Dienst Justitiële Inrichtingen

Assistent behandelcoördinator

Functie omschrijving

In het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug verblijven patiënten met complexe psychiatrische problematiek. Zij hebben stuk voor stuk intensieve zorg nodig. Jij speelt daarbij als assistent behandelcoördinator een belangrijke rol. Je zet je namelijk in voor hun mogelijke terugkeer naar de samenleving of land van herkomst. 

Als assistent behandelcoördinator assisteer je de hoofdbehandelaar bij het risicomanagement en de sturing van de behandeling van de patiënten. Dat betekent dat je onder andere behandelplannen opstelt, die gebaseerd zijn op de analyse van het delict dat de patiënt heeft gepleegd. 

Bij jouw werk hoort ook de sturing van de activiteiten die in het behandelplan staan en de evaluatie van dat plan. Aan zo’n behandelplan voor een patiënt werken, betekent ook dat je daarvoor patiëntgesprekken voert. En je schrijft de conceptverlofmachtigingen en verlengingsadviezen. 

Afhankelijk van jouw interesse en opleiding zijn er ook andere werkzaamheden. Denk dan aan psychodiagnostisch onderzoek, psychologische begeleiding van patiënten of kortdurende psychotherapie. Ook het opstellen van delictanalyses en terugvalpreventieplannen horen in dat rijtje thuis. Op verzoek van de managers geldt dat ook voor het begeleiden van teams in het kader van bij- en nascholing. 

Functie-eisen

  • Je bent afgestudeerd psycholoog of orthopedagoog.
  • Je hebt werkervaring als psycholoog of orthopedagoog.
  • Je hebt affiniteit met het werken met de doelgroep.
  • Je kunt de theorie vertalen naar de praktische gang van zaken op een afdeling.
  • Je kunt zelfstandig werken, bent flexibel en je bewust van je eigen handelen. 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3045,- tot €4848,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

  • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
  • volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
  • een pensioenregeling
  • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
  • studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
  • de mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
  • vanaf 1 januari 2024 worden de salarissen met 1,5% verhoogd.

Bijzonderheden

  • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Met je account kan je ook de status van je sollicitatie inzien, handig toch? Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure
  • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
  • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl.  
  • Voor een aantal TBS afdelingen als ook voor de afdeling met asielzoekers zijn we op zoek naar 3 FTE.
  • Let op: de einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering. 

Dienst Justitiële Inrichtingen
De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht

Veldzicht is een Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP). Wij richten ons op patiënten met complexe psychiatrische problematiek voor wie, naast een intensieve behandeling, een (zeer) beveiligde omgeving noodzakelijk is. Dit kan zowel op basis van vrijwilligheid zijn als binnen een gedwongen (juridisch) kader. Veldzicht zet zijn expertise ook ambulant in om opname te voorkomen of goede resocialisatie/re-integratie na behandeling mogelijk te maken. 

Voor verschillende doelgroepen — tbs’ers, vreemdelingen en overige forensischezorgpatiënten — zijn zorgprogramma’s ontwikkeld waar intensieve zorg en begeleiding met effectieve behandeling op maat wordt geboden. Het merendeel van de psychiatrische patiënten bezit een andere dan de Nederlandse nationaliteit en heeft een veelal niet-westerse culturele achtergrond. 

CTP Veldzicht ontwikkelt zijn expertise door op de transculturele psychiatrie en versterkt en breidt zijn netwerk uit met ketenpartners, zowel binnen als buiten Nederland. Op een efficiënte wijze en zo veilig mogelijk worden patiënten gestabiliseerd en verder behandeld. Hierna keren zij terug naar een minder beveiligde inrichting, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, de penitentiaire inrichting, een passende plek in een beschermende omgeving of in de samenleving. Voor vreemdelingen kan dit ook toeleiding naar het land van herkomst betekenen. 


Reageer op deze vacature