Teamleider Veterinaire keuring en exportcertificering

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Functieomschrijving
Hoe is het gesteld met het dierenwelzijn, de dierengezondheid en de voedselveiligheid? En zijn alle papieren in orde? De toezichthoudende dierenartsen aan wie jij leidinggeeft, controleren dit elke dag opnieuw bij een aantal vaste pluimveeslachterijen. Als teamleider stuur je een team van twintig professionals in Noord-Nederland aan en maak je deel uit van het managementteam van de Veterinaire keuring en exportcertificering.

De twintig dierenartsen in jouw team werken verspreid over Groningen, Friesland en Drenthe. Leidinggeven doe je dus vooral op afstand. Of je zoekt je teamleden op bij de pluimveeslachterijen waar dagelijks het pluimvee wordt gecontroleerd. Is er iets niet in orde? Dan neemt de dierenarts maatregelen, in de vorm van een waarschuwing of een boete. Als leidinggevende ondersteun je je teamleden bij het uitvoeren van deze taken. Zijn er calamiteiten? Breekt bijvoorbeeld de vogelgriep uit? Of is er een conflict tussen de dierenarts en de slachterij? Dan ben jij degene die snel en adequaat voor oplossingen zorgt en deze coördineert.

Jij zorgt ervoor dat in jouw team, ondanks de afstand, alle neuzen dezelfde kant op staan en dat iedereen werkt volgens het beleid en de richtlijnen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Je coacht en motiveert je medewerkers, zorgt ervoor dat zij zich professioneel kunnen ontwikkelen, en je verbetert waar nodig de werkprocessen. Het is tenslotte jouw verantwoordelijkheid dat de teamresultaten worden behaald zoals die zijn geformuleerd in de jaarplannen van de NVWA en de afdeling.

Daarnaast maak je deel uit van het managementteam (MT) van de Veterinaire keuring en exportcertificering. Je voert overleg en werkt samen met de andere MT-leden aan de vernieuwing en uniformering van de afdeling. Ook geef je in dit team invulling aan het jaarplan. Met jouw werk draag je in hoge mate bij aan het dierenwelzijn van pluimvee in Nederland en aan de voedselveiligheid.

Functie-eisen

 • Je hebt een universitair diploma, bij voorkeur in een agrarische, veterinaire, bedrijfskundige of juridische richting.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met adviseren over het handhavings- en uitvoeringsbeleid en met het uitvoeren van verandertrajecten.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als leidinggevende in een toezichthoudende of bestuurlijke omgeving en affiniteit met de veterinaire sector.
 • Je staat stevig in je schoenen, kunt goed omgaan met weerstand en weet anderen te enthousiasmeren en in beweging te krijgen.
 • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent een netwerker die zich snel wegwijs kan maken binnen de organisatie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en die voor afstemming zorgt met andere organisatieonderdelen.
 • Je werkt zowel goed zelfstandig als in teamverband.
 • Je bent initiatiefrijk en kunt goed plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.560 – Max. €5.292 (bruto)
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

 • Als je solliciteert bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is het belangrijk dat je beschikt over de gevraagde opleiding(en) die in de functie-eisen staan omschreven. Geef dit duidelijk aan in je cv.
 • Wil je een beroep doen op een voorrangspositie? Stuur dan een kopie van je beschikking als bijlage mee met je sollicitatie.
 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de PUB-, ARAR- EN NVP-sollicitatiecode.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatiebutton, reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.
 • Een competentietest en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen als we dat nodig achten. Hier stellen we je van op de hoogte.
 • Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en social media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.


Digitaal solliciteren
Solliciteer snel en gemakkelijk op deze vacature via onze sollicitatiepagina. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.

Solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.