Klinisch Psycholoog - ART Zuidlaren

Lentis Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie helpt volwassenen met psychische of psychiatrische problemen. Ons doel is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van onze cliënten. We voelen ons verantwoordelijk voor iedereen die onze specialistische zorg nodig heeft en bieden een breed aanbod in zowel stad als regio. Wij staan met ons zorgaanbod midden in de maatschappij, zijn dynamisch en innovatief en bieden, waar nodig, 24 uur per dag zorg in een keten. We zijn gedreven door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en inhoudelijke deskundigheid en zijn trots op het werk dat we doen.

Wil jij als Klinisch Psycholoog werken vanuit een houding van hoop en perspectief, met de gedachte dat ontwikkeling altijd mogelijk is? Wil jij samen met ons onze visie uitbouwen en verder ontwikkelen? Spreekt daarnaast het werken vanuit de cliëntenvraag met een shared caseload jouw aan? Dan hebben wij binnen ons cluster ART-Zuidlaren een mooie uitdaging voor jou!

Wie zijn wij?

Het cluster ART-Zuidlaren is onderdeel van de zorggroep Volwassenenpsychiatrie. Op het terrein van Dennenoord worden mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen behandeld en begeleid bij hun herstel. We zijn voortrekker op het gebied van vernieuwingen in de langdurige psychiatrische zorg, zoals de ontwikkeling van een nieuwe landelijke zorgstandaard, de Actieve heRstel Triade (ART). ART gaat er vanuit dat er altijd ontwikkeling mogelijk is, vanuit een houding van hoop en perspectief.

De teams van ART Zuidlaren (de Brink, de Es, Akkerhoven-Ambulant, Olmenstaete,Lindenhoek en Activering & Re-integratie) werken vanuit die houding. Samenwerken metelkaar, met familie en naasten, is hierbij een belangrijke voorwaarde. Als ART Zuidlarenzitten we middenin ontwikkelingen om de ART-visie en de manier waarop we samenwerkenanders vorm te geven. Naast de patiëntenzorg hebben wij bovendien een ambitieuzeen gedegen onderzoeksafdeling, waar zowel landelijk als internationaal onderzoekplaatsvindt. Tevens hebben we een nauwe samenwerking met de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool te
Groningen

Dit ga je doen als Klinisch Psycholoog

Als Klinisch Psycholoog heb je affiniteit met complexe psychiatrische problematiek (EPA). Daarnaast spreekt het je aan om in ons team een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en de uitvoering van onze nieuwe manier van werken, die aansluit bij onze herstelgerichte visie.

Onze cliënten lopen vaak langdurig vast in hun dagelijks bestaan. Samen met hen, je collega's in het team en de familie en naasten ga je de uitdaging aan om onze cliënten gezamenlijk te ondersteunen in alle aspecten van hun herstel: persoonlijk, maatschappelijk, functioneel en klinisch. Hierin ben je betrokken, betrouwbaar en beschikbaar, zowel naar cliënten als naar naasten en collega's. Veerkracht is een sleutelbegrip. Daarnaast:

 • Werk je in samenspraak met de cliënt en familie en/of naasten;
 • Zet je herstelinterventies en behandelinterventies in samen met cliënt en naasten, om zo het persoonlijk functioneren van de cliënt te vergroten;
 • Is het mogelijk om je aan te sluiten bij onze onderzoeksafdeling.   

Ben jij de Klinisch Psycholoog die wij zoeken?

Jij bent een Klinisch Psycholoog die gelooft in de kracht en het herstelvermogen van de doelgroep. Hierdoor weet jij hoe je onze cliënten kan helpen om hun eigen kracht weer te (her)ontdekken. Jij beschikt over lef, humor, ondernemerschap, initiatief, goede communicatieve vaardigheden, en alertheid op persoonlijke groei. Daarnaast:

 • Durf je kritisch te kijken naar je eigen handelen en ben je een teamplayer die een multidisciplinair team kan coachen en ondersteunen;
 • Geloof je in de kracht van het team en durf je deze te vergroten;
 • Vind je het leuk en uitdagend om andere disciplines en instanties te adviseren, informeren en te inspireren;
 • Weet jij gebruik te maken van bestaande netwerken en kan je voorstellen doen tot verbetering;
 • Sta je open voor wetenschappelijk onderzoek als instrument voor het verbeteren van
  de zorg;
 • Wil jij een bijdrage leveren aan de inhoud en het beleid van de zorg van ART-Zuidlaren;
 • Ben je in het bezit is van een afgeronde opleiding tot Klinisch Psycholoog en bent BIG-geregistreerd;
 • Ben je beschikbaar voor 24 – 36 uur per week.

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan gaan we graag met jou in gesprek!


Wij hebben veel te bieden:

Kies je voor ART-Zuidlaren? Dan kies je voor een uitdagende en afwisselende baan in een interessante en energieke werkomgeving die voortdurend in beweging is. Je hebt de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de landelijke ontwikkeling en implementatie van ART en werkt met bevlogen en professionele collega's in verschillende vakgebieden.

Wij waarderen jouw inzet als Klinisch Psycholoog in ons team. Indien je voldoet aan de criteria en competenties van deze vacature bieden wij je direct een contract voor onbepaalde tijd aan. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 70, conform de cao GGZ;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Aan het einde van het jaar krijg je bij ons een eindejaarsuitkering van 8,3%, deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen via LentisLeren;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Via Leefstijl kun je onder andere samen met collega's sporten, workshops volgen of een 'health-check' doen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Nadere informatie en solliciteren

Bij belangstelling mag je bellen. Wij beantwoorden graag je vragen. Nadere informatie is verkrijgbaar bij Charlotte Wunderink, Inhoudelijk manager ART bereikbaar via 06-51996794. We kijken uit naar jouw online sollicitatie via de sollicitatiebutton.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR assistent via tel. 050 — 409 7006.


Reageer op deze vacature