Systeemtherapeut PsyQ eetstoornissen kliniek en deeltijd

PsyQ is een samenwerkingsverband van vier GGZ-organisaties met de ambitie om GGZ effectiever en effici��nter te maken. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Groningen, Emmen, Zwolle, Enschede, Apeldoorn, Hilversum en Arnhem. PsyQ staat voor specialistische, respectvolle en toegankelijke SGGZ. Uitgangspunt is het biopsychosociaal modaal; belangrijk aandachtspunt is zelfregie bij de pati��nt. Daar waar mogelijk en gewenst behandelen we ook online. Omdat een gezonde leefwijze positieve invloed heeft op psychiatrische problematiek hechten we waarde aan een gezonde leefstijl en bieden ook op dit gebied modules aan. Er is enerzijds ruime aandacht voor evidenced based en volgens vaste principes werken, inclusief effectmeting. Anderzijds zien we de mens als meer dan een pati��nt met een klacht: we kijken en luisteren naar de persoon, beschouwen de problematiek in een context en een voorgeschiedenis, luisteren naar het hele verhaal en maken samen met de pati��nt de behandeling op maat. Bij ons werken hoog opgeleide professionals, in een zorgvuldige disciplinemix: klinisch psychologen, psychiaters, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten en vaktherapeuten. We leren van elkaar, sparren met elkaar en onze medewerkers zijn toegewijd en gedreven. PsyQ-Groningen levert SGGZ middels 1 team met een generalistisch poliklinisch aanbod (screening en toewijzing, psychodiagnostiek, farmacotherapie, psychotherapie, CGT, EMDR, systeemtherapie en verschillende groepen), 8 specialistische poliklinieken (stemmingsstoornissen, angst- en dwangstoornissen, psychotrauma, ADHD, somatiek & psyche, psychoseksuele stoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen), 2 deeltijdteams (persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen) en een eetstoornissenkliniek. We behandelen pati��nten tussen de 18 en 65 jaar. Het gaat om complexe problematiek: we onderscheiden ons van BGGZ en van outreachende (FACT)zorg. We geven individuele-, groeps- en systeembehandeling; groepsbehandeling wordt geprioriteerd waar mogelijk.

PsyQ Groningen Eetstoornissen

Als enige instelling in het noorden van het land beschikken we over een kliniek voor eetstoornissen. We kunnen daarmee pati��nten verder helpen die een tijd intensieve behandeling nodig hebben in hun worsteling met een ernstige en complexe eetstoornis. In de meeste gevallen betreft het pati��nten met ernstige anorexia of boulimia nervosa. Naast de eetstoornis is er vaak sprake van co-morbiditeit. We bieden zorg voor inwoners van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, de kop van Overijssel en de Noordoostpolder.

In de kliniek werk je samen met een enthousiast team, waarvan een ieder vanuit zijn of haar deskundigheid een bijdrage levert aan het totaal van het behandelaanbod.
De opgenomen pati��nten verblijven door de week in de kliniek, omdat het in de eigen omgeving niet meer lukt. Ze gaan in de weekenden naar huis, om het geleerde in de praktijk te brengen. Onder het motto ? zo kort als kan en zolang als nodig -, verblijven pati��nten minimaal 6 weken tot 6 maanden in de kliniek. De kliniek heeft 9 bedden en een noodbed.

Binnen de deeltijdafdeling komen cli��nten in behandeling die ��f aan een ambulante behandeling niet genoeg blijken te hebben, maar nog geen klinische behandeling nodig hebben, ��f voor cli��nten die na de klinische behandeling nog een vervolg nodig hebben binnen de deeltijdbehandeling.

De deeltijdbehandeling is 2-4 dagen/ week, voor de duur van 6-9 maanden en biedt plaats aan 8 pati��nten. Als nieuwe collega kom je ook hier terecht in een enthousiast en bevlogen team.

Dit ga je doen als systeemtherapeut:

We zoeken op dit moment:
Een systeemtherapeut voor de deeltijdafdeling en de kliniek eetstoornissen. Als systeemtherapeut ben je verantwoordelijk voor:

 • Gezinsdiagnostische onderzoeken;
 • Systeemtherapie;
 • Vanuit het systemische gedachtengoed meedenken in het multidisciplinaire overleg;
 • Zorgdragen voor adequate registratie;
 • Eventueel deelname aan interne en/of externe werkgroepen, platformen en projecten;
 • Afhankelijk van je basisberoep (Psycholoog, GZ-psycholoog, Klinisch psycholoog of Maatschappelijk werker) kunnen we overleggen over andere taken.

Ben jij de systeemtherapeut die wij zoeken?

Voor de deeltijdafdeling en de kliniek eetstoornissen, vlakbij de Groninger binnenstad, zijn wij op zoek naar een enthousiaste Systeemtherapeut (lid NVRG, of in opleiding daartoe) die onze complexe doelgroep als een uitdaging ziet.
Je werkt resultaatgericht en bent doortastend. Je bent niet bang om deel te nemen in een dynamisch team en je kan je aanpassen aan de veranderende GGZ. Ook vind je humor belangrijk in je werk. Verder voeg jij daar nog aan toe:

 • Een afgeronde opleiding Psychologie, HBO Maatschappelijk Werk (SPH), of je bent opgeleid tot klinisch psycholoog of GZ-psycholoog;
 • Indien relevant ben je BIG-geregistreerd;
 • Goede contactuele en communicatieve vaardigheden, flexibiliteit, stressbestendigheid en enthousiasme;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wij vragen iemand die klantgericht is en samenwerking zowel intern als extern van groot belang vindt.

De uren bepalen wij graag in overleg met jou.


Arbeidsvoorwaarden

Je werkzaamheden als systeemtherapeut binnen ons team vragen veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Indien je voldoet aan de criteria en competenties van deze vacature bieden wij je direct een vast contract aan. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Aantrekkelijk pensioenfonds;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%, die je desgewenst kunt gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis Leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen;
 • De mogelijkheid om naast je taken in de eetstoornissenkliniek ook voor een ander PsyQ-team te werken;
 • Ten behoeve van de accreditatie (klinisch psycholoog) is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa ? 3.638,- naar rato van het dienstverband.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Zelfs bij lichte belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Je kunt contact opnemen met Jolanda van der Velde-Wijngaard, Inhoudelijk Teamleider en/of Valesca D��st, Algemeen Teamleider, bereikbaar via telefoonnummer 050 - 522 33 44. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is.

Ge��nteresseerd?

Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton! Solliciteren is mogelijk tot en met 2 mei 2021. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 ? 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.


Reageer op deze vacature