Wmo consulent Beschermd Wonen

Ben jij een deskundige die zich wil inzetten voor mensen van boven de 18 jaar of ouder die door psychische of psychosociale problemen 24-uur ondersteuning nodig hebben in de vorm van Beschermd Wonen? Ben je bekend met de WMO en heb je werkervaring en/of affiniteit met de GGZ?
Dan zijn we op zoek naar jou!


Wmo consulent Beschermd Wonen
Medewerker beleidsuitvoering II
36 uur per week (1,0 fte)


Door vertrek van een collega van Beschermd Wonen, onderdeel van het team Wmo/Voorzieningen, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega!

De organisatie
Onderdeel van het cluster Maatschappelijke Zaken is de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) met als onderdeel Beschermd Wonen (BW). De afgelopen jaren zijn gemeentes in toenemende mate meer verantwoordelijk geworden voor de uitvoering van Beschermd Wonen. Voor Oldambt zoeken we nu een indicatiesteller met regietaken in een veranderende omgeving. Zowel binnen de gemeente als op regionaal niveau is sprake van (door)ontwikkeling.

Bij de gemeente Oldambt werken we met een team van allround Wmo consulenten en een front- en backoffice aan de uitvoering van taken die er op het gebied van de Wmo zijn. Naast de allround consulenten zijn er een aantal specialisten voor BW. Een groeiende specialisatie die deels ook door Wmo-consulenten uitgevoerd gaat worden.

Wat ga je doen?
Als consulent BW voor de gemeente Oldambt beoordeel je de aanvragen Beschermd Wonen. Je onderzoekt de leefsituatie van mensen die een beroep doen op BW. Je indiceert de noodzaak waarbij je de kaders van de WMO en de wettelijke regelgeving gebruikt. Je werkt vanuit het wettelijk kader en je eigen deskundigheid. Je blijft de inwoner volgen middels evaluatie-en uitstroomgesprekken en hebt regie op het hele proces. Je voert regelmatig overleg met keten- en samenwerkingspartners en signaleert knelpunten in de keten en zorgt dat die aan de juiste tafel worden besproken. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van BW binnen Oldambt, binnen de context van regionale samenwerking door middel van deelname aan regionaal overleg over thema’s en casuïstiek.

De problematiek van de cliënt is vaak complex. Je gaat voor de best passende oplossing in gesprek met de cliënt, wettelijk vertegenwoordigers en de zorgaanbieder. Het vraagt zowel stevigheid als sensitiviteit om cliënt en zorgverlener op één lijn te krijgen en de juiste plek voor deze cliënt te realiseren. Door de complexiteit van de problematiek is het vinden van de juiste match maatwerk en daarom verwachten we een collega met creativiteit.

Welke competenties zijn van belang?
Voor alle medewerkers gelden de volgende kerncompetenties: resultaatgericht, klantgericht en samenwerken. Verder is het in deze functie van belang dat je verantwoordelijkheid neemt, een goed analytisch vermogen en oordeelsvorming hebt en kwaliteitsgericht bent. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als op schrift.

Wat vragen wij?
Om deze functie goed uit te kunnen voeren vinden we het belangrijk dat je gespreksvaardig en kundig bent in het werken met mensen met een complexe hulpvraag, een echte teamspeler bent en je soepel beweegt binnen de keten en het veld van zorg.
Daarnaast:
• Heb je een afgeronde relevante hbo opleiding in richtingen zoals Social Work (MWD, SPH), Sociaal psychiatrische verpleegkunde, psychologie;
• Beschik je over kennis voor het toepassen van de criteria vanuit wet- en regelgeving WMO, Jeugd en Participatie. Kennis van aanverwante regelgeving zoals de Wlz, ZVW en Justitie is een pré;
• Functioneer je goed in een voortdurend veranderende omgeving, ben je daarin flexibel, resultaat- en doelgericht;
• Heb je werkervaring in of affiniteit met het GGZ-werkveld en/of Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, ambulante ondersteuning of Jeugdzorg;
• Ben je een enthousiaste en pro- actieve collega en kun je goed je verantwoordelijkheid nemen voor zowel je eigen werk als ook voor de totale resultaten binnen het team;
• Ben je een professionele gesprekspartner voor samenwerkingspartners in het werkveld en kun je verschillende belangen zorgvuldig afwegen en hierin keuzes maken;
• Kun je gespreksbevindingen goed verwoorden naar een bondige rapportage en ben je digitaal vaardig;
• Heb je kennis van de sociale kaart en ben je bekend met ontwikkelingen in het sociale domein;
• Ben je in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat bieden we jou?
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, die we bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden verlengen voor onbepaalde tijd. De uren en werktijden zijn in overleg.

Het salaris is gewaardeerd op schaal 9 van de Cao Gemeenten met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.208,- bij een fulltime dienstverband. De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.

Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en een goede pensioenregeling.

Enthousiast geworden?
Heb je interesse in deze vacature, maar wil je eerst meer informatie? Bel dan met onze teamleider Wenda Tijssen (06 25 41 88 68).

Wil je liever direct solliciteren? Stuur dan je motivatie en cv vóór donderdag 16 februari naar sollicitaties@gemeente-oldambt.nl onder vermelding van vacaturenummer MZ23-02.

De (eerste) gesprekken met de selectiecommissie vinden naar verwachting plaats in week.

We kijken uit naar je reactie!

Netwerk
Heb je zelf al een leuke baan, maar ken je iemand in je netwerk die hier enthousiast van wordt? Voel je dan vrij om onze vacature te delen.


Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.