Adviseur Human Resources Development & Innovatie

Vacaturenummer
v17.0044

Omvang
0,6 fte

Organisatie
Hanzehogeschool Groningen

Afdeling
Stafbureau Human Resources

Ben jij een talentvolle, daadkrachtige en eigentijdse HRD expert en wil jij ons team komen versterken?

Het stafbureau Human Resources (HR) is gericht op werving, selectie en ontwikkeling van vitale medewerkers met als doel de duurzame inzet van de juiste mensen op de juiste plekken in zowel onderwijs als onderzoek. De afdeling draagt actief bij aan organisatieontwikkeling en de versterking van een gezonde mens- en innovatiegerichte vertrouwenscultuur, passend bij een professionele Groningse hogeschool met internationale allure.
Human Resources Development & Innovatie (HRD&I) is één van de teams binnen het Stafbureau HR en richt zich op de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het uitgangspunt hierbij is dat de medewerker zelf regie en verantwoordelijkheid neemt voor de eigen ontwikkeling, loopbaan en draagkracht.

Plaats in de organisatie
Je werkt in het team HRD&I, dat bestaat uit zes medewerkers, onder verantwoordelijkheid van een teamleider.


Functie-inhoud


Als adviseur HRD&I ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en borgen van eigentijds HRD beleid dat gericht is op de verdere ontwikkeling van de Hanzehogeschool tot een innovatieve leergemeenschap en de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Heel concreet lever je een bijdrage aan het bereiken van deze organisatiedoelen door het ontwikkelen van nieuwe en het vernieuwen van bestaande opleidings- en ontwikkelprogramma’s, -producten en -diensten.
Tot je werkzaamheden behoren het zelfstandig en proactief analyseren van vraagstukken van klanten, met name het management, op het gebied van cultuur, samenwerking, leren, ontwikkelen en opleiden. Vervolgens adviseer je hierover en ondersteun je bij de uitvoering. De vraagstukken liggen op het niveau van organisatie, afdeling, team en individu. Daarbij kun je in verschillende rollen worden ingezet zoals projectleider, adviseur, expert of procesbegeleider.
Tevens analyseer je trends en ontwikkelingen op het HRD vakgebied die je proactief verwerkt in je advisering, het beleid of het werkproces van HRD&I. Ook zorg je voor adequate managementinformatie en rapportages. Je bent in staat een goed contact op te bouwen met je klanten en met externe partijen om gezamenlijk de uitdagende stappen voorwaarts te zetten.
Uiteraard is de strategische agenda van de hogeschool bij dit alles een leidend uitgangspunt en draag je onze kernwaarden uit in je dagelijkse werk.

Je profiel


Als adviseur HRD&I heb je een eigentijdse visie op het HRD vak. Je kent de ontwikkelingen in het vakgebied en weet wat nodig is om te komen tot verdere (talent)ontwikkeling en professionalisering van medewerkers binnen de hogeschool.
Je bent een professionele kracht, een creatieve denker en adviseert op een wijze die past bij het vraagstuk, je opdracht en de context. Je weet zaken bespreekbaar te maken, je adviezen zijn helder geformuleerd, onderbouwd met feiten en hebben meerwaarde voor de klant. Je krijgt mensen in beweging en deinst niet terug voor “het nieuwe niet weten” en experimenten. Je hebt veel energie om innovatie en vernieuwing te realiseren en gebruikt weerstand om te (laten) leren. In de samenwerking met anderen zet je je persoonlijke leiderschap in. Je schakelt gemakkelijk tussen werkzaamheden op strategisch, tactisch en operationeel niveau en kunt procesmatig en inhoudelijk verbinden. Je bent ondernemend en organisatiesensitief, beschikt over een uitstekend reflecterend vermogen en hebt een onderzoekende houding.

Functie-eisen
Om voor deze functie is aanmerking te kunnen komen, voldoe je aan de volgende functie-eisen:
- HBO+ werk- en denkniveau;
- afgeronde relevante HRD opleidingen (bijvoorbeeld veranderkunde, cultuur- en organisatieontwikkeling, talent- en mensontwikkeling) en trainingen (trainerschap inclusief kennis didactiek, ontwerpen van trainingen) en coaching);
- minimaal 5 jaar aantoonbare, recente ervaring op het gebied van HRD, bij voorkeur in verschillende rollen;
- werkervaring in een complexe, politiek-bestuurlijke organisatie, kennis van en ervaring in het hoger onderwijs is een pré;
- ervaring met het schrijven en doorgeleiden van beleidsnota’s in grote organisaties;
- ervaring met het leiden van projecten in een complexe omgeving;
- uitstekende advies- en rapportagevaardigheden.


Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een structurele positie waarbij je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar aangeboden krijgt. Inschaling geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo, in de functie van adviseur/ beleidsmedewerker B in functieschaal 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.201,- en maximaal € 4.661,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast ontvang je een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering à 8,3%. Voor een overzicht van onze secundaire arbeidsvoorwaarden verwijzen we je graag naar de website van de Hanzehogeschool Groningen. Bijzonderheden Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed. .

Inlichtingen

Informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Marjan Groenhuis, teamleider HRD&I; telefoonnummer 050–595 7634. Voor vragen over het gebruik van het digitale sollicitatieformulier kan contact worden opgenomen met de afdeling HR Recruitment, telefoonnummer 050-595 7505. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 6 juli en maandag 10 juli.

Status vacature

Voor deze vacature geldt een externe status. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sluitingsdatum

25-06-2017

Solliciteren


Reageer op deze vacature