Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige - AFPN

Forint is in Noord-Nederland een forensisch psychiatrische zorgketen die bestaat uit AFPN Groningen (poliklinisch, ForFACT, ForFACT LVB en BW Forint), FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze behandeling is gebaseerd op respect voor de patiënt en zijn/haar eventuele slachtoffers en gericht op veiligheid. De behandeling is succesvol wanneer de kans dat een patiënt/cliënt (opnieuw) een delict pleegt minimaal is geworden en hij/zij veilig kan terugkeren naar de samenleving. De AFPN biedt ambulante forensische psychiatrische behandeling aan patiënten met een psychiatrische stoornis in combinatie met (dreigend) delictgedrag. Door gedifferentieerde behandeling en begeleiding beogen we de geestelijke gezondheid van onze patiënten te verbeteren, hun delictgedrag te verminderen en de veiligheid in de maatschappij te vergroten. Door te investeren in onderzoek, opleiding en samenwerking met externe partijen willen we onze expertise op gebied van ambulante forensische psychiatrie handhaven en verder uitbreiden.

Wie zoeken wij?

Door kortere straffen en het meer inzetten op behandeling is de forensische psychiatrie erg in beweging. De vraag naar forensische expertise is groeiend, zowel binnen het sociale domein als bij keten-partners. Vaak is er sprake van problemen op het gebied van, wonen, werk, financiën netwerk en sociale contacten. Vanwege deze groei is er binnen het AFPN een vacature voor de functie van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige voor 32 -36 uren per week.

Wij zoeken voor het team van onze polikliniek een gedreven, ervaren collega met een afgeronde SPV opleiding. Daarnaast heb je kennis van de forensische psychiatrie of een duidelijke interesse in dit deelgebied. Je vindt het leuk om je hier ook verder in te ontwikkelen. Verder ben je systemisch opgeleid of bereid om de opleiding tot systemisch werker te gaan volgen. Je hebt een proactieve, dynamische en ontwikkelingsgerichte werkhouding. Tot slot heb je ervaring in het gebruik van eHealth, waaronder beeldbellen.

Het is voor deze functie noodzakelijk dat je in bezit bent van een rijbewijs B


Wat houdt de functie in?

 • Je fungeert als behandelaar volgens de uitgangspunten van het professioneel statuut van Lentis.
 • Je doet intakes samen met een regiebehandelaar en bespreekt de casuïstiek in het MDO.
 • Je verricht sociaal psychiatrische diagnostiek in (ambulante) crisissituaties, voert daarbij gerichte interventies uit en verzorgt de follow-up binnen de kaders van de forensische psychiatrie (SGV).
 • Je doet risicotaxaties.
 • Je werkt mee aan het onderhouden van goede samenwerkingsrelaties met onze netwerkpartners.
 • Je behandeld en begeleidt patiënten en neemt hierin het systeem en omgeving mee.
 • Je ondersteunt en coördineert in- en externe samenwerkingsprocessen.
 • Je werkt mee aan de somatische gezondheid van onze patiënten, d.m.v. somatische screening.
 • Je biedt consultatie aan naaste collega's vanuit het perspectief van de sociaal psychiatrische verpleegkundige.
 • Je draagt zorg voor het op orde hebben van het patiëntendossier.
 • Je neemt deel aan de crisisdienst.

Wat bieden wij?

Een boeiende functie binnen een breed multidisciplinair team. Je krijgt volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Het salaris voor de functie gedifferentieerd verpleegkundig is gebaseerd op FWG-functiegroep 55, conform de CAO GGZ.
Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd indien je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Danny Nijdam teamleider AFPN via het telefoonnummer 06-21145730.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met zondag 21 augustus 2022.
In verband met de vakantieperiode vinden de sollicitatiegesprekken eind augustus plaats.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De Helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 16.30 uur via 050 - 409 7007.

Goed om te weten

 • Voor indiensttreding willen wij graag een verklaring omtrent gedrag ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink.
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen wij vragen naar referenties.
 • Wij werven graag zelf onze medewerkers, daarom wordt acquisitie niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature