Verzorgende IG Kenniscentrum ernstig probleemgedrag

Binnen het Kenniscentrum Ernstig Probleemgedrag (KEP) komt de kennis en expertise van de specialistische GGZ en de V&V samen in een behandelcentrum voor mensen met een bewezen of vermoeden van niet aangeboren hersenletsel (NAH) of dementie in combinatie met, al dan niet pre morbide aanwezig, ernstige gedragsproblemen waarbij reguliere interventies niet toereikend zijn. Door de bijzondere drive om te onderzoeken waar het probleemgedrag vandaan komt ontstaat een mix van psychiatrische observatie, behandeling en belevingsgerichte zorg. Het KEP is gesitueerd in het Heymanscentrum in Groningen en heeft de volgende drie functies: ambulante diagnostiek en behandeling, klinische observatie/diagnostiek en behandeling en training, coaching en consult op locatie. Multidisciplinaire samenwerking is de basis voor deze behandeling. Daar waar reguliere, geprotocolleerde zorg tekort schiet, komt het KEP in beeld.

Als Verzorgende IG kenniscentrum ernstig probleemgedrag (KEP)

  • maak je het verschil voor een zeer kwetsbare doelgroep;
  • kom je te werken in een jong en warm team, dat volop in ontwikkeling is;
  • draag je zorg voor een veilige en rustige woonomgeving voor onze patiënten;
  • is er ruimte voor scholing en opleidingen.

Daarom is Lentis de plek voor jou

Een klinische afdeling waarin patiënten met dementie en daaruit voortvloeiende zeer complex probleemgedrag kortdurend terecht kunnen om beter met hun problematiek om te gaan, dat is uniek in Noord-Nederland. Dit doen we bij het KEP, dat momenteel in ontwikkeling is naar een D-ZEP afdeling (dementie – zeer ernstig probleemgedrag). Hier onderzoeken wij waar het probleemgedrag vandaan komt en bieden wij deze patiënten 6 tot 9 maanden een mix van observatie, behandeling en belevingsgerichte zorg met als doel stabilisatie en/of (licht) herstel. In de doorstartfase wordt gesleuteld aan de verbinding tussen de kennis en expertise vanuit de somatische V&V-zorg van Dignis met de specialistische GGZ van Lentis. Wij maken onderdeel uit van het landelijk D-ZEP netwerk dat zich o.a. richt op de ontwikkeling van Regionale Expertise Centra (REC's). Kortom een unieke afdeling die volop in ontwikkeling is, met veel mogelijkheden. Natuurlijk staat er een team voor je klaar die je op weg helpt. Er is een goed inwerkproces van onder andere een meeloopdag en 3 dag- en 3 avonddiensten.

Zo maak jij het verschil

  • Je begeleidt, stimuleert, activeert en ondersteunt patiënten bij het uitvoeren van ADL-activiteiten (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen).
  • Je bent tweede persoonlijk begeleider en bij afwezigheid van de persoonlijk begeleider sluit je aan bij het multidisciplinair overleg.
  • Je signaleert eventuele veranderingen en bijzonderheden in de patiëntsituatie, treedt handelend op in acute- en crisissituaties en verzorgt de verslaglegging;
  • Je dient medicatie toe, houdt de medicijnvoorraad op peil en verricht verpleegtechnische handelingen.
  • Je draagt zorg voor een veilige en rustige woonomgeving voor onze patiënten.

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Daarnaast kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

  • Een salaris dat is ingedeeld in FWG-functiegroep 35, volgens CAO.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris.
  • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
  • Korting bij (zorg)verzekeringen.
  • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
  • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
  • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
  • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Jouw toekomstige collega over het team

Nienke, verzorgende IG i.o tot verpleegkundige: "Je komt bij ons terecht in een hecht en betrokken team met jonge mensen. In totaal zijn we met 20 collega's in de functies: woonzorgassistenten, verzorgende IG'ers, verpleegkundigen, gedifferentieerd verpleegkundigen en agogen. In de dag- en avonddiensten werk je altijd met minimaal 3 collega's en in de nacht met 1 collega. Daarnaast hebben we een behandelend team die bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, psychiater, GZ-psycholoog, ambulant begeleider en logopedist, waar we veel handvaten van krijgen. Wat mijn werk op de afdeling zo leuk maakt, is dat er nauwelijks hiërarchie is. Iedereen is gelijk en je doet het werk samen. Ook zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor de patiënten, ook in crisissituaties. Verder is humor een belangrijke motor in ons werk en zoeken we elkaar op, zowel tijdens als na het werk."

Lees meer inspirerende verhalen van toekomstige collega's

Dit zoeken we in jou

Allereerst dat je liefdevolle zorg verleent, begrip toont en contact maakt met de patiënten. Zorg op behoefte en patiënten een dagstructuur bieden die bij hun past, is ons uitgangspunt. Hiervoor doen wij een beroep op je creativiteit als verpleegkundige. Onze afdeling is turbulent en vraagt vaak snel actie. Hiervoor heb je inzicht nodig, moet je assertief zijn en met tegenslagen om kunnen gaan. En in een crisissituatie moet je snel schakelen, inschatten wat er nodig is en prioriteiten stellen.
Verder heb je:

  • Een mbo 3-diploma verzorgende IG;
  • Ervaring met psychogeriatrie en/of somatiek;
  • Kennis op het gebied van psychofarmaca of de bereidheid je in hierin te verdiepen;
  • De bereidheid om wisselende diensten te draaien (vroeg, laat, nacht en weekend)
  • Ben je 16 tot 32 uur per week beschikbaar.

Na een positief sollicitatiegesprek zullen wij referenties inwinnen.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Niessette Ridder, manager medische dienst, via 06 - 21105785 of Frank Jansen, gedifferentieerd verpleegkundige, via 06 - 82056457.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer voor 3 april 2023 via het sollicitatieformulier. Motiveer jij je enthousiasme voor deze functie liever live dan in een motivatiebrief? Geen probleem, een motivatiebrief mag maar is niet verplicht. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marijke Berendsen, HR-assistent, via 06 - 30198317.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure.


Reageer op deze vacature