Gezondheidszorgpsycholoog FORfact verslaving - AFPN Forint

Forint is in Noord-Nederland een forensisch psychiatrische zorgketen die bestaat uit AFPN Groningen (poliklinisch, ForFACT, ForFACT LVB en BW Forint), FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze behandeling is gebaseerd op respect voor de patiënt en zijn/haar eventuele slachtoffers en gericht op veiligheid. De behandeling is succesvol wanneer de kans dat een patiënt/cliënt (opnieuw) een delict pleegt minimaal is geworden en hij/zij veilig kan terugkeren naar de samenleving. De AFPN biedt ambulante forensische psychiatrische behandeling aan patiënten met een psychiatrische stoornis in combinatie met (dreigend) delictgedrag. Door gedifferentieerde behandeling en begeleiding beogen we de geestelijke gezondheid van onze patiënten te verbeteren, hun delictgedrag te verminderen en de veiligheid in de maatschappij te vergroten. Door te investeren in onderzoek, opleiding en samenwerking met externe partijen willen we onze expertise op gebied van ambulante forensische psychiatrie handhaven en verder uitbreiden.

Wie zoeken wij?

Door kortere straffen en het meer inzetten op behandeling is de forensische psychiatrie erg in beweging. De vraag naar forensische expertise is groeiend, zowel binnen het sociale domein als bij keten-partners. Vaak is er sprake van problemen op het gebied van, wonen, werk, financiën netwerk en sociale contacten.
Vanwege deze groei is er binnen het AFPN F0Rfact verslaving een vacature voor de functie van gezondheidszorgpsycholoogpsycholoog voor 32 - 36 uren per week.

Wij zoeken voor het team FORfact verslaving een gedreven, ervaren collega met een afgeronde GZ-opleiding. Daarnaast heb je kennis van de forensische psychiatrie. Je hebt een proactieve, dynamische en ontwikkelingsgerichte werkhouding. Tot slot heb je ervaring in het gebruik van eHealth, waaronder beeldbellen.

Hiervoor gelden de functie-eisen:

 • Geregistreerd als GZ-psycholoog (BIG) met geldige AGB-code, bij voorkeur aangevuld met een opleiding EMDR.
 • Kennis en vaardigheden op het gebied van de forensische psychiatrie.
 • Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Het vermogen binnen het geformuleerde beleid zelfstandig te functioneren en multidisciplinair te kunnen samenwerken.
 • Kennis van en inzicht in de actuele ontwikkelingen binnen de specialistische en forensische GGZ.
 • Kwaliteitsgericht, flexibel, stressbestendig, creatief en innovatief.
 • In het bezit van rijbewijs B en auto.

Wat houdt de functie in?

 • Uitvoering geven aan de rol van hoofdbehandelaar.
 • Verrichten van (gespecialiseerde forensische) diagnostiek en indicatiestelling.
 • Uitvoeren van psychologische behandelingen.
 • Je hebt contacten met verwijzers, het systeem van de patiënt en andere hulpverleners binnen en buiten Lentis.
 • Naar medebehandelaars heb je een coachende rol betreffende de uitvoering van de behandeldoelen.
 • Dossiers bijhouden en bijbehorende administratieve werkzaamheden verrichten.
 • Supervisie bieden aan psychologen en orthopedagogen.
 • Een bijdrage leveren aan de visie op het behandelbeleid.

Wat bieden wij?

Een boeiende en dynamische baan op een afdeling die vanwege de fase waarin deze zich bevindt veel kansen biedt aan de eigen professionele ontwikkeling met veel ruimte voor vindingrijkheid.

Het salaris is ingedeeld in FWG functiegroep 65, conform de CAO GGZ. Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan – tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen – en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

Vragen? Bel ons gerust en wij vertellen je graag meer

Informatie is verkrijgbaar bij de heer DR. Nijdam, teamleider algemene zaken AFPN 06-21145730 of RWH. Janssen inhoudelijk teamleider ForFACT LVB en Verslaving 06-22287396.

Geïnteresseerd?

Je kunt online solliciteren tot en met zondag 5 februari 2023.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 16.30 uur, tel. 050 - 409 7007.
Een meeloop dag of een oriënterend gesprek met 1 van de andere GZ- psychologen behoort tot de mogelijkheid. Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden.

Goed om te weten

 • Voor indiensttreding willen wij graag een verklaring omtrent gedrag ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink;
 • Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen wij vragen naar referenties;
 • Wij werven graag zelf onze medewerkers, daarom wordt acquisitie niet op prijs gesteld;
 • Voor deze vacature wordt zowel in als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.

Reageer op deze vacature