Psychiater Regio Teams Oldambt

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.

Waarom heb je als psychiater bij Regio Teams Oldambt van Lentis de leukste baan? Je wil graag dichtbij de cliënt werken in een team met gedreven en vakinhoudelijke collega's. De uren bepalen wij graag in overleg met jou!

Wie zijn wij?

In 2019 is Lentis een nieuwe weg in geslagen. Door te werken met een multidisciplinair team per regio, willen we binnen die regio nog beter bereikbaar en benaderbaar zijn voor mensen met zorgvragen. Wij kunnen hierdoor  beter op hun vragen inspelen. De zorg wordt nu vanuit het regioteam geleverd zo dicht mogelijk bij de cliënt. Daarbij speelt het netwerk, zowel de familie als de partners uit het Sociaal Domein, een belangrijke rol. Inhoudelijke uitgangspunten zijn gestoeld op Herstelondersteunende zorg en Positieve Gezondheid. De regio Oldambt is als eerste met deze nieuwe aanpak gestart. We hebben nu twee multidisciplinaire Regioteams.

Belangrijk in deze teams is een goede balans tussen professionele kennis, ervaringskennis en persoonlijke kennis. Expertise gaat niet verloren; deze is te ontsluiten via “kennisnetwerken”. (KEP/JONX/ATN/Team290/Ouderen/AFPN).

Dit ga je doen als psychiater bij Regio Teams Oldambt

Een team is verantwoordelijk voor ongeveer 300 patiënten met een ernstig psychiatrische aandoening. Je stelt behandelplannen op in samenspraak met de patiënt en zijn of haar naasten. Je verricht psychiatrisch onderzoek en farmacotherapie ten behoeve van de behandeling. Je overlegt met deelnemers rond de zorg en leefomgeving van je patiënt, zoals de familie, buren en buurt, politie, thuiszorg, huisarts enzovoort. Daarnaast adviseer je binnen het multidisciplinaire team over complexe problematiek tijdens de behandelingen. Aangezien je vakkundig en inspirerend bent, fungeer je tevens als coach en supervisor van behandelaren.

Verder:

 • Draag je in samenhang met ketenpartners bij aan ontwikkelingen en innovaties binnen het team;
 • Zorg jij met je collega psychiater en algemeen teamleider voor een veilig, gezond en professioneel behandel- en werkklimaat;
 • Lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons verandertraject zorg dichtbij;
 • Bouw je mee aan de verder te ontwikkelen expertnetwerken;
 • Werk je in het kader van het "op- en afschalen" van zorg nauw samen met de psychiaters van de kliniek en IHT.

Ben jij de psychiater die wij zoeken?

 • Een afgeronde opleiding tot psychiater en een BIG registratie
 • De uren bepalen wij graag in overleg met jou
 • Een deel van je werkzaamheden heeft een ambulant karakter, ook vragen we je deel te nemen aan de 24-uursdienst.

Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als psychiater binnen ons team vraagt veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Daarom bieden wij je gelijk een vast contract aan. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in AMS, conform de cao GGZ
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen
 • Een aantrekkelijk pensioenfonds
 • Reiskostenvergoeding, aan het einde van het jaar krijg je bij Lentis een eindejaarsuitkering. Deze kun je ook gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis leefstijl
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.

Zelfs bij de lichtste belangstelling mag je bellen, wij beantwoorden graag je vragen. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is. Je kunt contact opnemen met Jade van der Woude, Integraal vestigingsmanager, tel. 06 - 302 479 99 of Daniëlle Bergsma, verpleegkundig specialist GGZ en teamspecialist, tel. 06-83226109.

We kijken uit naar jouw online sollicitatie via de sollicitatiebutton. Ondervind je problemen met online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 16.30 uur op telefoonnummer 050-4097007.


Reageer op deze vacature