Rijkswaterstaat

Junior objectdeskundige sluiscomplexen

Functie omschrijving

Heb jij ervaring met het beheren en onderhouden van technische installaties? Toon jij ‘eigenaarschap’ voor de objecten die je beheert? Ben je klantgericht en communicatief sterk? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Rijkswaterstaat beheert tal van bruggen, sluizen en tunnels. Beslissingen die we over deze objecten nemen, beïnvloeden onze gehele infrastructuur. Als junior objectdeskundige sluiscomplexen draag je bij aan het beheer, het gebruik en de ontwikkeling van de infrastructurele objecten. Jouw werkgebied is regio Oost-Nederland.

Team Sluiscomplexen vervult de rol van tactisch asset manager. Met jouw technisch inzicht draag je als junior objectdeskundige bij aan het optimaal functioneren van sluizen en stuwen. Deze complexe assets zijn belangrijk voor de Nederlandse zoetwaterreserves, de doorstroom van de scheepvaart en de bescherming van Nederland in extreem natte en droge perioden.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je werkt mee aan het operationeel beheer van objecten in Oost Nederland, bijvoorbeeld Meppelerdiep en Spooldersluis. Je werkt hierin direct samen in het team van objectdeskundigen, die je zullen inwerken en je (zeker in de eerste periode) goede begeleiding kunnen geven. Daarnaast werk je samen met de adviseurs asset management.

Vanuit jouw expertise:

  • draag je bij aan optimaal beheer, veiligheid en een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van onze objecten;
  • zorg je samen met je collega’s voor goede communicatie en afstemming;
  • werk je proactief samen met andere interne afdelingen en organisatieonderdelen.

Daarnaast houd je je bezig met de techniek van machines die een combinatie vormen van elektrotechnische, werktuigbouwkundige en civiele componenten. Deze machines vormen het hart voor de bediening van onze sluisobjecten.

Wat wij aan jou waarderen
Je hebt een goed analyserend vermogen en kunt goed samenwerken met collega's uit andere kennisvelden, zoals verkeersmanagement en projectmanagement. Je bent klantgericht, plannen en organiseren gaat je makkelijk af en je behaalt graag een goed resultaat. Daarnaast sta je open voor vernieuwingen en innovaties binnen het vakgebied en vind je het belangrijk dat je jezelf continu blijft ontwikkelen.

Kom vast kennismaken of meelopen
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle eerste gesprekken vinden momenteel online plaats. 

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde mbo opleiding, richting Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde (met E-affiniteit) of andere relevante richting;
  • je hebt enige ervaring met het beheren en onderhouden van technische installaties;
  • je hebt affiniteit met het asset management;
  • je hebt kennis van de NEN 3140/BEI (bedrijfsvoering elektrische installatie) of bent bereid hiervoor een opleiding te volgen;
  • je hebt ervaring met onderhoudsmanagementsystemen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2902,- tot €3896,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

  • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
  • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
  • hybride werken;
  • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

  • je standplaats is Hengelo (OV). Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
  • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
  • mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten;
  • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Oost-Nederland (ON)

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Oost-Nederland (ON)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Overijssel en Gelderland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doortrekken van de A15, de verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo en de A50 Eindhoven-Nijmegen, de bereikbaarheid van de groeiregio Zwolle, en het Anders Reizen op de A12. Naast de autosnelwegen kent Oost-Nederland een aantal autowegen (N-wegen), die een eigen complexiteit en omgevingsinteractie kennen.

Oost-Nederland is de rivierendienst van Rijkswaterstaat. Tot het gebied behoren de Rijn, de Waal, de IJssel, de Lek en diverse kanalen. De uitdagingen rondom dit gebied zijn immens en divers: uiterwaardenbeheer, renovatie van sluizen, het nationaal watermanagement, verbeteren van riviernatuur & waterkwaliteit, klimaatadaptatie en de scheepvaartroutes. De Oost-West corridor in onze regio verbindt de randstad met Europa, over weg en water. Het goederenvervoer wordt in deze corridor scherp in de gaten gehouden. Hierbij wordt er samengewerkt met medeoverheden, inwoners en bedrijven in de regio.

In totaal werken ongeveer 300 mensen binnen ON verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.


Reageer op deze vacature