Student Wiskunde voor onderzoek en advies wachttijd polikliniek Algemeen Interne

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

Inleiding
De afdeling Interne Geneeskunde is op verschillende manieren binnen het UMC Groningen betrokken bij patiëntenzorg, onderwijs/opleiding en het uitvoeren van onderzoek. Ieder jaar worden er poliklinisch circa 19.000 patiënten gezien. Om deze grote hoeveelheid patiënten zo efficiënt mogelijk te zien en te behandelen/begeleiden is een goede organisatiestructuur en samenwerking een vereiste. Zo zijn er rondom bepaalde patiëntengroepen specifieke zorgtrajecten ontwikkeld. Belangrijke speerpunten van de afdeling Interne Geneeskunde zijn: cardiovasculaire en systeem ziekten, infectieziekten, personalized medicine, ongedifferentieerde internistische zorg en spoedzorg.

Probleemschets
Er spelen meerdere aandachtspunten. De meest actuele is de volgende: Momenteel voldoet de polikliniek Interne niet aan de Treeknormen voor wachttijden, structureel is de wachttijd meer dan twee weken en soms bedraagt hij zelfs meer dan zes weken. De spoedpatiënten worden wel tijdig geplaatst. Een deel van de patiënten wordt verwezen met problematiek die niet altijd als topreferente zorg wordt gepercipieerd zoals chronische vermoeidheid.
Op de polikliniek heeft men wel ideeën over mogelijke oorzaken t.a.v. de eerder geschetste wachttijden, zoals bv afzeggen en verplaatsen van afspraken [25%], de personeelsreductie en het –verloop bij het administratief personeel en dat patiënten in de loop van de tijd verschillende artsen zien. Daarbij is hier ook een verbouwing bij gekomen. Maar men vraagt zich ook af of er variatie is in waardering tussen groepen patiënten met verschillende aandoeningen.
Voor men veranderingen en verbeteringen in gang zet, en die kans ligt er nu ook gelet op de verbouwing, wil men gedetailleerder zicht krijgen op de verschillende factoren die van invloed zijn op de wachttijd voor [groepen] patiënten t.a.v. hun bezoek aan de polikliniek.

Functiebeschrijving

Je voert een analyse uit van de oorzaken van de wachttijd en doet op basis daarvan suggesties voor verbeteringen die de polikliniek algemene Interne Geneeskunde uit kan voeren.
De analyse die je uitvoert bestaat uit (praktijkgericht) onderzoek waarvoor je in overleg met de opdrachtgevers een kwantitatieve (vragenlijsten) of kwalitatieve (gesprekken) benadering kiest, maar een combinatie van beide kan ook.

Wat vragen wij

Voor deze afstudeeropdracht zijn naast de kennis en vaardigheden uit je studie de volgende kenmerken en eigenschappen van belang:
- Je studeert toegepaste wiskunde aan de universiteit.
- Je hebt affiniteit met zorgprocessen en communicatie.
- Je vindt de interne geneeskunde en haar patiënten interessant.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.


Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Ruimtes met flexplekken, voorzien van pc en telefoon
- Studentenwerkoverleg (inloopuur) voor intervisie, vragen en ondersteuning
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG


Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl (niet gebruiken voor sollicitaties)

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier