Verpleegkundige kenniscentrum ernstig probleemgedrag

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Als Verpleegkundige kenniscentrum ernstig probleemgedrag (KEP)

 • maak je het verschil voor een zeer kwetsbare doelgroep;
 • kom je te werken in een jong en warm team, dat volop in ontwikkeling is;
 • ben je persoonlijk begeleider en heb je veel verantwoordelijkheid;
 • is er ruimte voor scholing en opleidingen.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Een klinische afdeling waarin patiënten met dementie en daaruit voortvloeiende zeer complex probleemgedrag kortdurend terecht kunnen om beter met hun problematiek om te gaan, dat is uniek in Noord-Nederland. Dit doen we bij het KEP, dat momenteel in ontwikkeling is naar een D-ZEP afdeling (dementie – zeer ernstig probleemgedrag). Hier onderzoeken wij waar het probleemgedrag vandaan komt en bieden wij deze patiënten 6 tot 9 maanden een mix van observatie, behandeling en belevingsgerichte zorg met als doel stabilisatie en/of (licht) herstel. In de doorstartfase wordt gesleuteld aan de verbinding tussen de kennis en expertise vanuit de somatische V&V-zorg van Dignis met de specialistische GGZ van Lentis. Wij maken onderdeel uit van het landelijk D-ZEP netwerk dat zich o.a. richt op de ontwikkeling van Regionale Expertise Centra (REC's). Kortom een unieke afdeling die volop in ontwikkeling is, met veel mogelijkheden. Natuurlijk staat er een team voor je klaar die je op weg helpt. Er is een goed inwerkproces van onder andere een meeloopdag en 3 dag- en 3 avonddiensten.


Zo maak jij het verschil

 • Je begeleidt, stimuleert, activeert en ondersteunt patiënten bij het uitvoeren van ADL-activiteiten (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen);
 • Als persoonlijk begeleider ben je het aanspreekpunt voor collega's en de familie. Ook ben je de schakel tussen de familie en de patiënt;
 • Tijdens je dienst heb je meestal een aantal patiënten onder je hoede, maar als verpleegkundige houd je ook het overzicht over alle patiënten;
 • Je signaleert eventuele veranderingen en bijzonderheden in de patiëntsituatie, treedt handelend op in acute- en crisissituaties en verzorgt de verslaglegging;
 • Je dient medicatie toe, houdt de medicijnvoorraad op peil en verricht verpleegtechnische handelingen;
 • In het multidisciplinaire overleg bespreek je de patiëntsituatie. Als verpleegkundige ben je hierin de oren en ogen van de patiënt.

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Daarnaast kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een brutomaandsalaris van minimaal € 1.996 tot maximaal € 3.396 bij een 36-urige werkweek (FWG 45);
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris;
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer;
 • Een jaarcontract, met uitzicht op vast;
 • Korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement;
 • 166 vakantie uren;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen;
 • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd;
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega over het team

Rebecca, verpleegkundige: "Vanaf dag één heb ik mij hier thuis gevoeld. We zijn een hecht en betrokken team met jonge mensen. In totaal zijn we met 20 collega's in de functies: woonzorgassistenten, verzorgende IG'ers, verpleegkundigen, gedifferentieerd verpleegkundigen en agogen. In de dag- en avonddiensten werk je altijd met minimaal 3 collega's en in de nacht met 1 collega. We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de patiënten, ook in crisissituaties. Daarnaast hebben we een behandelend team die bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, psychiater, GZ-psycholoog, ambulant begeleider en logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut waar we veel handvaten van krijgen. Wat ik zo bijzonder vind aan mijn werk op de afdeling is de uitdaging en het creatief zijn. Geen dag is hetzelfde bij ons en dat in combinatie met het leuke team maakt het voor mij af. Verder is humor een belangrijke motor in ons werk en we zoeken elkaar op, zowel tijdens als na het werk."

Lees meer inspirerende verhalen van toekomstige collega's

Dit zoeken we in jou

Allereerst dat je liefdevolle zorg verleent, begrip toont en contact maakt met de patiënten. Zorg op behoefte en patiënten een dagstructuur bieden die bij hun past, is ons uitgangspunt. Hiervoor doen wij een beroep op je creativiteit als verpleegkundige. Onze afdeling is turbulent en vraagt vaak snel actie. Hiervoor heb je inzicht nodig, moet je assertief zijn en met tegenslagen om kunnen gaan. En in een crisissituatie moet je snel schakelen, inschatten wat er nodig is en prioriteiten stellen. Ook ben je communicatief sterk: je drukt je helder uit in de multidisciplinaire overleggen, gesprekken met familieleden en in de behandelplannen die je opstelt.

Verder heb je:

 • een mbo 4-diploma verpleegkunde en een BIG- en AGB-registratie;
 • ervaring met psychogeriatrie en/of somatiek;
 • kennis op het gebied van psychofarmaca of de bereidheid je in hierin te verdiepen;
 • de bereidheid om wisselende diensten te draaien (vroeg, laat nacht en weekend);
 • ben je 24 – 36 uur per week beschikbaar.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je eerst meer weten, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Niessette Ridder, manager medische dienst, via 06-21105785 of Frank Jansen, gedifferentieerd verpleegkundige, via 06 - 82056457.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer voor 19 december 2022 via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op voor een eerste kennismaking.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Shiromi Schuurmans, recruiter, via 06 - 51751057.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature