Revalidatie-verpleegkundige

Bij Zorggroep Meander bieden ruim 1700 medewerkers zorg, behandeling en revalidatie in de regio Oost-Groningen. Zorggroep Meander is innovatief in het inrichten van de dienstverlening. Het leefplezier van cliënten is daarin leidend. Zo wil Zorggroep Meander vanuit haar zorg, behandel- en revalidatieprofessie waarde toevoegen aan het leven van kwetsbare mensen zodat er voor hen ruimte is een eigen, waardevol leven te leiden. Kernwaarden zijn: professioneel, betrouwbaar, waardevol, toegankelijk en betaalbaar. Zorggroep Meander maakt deel uit van Espria.

Zorggroep Meander wil topaanbieder blijven van goede zorg en dienstverlening voor cliënten, nu en in de toekomst, en daarbij een betrouwbare en aantrekkelijke werkgever zijn voor professionals. Met betrekking tot de revalidatie heeft Zorggroep Meander de ambitie om zich te ontwikkelen tot dé plek om te revalideren voor senioren in Oost-Groningen. Daarvoor zoeken wij een

Revalidatieverpleegkundige (niveau 5)
26-32 uur per week, standplaats Veendam

Op de afdeling Revalidatie wordt zowel intensieve als reguliere revalidatie geboden. De cliënten verblijven hier kortdurend en in principe niet langer dan zes maanden en de behandeling is gericht op terugkeer naar de thuissituatie. De revalidatie vindt plaats in een therapeutisch klimaat. Dit betekent dat, naast de therapieën, de cliënt steeds gestimuleerd wordt om zelf dat te oefenen wat nodig is om zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

Als revalidatieverpleegkundige ben je “de spin in het web”. Je bewaakt de kwaliteit van de zorg en signaleert verbeterpunten. Je werkt nauw samen met het multidiscipinaire behandelteam en de zorgkundigen. Je rol is coördinerend en naar de zorgkundigen ook coachend. Om goed zicht te hebben op de revalidant werk je een klein deel in de directe zorg. Regelmatig zul je deelnemen aan projectgroepen. We zijn volop in beweging en maken daarbij graag gebruik van je kennis, kunde en inbreng.

Functie-inhoud
Je werk bestaat onder andere uit:

 • Coördineren van het opstellen en naleven van het behandelplan.
 • Uitvoeren van de zorg en verpleegtechnische handelingen en activeren van cliënten, volgens het behandelplan.
 • Verrichten van specifieke interventies, die de cliënt (en haar/zijn familie) ondersteunen bij het behalen van de revalidatiedoelstellingen.
 • Vervullen van de rol van begeleider, voorlichter, coach, deskundigheidsbevorderaar en medebehandelaar voor medeprofessionals en optreden als intermediair tussen de disciplines die bij het behandelplan zijn betrokken.

Jouw kwaliteiten
Dit vinden we belangrijk:

 • Je hebt een diploma HBO V, bij voorkeur met kennis van neurologie of orthopedie.
 • Je staat ingeschreven in het BIG register en het Kwaliteitsregister.
 • Je hebt werkervaring binnen een ziekenhuis en/ of revalidatiesetting bij voorkeur op het gebied van neurologie of orthopedie.
 • Je laat de zelfstandigheid en eigen regie van de cliënt de boventoon voeren en kunt je goed inleven in de cliënt.
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen.
 • Je bent flexibel, daadkrachtig en zelfstandig.
 • Je bent tactvol, oplettend en hebt een scherp oog voor zelfstandigheid.
 • Je bent beschikbaar voor wisselende diensten.

Ben je een ‘bouwer’, herken je jezelf in bovenstaande kwaliteiten en beschik je daarnaast ook nog over een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen, dan zijn we op zoek naar jou!

Wat krijg je van ons?

 • Een aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met uitzicht op vast.
 • Salaris volgens cao VVT: niveau 5 functiegroep 50.
 • De kans je te ontwikkelen, bijvoorbeeld door (bij)scholing, specialiseren of doorgroeien in een andere functie.
 • Aandacht voor jouw gezondheid en werkplezier.

Ingangsdatum
De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk. Solliciteren of meer informatie? Zorg dat je sollicitatie uiterlijk 21 september 2016 bij ons binnen is. Voor een zorgvuldige verwerking van jouw sollicitatie, kun je uitsluitend online reageren via de button
SOLLICITEREN.

Wil je eerst meer weten? Je kunt met al je vragen terecht bij: Ageeth Wiersum, leidinggevende. Je kunt haar bereiken via 0598 - 686868. Als je meer wilt weten over Zorggroep Meander, kijk dan op onze website:
www.zgmeander.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid gaat een interne kandidaat voor.