Gebiedsmanager Wijkverpleging

 32 tot 36 uur per week

De wijkverpleging is continu aan het veranderen. Dit vraagt om ondernemerschap, innovatiekracht en samenwerking. Wij zoeken een nieuwe collega met een hoog energieniveau. Iemand met humor, niet bang om met de voeten in de klei te staan, maar ook in staat om op tactisch niveau indruk te maken. Mocht je ervaring hebben met specialistische teams en/of binnen een ziekenhuissetting dan vragen wij jou om je te laten verrassen in wat de thuiszorg te bieden heeft. Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt naast de wijkverpleging vele vormen van specialistische zorg en dit is een domein dat sterk in ontwikkeling is. Ben je echt op zoek naar een uitdaging en wil je een toegevoegde bijdrage leveren aan vernieuwing? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken!

Wie zoeken wij?

Als gebiedsmanager wijkverpleging ben je nauw verbonden met de wijkteams en heb je een belangrijke rol in het begeleiden, coachen en motiveren van de teams. Deze teams zijn gericht op het bieden van wijkverpleging of specialistische zorg, zoals zorg bij dementie, niet aangeboren hersenletsel, diabetes, longproblematiek, nachtzorg en complexe medisch technische ziekenhuisverplaatste zorg. Bij jouw start als gebiedsmanager zal je in eerste instantie veel aandacht moeten hebben voor de kwaliteit en samenstelling van de teams. Je bewaakt de randvoorwaarden en draagt lijnverantwoordelijkheid voor meerdere teams om tot een optimale prestatie te komen. De span of control kan variëren van 10 tot 12 wijkteams die bestaan uit circa 10 tot 15 medewerkers.

Op dit moment is de wijkverpleging in verandering. Dat betekent dat je jouw focus na verloop van tijd zal verleggen naar de reeds in gang gezette organisatieverandering. Je ontwikkelt operationeel en tactisch beleid en bent op de hoogte van de in- en externe ontwikkelingen. Je zult grote projecten oppakken, onze zorg- en dienstverlening vermarkten en groeikansen realiseren binnen onze werkgebied. Je bent mede verantwoordelijk voor omzetverhoging, schaalvergroting en samenwerking in onze regio met inachtneming van doelmatigheid, efficiency en productiviteit. Om dit goed te kunnen doen, zie jij kansen en uitdagingen in het doorontwikkelen van ziekenhuisverplaatste zorg, (dementie)zorg op afstand en de implementatie van domotica.

Daarnaast weet je als gebiedsmanager wijkverpleging evenwicht te brengen in de driehoek cliënttevredenheid, medewerker tevredenheid en financiële gezondheid. Je voelt je thuis bij de kernwaarden van onze organisatie; vertrouwen, verantwoordelijkheid en verbinding en werkt vanuit vier resultaatgebieden, te weten:

 • leidinggeven en coachen;
 • beheer van financiën, materialen en middelen;
 • kwaliteit en continuïteit van dienstverlening;
 • beleidsontwikkeling.

De werkomgeving

Onze wijkverpleging heeft zich de laatste drie jaar ontwikkeld in zelfverantwoordelijkheid en daarin mooie, bijzondere en innovatieve ontwikkelingen doorgemaakt. We zoeken een gebiedsmanager wijkverpleging die dit in stand kan houden en situationeel bijdraagt aan kwalitatieve en kwantitatieve verbeteringen. Je gaat samenwerken met vier collega gebiedsmanagers wijkverpleging en vormt samen met vertegenwoordigers van de ondersteunende diensten en de manager wijkverpleging het MT van de ‘waardeketen Wijkverpleging’.

Wat vragen wij?

Wij zoeken naar een ‘ondernemer’ die zich gemakkelijk beweegt in het spanningsveld van allerlei externe partners, resultaatgedreven is, maar ook weet wanneer de teams je nodig
hebben als leidinggevende. Je bent een verbinder die zoekt naar de optimale samenwerking met onze intramurale- en revalidatie zorg. Je bent op de hoogte van in- en externe ontwikkelingen en hebt een passie voor werken in de wijk. Ook ben je in staat om de bedrijfsvoering van jouw gebied / onderdeel van de wijkverpleging te optimaliseren, maar met aandacht voor onze teams. Verder:

 • beschik je over een afgeronde Hbo of WO opleiding, met een relevante management opleiding of beschik je over aantoonbare werkervaring op het gewenste opleidingsniveau;
 • heb je ruime en recente managementervaring binnen een (zorg) organisatie en bij voorkeur heb je kennis van en ervaring met het doorvoeren van verandertrajecten;
 • heb je ervaring en affiniteit met innovaties, anders organiseren van zorgprocessen en de invoering van nieuwe werkwijzen;
 • zijn deze woorden op jouw van toepassing: doortastend, nieuwsgierig, initiatiefrijk, zelfreflectie en energiek.

Wij zoeken iemand met een hoog energieniveau. Iemand met humor, niet bang om met de voeten in de klei te staan, maar ook in staat om op tactisch niveau indruk te maken. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een zeer afwisselende en zelfstandige functie, waarin geen dag hetzelfde is. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris ligt tussen € 3.196,14 en € 4.744,40 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 60 cao VVT);
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Naast uitstekende bereikbaarheid van onze kantoren en locaties met het OV, zijn er voor medewerkers voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen, dan kun je gebruik maken van de fietsregeling;

Wie zijn wij?

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?

Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Gijsbert Zijlstra (Manager Wijkverpleging) via of 06-30428447.

Wil je gelijk solliciteren?

Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop ‘solliciteren’ op deze pagina. De eerste gesprekken proberen wij in te plannen op woensdag 3 maart 2021.

Solliciteren

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie in de wervingsprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.