GZ-psycholoog

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch en ForFACT), BW Forint, FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden. De FPA biedt forensische diagnostiek en specialistische behandeling aan patiënten met complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verslaving en/of een verstandelijke beperking, die een verhoogd risico hebben op het plegen van een delict. De FPA bestaat uit de locaties Eikenstein en Cederborg en biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan het merendeel een strafrechtelijke titel heeft. De behandeling is zowel individueel als in groepsverband. Samen met de patiënt, zijn/haar familie, naastbetrokkenen en het multidisciplinaire team wordt stabilisatie en herstel van de problematiek bevorderd. De behandeling is gericht op het verminderen van het recidiverisico (het opnieuw plegen van een delict), om uiteindelijk veilig terug te kunnen keren naar de maatschappij. Om in te schatten wanneer dit mogelijk is voert de FPA risicotaxaties uit. Het instellingsklimaat binnen de FPA is veilig, ondersteunend en gericht op structuur en herstel. De mate van zelfstandigheid en de mogelijkheden van de patiënt staan centraal. Om die reden werken wij met verschillende behandelmilieus. Met een empathische, uitnodigende houding betrekken wij de patiënt bij zijn of haar persoonlijke leerdoelen. Door het behoud van zoveel mogelijk autonomie en keuzevrijheid, voelt iedere patiënt zich verantwoordelijk voor zijn/haar behandeling.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een gedreven en ervaren, BIG-geregistreerde gezondheidszorgpsycholoog, voor 32 uur per week.

Je bent in het bezit van een afgeronde master psychologie aangevuld met de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Kennis van en ervaring met de forensische psychiatrie geniet de voorkeur. Je hebt een proactieve, dynamische en ontwikkelingsgerichte werkhouding. Je bent een enthousiaste gezondheidszorgpsycholoog die met een frisse blik kijkt naar complexe problematiek en sturing biedt aan begeleidende teams. Naast de taken als behandelaar heb je ook de mogelijkheid tot het uitvoeren van diagnostiek en individuele psychologische behandeling.

Wat houdt de functie in?

  • Een professionele bijdrage leveren aan de multidisciplinaire behandeling van de patiënten door het verrichten van diagnostiek en indicatiestelling.
  • Uitvoeren van delict analyses, delict scenario's en risicotaxaties (HKT-R).
  • Opstellen, evalueren en bijstellen van behandelplannen.
  • Uitvoeren van individuele - en groepsbehandeling aan patiënten.
  • Het verrichten van rapportage en dossiervorming.
  • Verlenen van consultatie aan andere betrokken hulpverleners en begeleiders, zowel binnen als buiten de FPA.

Je houdt je bezig met het doen van opnames en het opstellen van behandelplannen, het in multidisciplinair teamverband vormgeven aan het behandeltraject van de individuele patiënt, het uitvoeren/laten uitvoeren van (complex) psychodiagnostisch onderzoek en het interpreteren van de resultaten, het uitvoeren van individuele behandelingen, deelnemen aan intervisie en ten slotte desgevraagd geven van interne en externe consultatie en voorlichting/ presentaties. De houding die hierbij past is actief gericht op behandelresultaten en daarnaast ligt de focus op samenwerkingspartners zowel binnen als buiten Forint.


Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld in FWG functiegroep 65, conform de CAO GGZ. Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan ? tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen ? en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij mevrouw M. Valentijn (klinisch psycholoog / teamleider inhoudelijke zaken) via telefoonnummer 050 ? 4097150 of 050 ? 4097542.


Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 9 februari aanstaande.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De Helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007 of via hrservice@lentis.nl.


Reageer op deze vacature