Business Controller

Samen voor een moooie dag!

Dat is waar wij ons, als Zorggroep Drenthe, dagelijks voor inzetten. Wil jij daar als business controller jouw bijdrage aan leveren? Dat kan! De afdeling Finance & Control is op zoek naar een nieuwe collega.

Over Zorggroep Drenthe

Zorggroep Drenthe is een VVT organisatie met ruim 1300 medewerkers. Deze medewerkers zijn werkzaam in een van onze 7 woonzorglocaties, de extramurale zorgverlening (verpleging of huishoudelijke ondersteuning) of in het Centraal Bureau. Cliënten en hun naasten ervaren dat de zorg- en dienstverlening bij Zorggroep Drenthe op hoogwaardig niveau zijn geregeld zodat cliënten zolang mogelijk een betekenisvol leven kunnen leiden, samen met hun naasten.

Jouw functie

Als business controller maak je onderdeel uit van het team Finance & Control. Je hebt een sturende, adviserende en ondersteunende rol richting onze directeuren en managers en komt gevraagd en ongevraagd met (verbeter)voorstellen op basis van de (financiële) cijfers. Je zorgt samen met collega’s onder andere voor het samenstellen van de begrotingen, de jaarrekening, de periodieke rapportages en overzichten. Daarnaast hou je je bezig met de forecast, opstellen businesscases, bewaak je de budgetten en signaleer je overschrijdingen.

Op andere momenten ben je bezig met het ontwikkelen of vernieuwen van beleid, bijvoorbeeld op het terrein van risicomanagement. Ook zorgcontractereing is een onderdeel van je werkzaamheden. Kortom; met jouw inbreng leveren we een bijdrage aan een moooie dag voor onze cliënten en bewoners. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng waarbij we een grote mate van zelfstandigheid van je mogen verwachten. We werken in een klein, enthousiast team in een mooie organisatie met een betekenisvolle doelstelling.

Functie-eisen

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een collega die:

 • Minimaal een HBO-diploma op het gebied van Bedrijfseconomie of Accountancy heeft afgerond;
 • Relevante werkervaring heeft;
 • Kennis heeft van Power BI (is een pré);
 • Analytisch sterk en proactief is en buiten kaders durft te denken;
 • In staat is de vraag van de klant te kennen, het liefst voordat deze is gesteld en het durft te zeggen indien iets anders moet;
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb jij de ambitie om door te groeien? Wij stimuleren persoonlijke groei en ontwikkeling en faciliteren diverse scholingen en trainingen die bijdragen aan jouw deskundigheid.

Spreekt dit jou aan en herken jij je daarnaast in onze kernwaarden: professionaliteit, positiviteit en gastvrijheid? Dan nodigen we jou van harte uit te solliciteren!

Ons aanbod

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd met een proeftijd van 2 maanden;
 • Een contract van 36 uur per week;
 • Een salaris, afhankelijk van ervaring, conform cao VVT;
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Collectiviteitskortingen op verschillende verzekeringen (o.a. zorg- en autoverzekering);
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarbij je fiscaal aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden (te denken aan salaris, vakantiegeld/-dagen en eindejaarsuitkering) kunt ruilen tegen diverse middelen, waaronder een fiets of een ICT-product. Deze regeling wordt begin 2023 nog verder uitgebreid;
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke activiteiten zoals een pubquiz, spooktocht en een jaarlijkse sportdag organiseert.

Meer weten?

Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? Solliciteer dan snel
voor 1 maart 2023! Wil je graag eerst wat meer informatie? Bel dan gerust met Harold Wilpstra (directeur Bedrijfsvoering), via telnr.: 0592-331232. Het functieprofiel kun je opvragen via: .

Het kunnen overleggen van Verklaring Omtrent Gedrag is een voorwaarde om bij ons in dienst te mogen treden, daarnaast is een referentiecheck ook onderdeel van de aanstellingsprocedure. Wanneer je solliciteert geef je daarmee toestemming voor deze referentiecheck.

Solliciteren