Basispsycholoog - Basis GGZ

We hebben van het Keurmerk Basis GGZ het Gouden Randje ontvangen en behoren tot de 5 beste Basis GGZ organisaties van Nederland waarbij we de meeste en hoogste cliënt waarderingen hebben! Daar wil jij toch ook werken? Binnen de Basis GGZ Lentis bieden we diagnostiek en generalistische behandelingen bij lichte tot matig-ernstige, niet complexe psychische stoornissen, met momenteel 13 spreekuurlocaties in de stad en regio Groningen en sinds kort ook in Drenthe en Friesland, waar onze ambitie is om verder uit te breiden. Het uitgangspunt is goede samenhangende zorg te organiseren rond de mens met psychische problematiek, zodat deze snel en effectief kan worden behandeld. Binnen de Basis GGZ kunnen cliënten terecht die na een doelgerichte, kortdurende behandeling weer zelfstandig verder kunnen. Bij een deel van de patiënten kan face-to-face behandelen gecombineerd worden met eHealth of groepsbehandelingen.

Wat houdt de functie in?

Het doel is om in kortdurende trajecten, in samenwerking met de cliënt te komen tot een passend antwoord op de concrete zorgvraag. Je werkt nauw samen met de regiebehandelaar. Daarnaast verwachten we dat je invloed wilt en kunt uitoefenen op verschillende aspecten van het speelveld waar de Basis GGZ nu op inzet (onder andere het bevorderen van de aanmeldingenstroom en de relatie met verwijzers).

Tot de functie behoort verder:

  • uitvoeren van intakegesprekken onder regie van de regiebehandelaar;
  • uitvoeren van het behandelplan onder regie van de regiebehandelaar;
  • adviseren van de cliënt en de huisarts over de indicatiestelling, behandeling, en verwijzing;
  • uitvoeren van individuele en groepsbehandelingen, ook middels onlinemodules;
  • kortdurende en doelgerichte behandelrelaties tot stand brengen, onderhouden en afbouwen;
  • zorgdragen voor adequate registratie;
  • zo nodig deelnemen aan interne en of externe werkgroepen, platformen en projecten;
  • ontwikkelen van de inhoud van de Basis GGZ samen met de collega's;
  • netwerk opzetten in een nieuwe omgeving;
  • eigen caseload opbouwen binnen de kaders van de Basis GGZ.

De houding die hierbij past is actief gericht op het maken en behalen van (team)resultaten, een initiatiefrijke en samenwerkingsgerichte houding richting samenwerkingspartners, zowel binnen als buiten Lentis. Ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is.


Wie zoeken wij?

Wij zoeken een enthousiaste basispsycholoog die in teamverband het succes van de Basis GGZ wil uitbouwen voor onze locatie in Delfzijl voor 24 uren per week per 1 januari 2022.

Je bent in het bezit van een afgeronde academische masteropleiding psychologie, inclusief aantekening psychologisch onderzoek (basisaantekening psychodiagnostiek). Je hebt zeer goede contactuele vaardigheden, en een proactieve inslag. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met behandelervaring in de GGZ. Daarnaast heb je een positieve houding ten opzichte van een dynamisch werkveld en veranderende en nieuwe (elektronische) werkwijzen.


Wat bieden wij?

Een plek in ons team, waar we ons willen door ontwikkelen op allerlei fronten.
Het salaris is ingedeeld in FWG-functiegroep 60, conform de cao GGZ. Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd, mits je voldoet aan de gestelde eisen en competenties.

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan - tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen - en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Nadere informatie of een oriënterend gesprek aanvragen kan met Pepijn Baselmans (GZ-psycholoog) via 050 522 32 98 (secretariaat).

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met zondag 12 december aanstaande.
Ondervindt u problemen met het online solliciteren? De Helpdesk HR helpt u graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur via 050 - 409 7007.

Voor deze vacature wordt zowel in als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.


Reageer op deze vacature