt maken van fiscale regelingen zoals het fietsplan;
- Diverse mogelijkheden en regelingen voor ontwikkeling en opleidingen.

Kijkje in de keuken
Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking, ook als je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor contact opnemen met onderstaand contactpersoon.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Monica Leever telefoonnummer (050) 361 3816

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden en wil je graag onze collega worden reageer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na verzenden ontvang je per mail een standaard ontvangstbevestiging gemaild met informatie die niet relevant is voor deze vacature, want genoemde uiterste reactiedatum is niet van toepassing op deze vacature. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en de vacature staat open totdat er een geschikte kandidaat is gevonden.

Digitaal sollicitatieformulier