Basis Agogisch Begeleider ATLASS

Begeleid Wonen voor Jongeren (BWJ) biedt begeleiding aan op 2 locaties. Er is een locatie in Beijum aan de Munsterheerd, voor cliënten tussen de 17 en 23 jaar. Daarnaast is er een locatie aan de Merwedestraat in Talma, waar cliënten een leeftijd hebben tussen de 19 en 30 jaar. Binnen de BWJ wonen cliënten die om welke reden dan ook (nog) niet zelfstandig kunnen wonen. Veelal is er sprake van een autisme spectrum stoornis. De BW Jeugd werkt nauw samen met het Autisme Team Noord-Nederland op het gebied van preventie, consultatie en deskundigheidsbevordering. De cliënten die binnen de BWJ wonen zijn voor langere tijd afhankelijk van begeleiding.

Dit ga je doen als Basis Agogisch Begeleider bij Lentis

Als Basis Agogisch Begeleider bij ATLASS (Afdeling Trainen en Leren voor jongeren met een Autismespectrumstoornis) verwachten we onder andere het volgende:

 • Je bent in staat om een goede werkrelatie op te bouwen met de cliënten en naastbetrokkenen;
 • Je ondersteunt de cliënten indien gewenst en daar waar nodig bij het dagelijks functioneren. Je volgt hierin de afspraken in het woonbegeleidingsplan;
 • Je begeleidt en traint de cliënt in het omgaan met materiële en immateriële problemen;
 • Je betrekt naastbetrokkenen bij de zorg, rekening houdend met de wens van de cliënt en de ondersteuning waar de betrokkenen behoefte aan hebben;
 • Je bent in staat tot het maken van afspraken en het afstemmen van werkzaamheden met collega's;
 • Je evalueert werkervaringen met betrekking tot de cliënt met collega's;
 • Je bent je bewust van de eigen houding en attitude en weet wat het effect is van het eigen gedrag op je omgeving;
 • Je draait slaapdiensten. Je voornaamste taak in de nacht is de cliënt in de nacht te ondersteunen bij een vraag waar die zelf op dat moment niet uitkomt.

Ben jij de Basis Agogisch Begeleider die wij zoeken?

Voor onze locaties Munsterheerd en Talma zijn wij voor onze flexpool per direct op zoek naar een enthousiaste, flexibel inzetbare Basis Agogisch Begeleider. Slaapdiensten zijn onderdeel van je werkzaamheden. Je zal ingezet worden bij ziekte, vakanties, cursus van collega's. Je beschikt over de volgende kwaliteiten:

 • MBO werk- en denkniveau, zoals bijvoorbeeld een diploma SPW, verpleegkunde, of aanverwante opleiding. Dan wel dat je bezig bent met een zorg gerelateerde opleiding.
 • Je hebt affiniteit en wellicht enige kennis van autisme en/of aan autisme verwante stoornissen en de begeleiding van deze problematiek;
 • Je hebt oog voor omgeving en je bent een echte 'aanpakker';
 • Je durft je kwetsbaar en lerend op te stellen;
 • Tot slot ben je bereid om de opleiding "ASS, begrijpen en begeleiden" te volgen.

Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als Basis Agogisch Begeleider binnen ons team vraagt veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Wij bieden allereest een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van zeven maanden. In deze periode gaan we jou zo goed mogelijk ondersteunen zodat jij je ook goed kan ontwikkelen tot de collega die een mooie bijdrage kan leveren in ons team. Bij gebleken geschiktheid zal het contract worden verlengd.

Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 35, conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Zelfs bij lichte belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Je kunt contact opnemen met Mark Dubbelboer (teamleider algemene zaken) via het telefoonnummer 06-53244145 of Ineke Koopmans (inhoudelijk teamleider) 06-20708425.

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 20 september reageren op deze vacature. De gesprekken zullen plaats vinden op 29 september.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Reageer op deze vacature