Klinisch psycholoog PsyQ Groningen

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om multidisciplinaire-GGZ effectiever en efficiënter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke multisiciplinaire behandeling. Uitgangspunt is het biopsychosociaal model; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de patiënt. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een patiënt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de patiënt de behandeling op maat. We willen onze patiënten efficiënt en effectief helpen. Een belangrijke regel is dat we niet doorgaan met iets dat niet werkt. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven.
 • Afdeling: PsyQ
 • Standplaats: Groningen
 • Fulltime/parttime: 24 - 36 uur
 • € 4.381 - € 6.836
 • Dienstverband: vast contract
 • Startdatum: zo snel mogelijk

Als klinisch psycholoog..

 • werk je met een uitdagende, gevarieerde doelgroep;
 • draag je actief bij aan innovatie, implementatie en ontwikkeling;
 • krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en krijg je bij ons direct een vast contract.

Daarom is PsyQ de plek voor jou

PsyQ-Groningen kent 9 specialismen: stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en psychodiagnostiek. We werken toenemend generalistisch. En we werken toenemend met groepen met als doel de doorstroom te bevorderen. Daarnaast onderzoeken we met elkaar hoe we meer online kunnen gaan werken. We willen ons flexibel kunnen richten op wat er nodig is: ons groepenaanbod fluctueert daardoor.

We behandelen cliënten tussen de 18 en 67 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van outreachende (FACT)zorg en we doen geen begeleiding. Cliënten die uitstromen vanuit IHT worden binnen twee weken overgenomen middels een warme overdracht. Contra-indicaties zijn een IQ onder de 80, psychotische stoornis, ASS als hoofddiagnose, primaire verslaving, geronto-psychiatrische aandoeningen, acute crisis, zorgmijding en outreachende zorg.

Op dit moment hebben we plek voor een KP in onze generalistische polikliniek, in ons team eetstoornissen en bij de teams persoonlijkheidsstoornissen.

Bij de generalistische polikliniek komen vooral cliënten die uitstromen bij IHT. De generalistische polikliniek van PsyQ kent een breed behandelaanbod en heeft ook een eigen diagnostiekafdeling.

Bij de polikliniek persoonlijkheidsstoornissen worden alleen cliënten met een vastgestelde persoonlijkheids- stoornis behandeld. We werken o.a. met uitgebreide SFT- en MBT-programma's.

Bij het team eetstoornissen ga je werken als behandelcoördinator van de kliniek en lever je daarnaast een bijdrage bij de polikliniek en deeltijdafdeling.


Zo maak jij het verschil

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste klinisch psycholoog. Je bent niet bang om deel te nemen aan een dynamisch team en je kan je aanpassen aan de veranderende GGZ.

Je werkzaamheden als klinisch psycholoog zien er als volgt uit:

 • Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg en bent door de regiebehandelaren te consulteren als specialist.
 • Je coacht, begeleidt en superviseert ambitieuze behandelaren binnen onze teams en desgewenst draag je bij aan scholing, wetenschappelijk onderzoek en beleid.
 • Je vervult een coördinerende rol als regiebehandelaar in het zorgproces/behandeltraject en voert regie over het behandelplan waardoor de continuïteit en kwaliteit van de te leveren zorg wordt gewaarborgd.
 • Je verricht intakes en psychodiagnostisch onderzoek en behandelt cliënten in een systeemgericht, cognitief, gedragstherapeutisch kader waarin ruimte is voor het ervaringsperspectief.
 • Je voert diverse vormen van behandeling uit met daarbij aandacht voor leefstijl, ervaringskennis, participatie en herstel binnen de context van de cliënt.

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.381,- tot maximaal € 6.836,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 70 volgens de cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris.
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 3.736,- naar rato van het dienstverband.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Eén van jouw toekomstige collega's binnen Lentis

Marian Kievitsbosch, klinisch psycholoog en teamleider inhoudelijke zaken AFPN bij Lentis:
"De inhoud van het werk, de werksfeer en het team zorgen dat ik met plezier naar mijn werk ga. Ook zijn er bij Lentis genoeg interessante afdelingen met allerlei verschillende doelgroepen waar je het naar je zin kan hebben!"

Wil je meer weten over werken bij Lentis? Klik hier voor inspirerende verhalen van jouw toekomstige collega's.

Dit zoeken we in jou

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste klinisch psycholoog die graag samenwerkt in multidisciplinaire teams waarin ervaringsperspectief een rol heeft. Je volgt, deelt en stimuleert de ontwikkelingen binnen het vakgebied en bent hier enthousiast over. Je hebt een uitstekend reflecterend vermogen, je bent communicatief sterk en stressbestendig.

Verder heb je:

 • een afgeronde opleiding tot klinisch psycholoog;
 • een BIG registratie en een geldige AGB-code;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG) ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.

Na een positief sollicitatiegesprek zullen wij referenties inwinnen.

Ook als starter ben je welkom in ons team!

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Myrtho van den Hoeven-Jacobs, manager behandelzaken, via 050 – 5223344.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Bastiaan Post, Coördinator Recruitment Werving & Selectie via 06 - 48924199.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.


Reageer op deze vacature