Orthopedagoog-generalist FACT Jeugd


Wij zijn op zoek naar een ervaren orthopedagoog-generalist in Oost Groningen voor 24 tot 36 uur per week.

Als orthopedagoog-generalist..

 • werk je multidisciplinair in samenwerking met Accare, Elker, Cosis en VNN;
 • krijg jij de taak van hoofdbehandelaar binnen het team;
 • krijg jij de mogelijkheid je werkzaamheden te combineren binnen de poli én een FACT team.

Daarom is Lentis de plek voor jou

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Het is een flexibele, outreachende vorm van zorg, gericht op de eigen kracht van de jeugdige, het gezin en het sociale netwerk om hen heen. Het FACT jeugd team is een multidisciplinair team bestaande uit verschillende disciplines. In dit FACT jeugd team worden kennis en middelen vanuit Accare, Elker, Jonx, Cosis en VNN gebundeld. Hierdoor wordt de hulp en ondersteuning voor de jeugdige en zijn of haar gezin herkenbaar als één vorm van ondersteuning aangeboden. Het FACT jeugd team werkt nauw samen met het gezin en het netwerk en kan de zorgintensiteit flexibel op- en afschalen. In die flexibiliteit en samenwerking ligt de sleutel naar verbetering van de situatie van de jeugdige en het gezin. De inzet van FACT jeugd kan opnames en/of overlast voorkomen.
De kinderen en jongeren en hun gezinnen die zich wenden tot dit FACT jeugd team ondervinden problemen op meerdere leefgebieden. Zij lopen ernstig vast in hun ontwikkeling en komen er met de reguliere hulpverlening niet goed uit. Er kan sprake zijn van een psychiatrisch/psychisch probleem, gedragsproblemen, verstandelijke beperking, verslaving en/of gezinsproblematiek. Samen met ouders en de jeugdige doen we wat nodig is om ontwikkeling weer op gang te brengen.


Zo maak jij het verschil

Als orthopedagoog-generalist ben jij verantwoordelijk voor de behandeling van gezinnen met kinderen en jongeren die meerdere, complexe problemen hebben. Binnen Jonx worden deze jongeren aangemeld en vindt de behandeling plaats op locatie. Binnen FACT jeugd betreft het jongeren die veelal moeilijk toegankelijk zijn voor hulpverleners. In beide gevallen werk je vanuit een passie voor kinderen en jeugdigen en gelooft in de kracht van de samenwerking tussen kind, ouders en professionals. Complexe situaties ga je niet uit de weg.
Samen met je co-behandelaren stel je samen met jeugdige en gezin concrete behandeldoelen op. Vervolgens coördineer je de trajecten en waarborg je de kwaliteit en continuïteit. Je durft buiten de gebaande paden te gaan. Hierin krijg je de ruimte en het vertrouwen om na te denken over behandelmogelijkheden en zorgoplossingen op maat wanneer de problematiek daarom vraagt. Je werkt veel samen met ketenpartners als behandel- en expertisecentra, gebiedsteams en gemeenten, maar ook kinderdagverblijven, scholen en bijvoorbeeld sportverenigingen. Je werk doe je op uitnodiging van ouders/verzorgers en zij hebben natuurlijk een belangrijke inbreng, net als andere belangrijke naastbetrokkenen.


Dit krijg jij van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Daarnaast kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen. We richten ons op verbinding in het team door intervisie, workshops, deelnemen in werkgroepen, elkaar te ontmoeten op de werkdag en ook bij de borrels die georganiseerd worden.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Direct een vast contract.
 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.760,- tot maximaal € 5.734,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in FWG 65 volgens de cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Mogelijkheden om thuis te werken én om jouw eigen werktijden en dagen in te delen.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen.
 • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • In totaal 166 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega's sporten of een health-check doen.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Dit zoeken we in jou

Jij houdt van afwisseling en uitdaging, complexe zorgvragen en crisis interesseren je. Jij vindt het leuk om jeugdigen en hun gezinnen te onderzoeken en eventueel te behandelen. Je vindt het belangrijk de concrete behandeldoelen samen met jeugdige en gezin te bepalen en daar samen aan te werken. Tevens sta jij ervoor open om in een combifunctie te werken, waarbij je gedeeltelijk op de poli van Jonx werkt en gedeeltelijk binnen het FACT team. Een volledige detachering vanuit Jonx naar FACT jeugd behoort ook tot de mogelijkheden. Over het aantal uren gaan wij graag met jou in gesprek.
Jouw profiel:

 • Een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek, aangevuld met een opleiding tot orthopedagoog-generalist.
 • Je hebt een rijbewijs. Dit is mede van belang aangezien Jonx een verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van voor de Spoed voor Jeugd-crisisdienst in de regio. In onderling overleg worden hierover met je afgestemd.
 • Jij hebt zin in een nieuwe uitdaging bij een dynamische organisatie.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature, vrijblijvend kennismaken of een keertje meekijken hoe het er bij ons aan toe gaat? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Tjakkien Fokkes manager FACT jeugd via 06-86839774 of Linda Kompagne inhoudelijk teamleider Jonx ambulant via 06-51532633.

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je! Bel met ons om je voor te stellen. Direct solliciteren kan natuurlijk ook. Gebruik hiervoor uiterlijk 2 oktober het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Tot dan!

Goed om te weten

 • Voor indiensttreding willen wij graag een verklaring omtrent gedrag ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink;
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen wij vragen naar referenties;
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure;
 • Wij werven graag zelf onze medewerkers, daarom wordt acquisitie niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature