Senior adviseur Woordvoering & Stakeholderengagement

Om onze samenwerking met partners te versterken en onze toegevoegde waarde in maatschappelijke vraagstukken nog beter aan te scherpen en zichtbaarder te maken, zoeken wij per 1 december 2019 een senior adviseur Woordvoering & Stakeholderengagement.

Over deze baan
Als Senior adviseur Woordvoering & Stakeholderengagement werk je binnen de organisatie eenheid Advies & Beleid. Je blijft op de hoogte van alle voor je vakgebied relevante ontwikkelingen en integreert die in de beleidsontwikkeling en advisering. Je bouwt een relevant intern en extern netwerk op en neemt actief deel aan landelijke en regionale overleggen en samenwerkingsverbanden of initieert deze. Je bent helder in je communicatie en hebt overtuigingskracht en je kunt schakelen op alle niveau’s in de organisatie. Je reflecteert op je eigen handelen, je bent ontwikkelgericht en je bent een rolmodel voor anderen.

Wat ga je verder doen als Senior-adviseur Woordvoering & Stakeholderengagement?

 • Je zet je maatschappelijke betrokkenheid, je netwerken en je natuurlijke nieuwsgierigheid in om maatschappelijke thema’s te identificeren en daarop in te spelen in de communicatie.
 • Je signaleert kansen binnen en buiten de organisatie om de verbinding met de omgeving te versterken. Op deze manier draag je bij aan innovatie en profileer je Noorderpoort als een betrouwbare en deskundige partner op het gebied van innovatief en toekomstgericht beroepsonderwijs.
 • Om onze netwerken te verstevigen ontwikkel je een structuur voor stakeholderengagement.
 • Ook organiseer, faciliteer en/of leid je stakeholderbijeenkomsten en werkbezoeken met o.a. bedrijfsleven, overheden, onderwijspartners, belangenorganisaties en politici. Daarbij heb je ook sponsoring in je portefeuille.
 • Als communicatieregisseur en woordvoerder ben je de verbinding tussen het bestuur/directieleden/teams en de media voor heel Noorderpoort bij communicatievraagstukken en in crisiscommunicatie.
 • Aangezien deze functie voor een groot deel een nieuwe insteek kent, geef je samen met het bestuur en de directie verder vorm aan het profiel van deze vacature.

Jouw werkomgeving
Met 16 verschillende scholen, ongeveer 14.000 studenten, 1.000 cursisten en ruim 1.400 medewerkers is Noorderpoort één van de grootste ROC's (Regionale Opleidingscentrum) van Noord-Nederland. Je vindt ons in de provincie Groningen en in Assen. Noorderpoort is groot, maar kiest voor ‘klein’. We hebben overzichtelijke scholen met een eigen karakter waar iedereen elkaar kent.

Noorderpoort is de motor van de regionale arbeidsmarkt. Wij willen het beste halen uit mensen én uit Groningen. We staan al meer dan twintig jaar met onze voeten midden in de Noordelijke regio en we weten van aanpakken. We kijken uit naar de toekomst, naar de enorme kansen en uitdagingen die er voor Noorderpoort in deze regio in het verschiet liggen. We focussen daarbij op zowel beroepsonderwijs voor jongeren, als op kortere trajecten in bij- en omscholing en vakonderwijs in combinatie met inburgering.

We werken veel in netwerkverbanden samen met bedrijven en instellingen, zodat we elkaar aanvullen op de vlakken waar we elkaar nodig hebben en kunnen versterken in vakmanschap. Hierbij leggen we de nadruk op Leven Lang Ontwikkelen. Iedereen krijgt bij ons de kans om op elk moment in het leven te werken aan vakmanschap.

Dit ben jij

 • Je hebt HBO/WO Universitaire opleiding richting Communicatie of een beroepsopleiding op minimaal BNP 4-niveau
 • Je bent een inspirerende, representatieve verbinder met doorzettingskracht.
 • Je bent organisatiesensitief en werkt graag intern en extern samen.
 • Je hebt hierbij aandacht voor proces, resultaat en relatie.
 • Je bent een overtuigende en daadkrachtige adviseur op directieniveau met een optimistische en positief-kritische instelling;
 • Je kunt je effectief bewegen in een politiek/bestuurlijk complexe omgeving en kunt denken in mogelijkheden!
 • Je bent flexibel en kunt werken met harde deadlines. Je hebt geen 9-5 mentaliteit.
 • Je kunt complexe zaken vertalen naar heldere communicatie voor zowel online- als offline media.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Passen wij bij jou?
Bij Noorderpoort hechten we veel waarde aan een leven lang leren. Voor onze studenten, maar ook voor onze medewerkers. Je krijgt bij ons daarom alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken met jongeren vinden wij inspirerend en uitdagend. Het vergt flexibiliteit, inlevingsvermogen en doortastendheid van zowel onze docenten als onze medewerkers in ondersteunende functies.

Wij zetten ons elke dag met veel passie en plezier in voor het succes van onze studenten. Het bieden van uitstekend onderwijs heeft daarin altijd onze focus. Uitstekend onderwijs betekent in onze ogen onder andere dat er een nadrukkelijke verbinding is met de praktijk.

Wij bieden
Bij Noorderpoort krijg je naast een aantrekkelijk salaris (inclusief 13e maand) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden  volop ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Om hierin te faciliteren bieden wij via de Noorderpoort Academie diverse opleidingen en activiteiten aan. Deze helpen je verder bij je persoonlijke & professionele ontwikkeling van je loopbaan. Jouw succes staat voorop!

  De functie is ingeschaald in schaal 11 (min. €3.223,- max. €4.779,-) conform CAO MBO. 
  Het betreft een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. 

  De procedure:

  De vacature sluit op vrijdag 16 augustus 2019 en op woensdag 28 augustus 2019 vinden de selectiegesprekken plaats.
  Een assessment en een 2e gespreksronde kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

  Wil je meer informatie?
  Neem dan contact op met Saskia Reitsma via: s.reitsma@noorderpoort.nl of via 06-20293330

  Reacties van uitzendbureaus worden niet in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.