Psychotherapeut/systeemtherapeut PsyQ eetstoornissen

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en effici��nter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de pati��nt. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een pati��nt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de pati��nt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven. PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 team met een generalistisch poliklinisch aanbod (screening en toewijzing, psychodiagnostiek, farmacotherapie, psychotherapie, CGT, EMDR, systeemtherapie en verschillende groepen), 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen pati��nten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van outreachende (FACT)zorg. We geven individuele-, groeps- en systeembehandeling; groepsbehandeling wordt geprioriteerd waar mogelijk.

Waarom heb je als psychotherapeut/systeemtherapeut-eetstoornissen bij Lentis de leukste baan?

Dit ga je doen als psychotherapeut/ systeemtherapeut bij het team eetstoornissen ambulant

We zoeken op dit moment:

een psychotherapeut/systeemtherapeut voor het team eetstoornissen ambulant.

Als psychotherapeut/systeemtherapeut ben je verantwoordelijk voor:

 • systeemtherapie;
 • vanuit het systemische gedachtengoed meedenken in het multidisciplinaire overleg;
 • intakes;
 • opstellen en inbrengen van behandelvoorstellen en het stellen van een diagnose vanuit het eigen deskundigheidsdomein;
 • psychotherapie: individueel, partnerrelatie, systemen, groepen;
 • opstellen van een psychotherapeutisch plan en het kiezen van aanpak en behandelvorm, aan de hand van het vastgestelde behandelplan;
 • eventueel geven van werk- en stagebegeleiding;
 • afstemmen van behandelactiviteiten met medebehandelaars;
 • zorgdragen voor adequate registratie;
 • eventueel verzorgen van trainingen en cursussen;
 • bieden van consulten aan verwijzers en instellingen;
 • eventueel deelnemen aan interne en of externe werkgroepen, platformen en projecten.

Ben jij de psychotherapeut/ systeemtherapeut die wij zoeken?

Voor het PsyQ team eetstoornissen in Groningen zijn wij op zoek naar een enthousiaste psychotherapeut/systeemtherapeut (lid NVRG, of in opleiding daartoe) die onze complexe doelgroep als een uitdaging ziet. Je werkt resultaatgericht en bent doortastend. Je bent niet bang om deel te nemen in een dynamisch team en je kan je aanpassen aan de veranderende GGZ. Ook vind je humor belangrijk in je werk. Verder voeg jij daar nog aan toe:

 • een afgeronde academische opleiding psychologie, aangevuld met een opleiding tot Psychotherapeut en als zodanig BIG-geregistreerd;
 • goede contactuele en communicatieve vaardigheden, flexibiliteit, stressbestendigheid en enthousiasme;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wij vragen iemand die klantgericht is en samenwerking zowel intern als extern van groot belang vindt.
De uren bepalen wij graag in overleg met jou.


Arbeidsvoorwaarden

 • Een salaris dat is ingedeeld in FWG 65, conform de cao-GGZ;
 • Wij bieden je meteen een vast contract aan;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness-abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Een aantrekkelijk pensioenfonds;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering, die je ook kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • De mogelijkheid tot deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit "Lentis-leefstijl".

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Jolanda van der Velde-Wijngaard, Inhoudelijk Teamleider en/of Valesca D��st, algemeen teamleider PsyQ Eetstoornissen, bereikbaar via tel.: (050) 522 33 44. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is.

Ge��nteresseerd?

Wanneer je ge��nteresseerd bent nodigen wij je uit om online te solliciteren.
Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. 050-4097007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050-4097310.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.


Reageer op deze vacature