Regiomanager

Ten behoeve van Ambulance IJsselland in Zwolle zijn we op zoek naar een regiomanager.

De organisatie

Onze opdrachtgever Ambulance IJsselland is een ambulancedienst voor het westelijk deel van Overijssel. Hun verzorgingsgebied omvat 11 gemeenten, samen goed voor circa 530.000 inwoners. Met ruim 260 gedreven vakmensen en 29 moderne ambulances staat de organisatie garant voor professionele ambulancezorg. Jaarlijks verzorgen zij meer dan 34.000 ambulanceritten. In 73% van de gevallen is er sprake van een spoedrit (A1 of A2), in 27% gaat het om ambulancezorg zonder spoed.

Op de meldkamer en de 12 ambulanceposten staat Ambulance IJsselland elk moment startklaar, zodat zij altijd de juiste zorg op de juiste plek kunnen leveren. Hierbij handelen de medewerkers met optimale zorg en persoonlijke aandacht voor elke patiënt. Als professionals zijn zij zeer betrokken bij het vak. Niet alleen in de dagelijkse werkzaamheden, maar ook door het bijhouden van kennis en vaardigheden, want ontwikkelingen en innovaties in dit vakgebied gaan snel!

De Regio

Ambulance IJsselland kent een platte organisatiestructuur (MT, middenkader en operatie) en is opgedeeld in verschillende regio’s. Er is een vacature ontstaan voor de functie van regiomanager voor de regio’s Zwolle, Kampen en Steenwijk. In deze regio’s werken in totaal een kleine 100 ambulancezorgprofessionals.

De regiomanager vormt een belangrijke schakel tussen de centrale staf en de medewerkers in het primaire proces. Decentraal kent iedere post medewerkers met specifieke aandachtsgebieden, die een directe lijn hebben met de centrale staf. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie.

De functie

Als regiomanager geef je leiding aan de ambulanceprofessionals die werkzaam zijn op de posten in Zwolle, Kampen en Steenwijk. Je zorgt ervoor dat het primaire proces binnen de eigen posten optimaal verloopt, personeel en materieel uitstekend kan functioneren en productieafspraken gerealiseerd worden. Je ontwikkelt daarnaast beleid voor de verschillende posten binnen de eigen regio aan de hand van de koers en kaders van de organisatieorganisatie.

Binnen de organisatie wordt al enige jaren het concept zelfredzaamheid ontwikkelt: Hieronder verstaan we het laag in de organisatie leggen van verantwoordelijkheden en het werken met Zelfredzame teams die zijn samengesteld op basis van ‘rollen’ (verschillende aandachtsgebieden binnen het primair proces). Aan dit proces geef je op een coachende wijze leiding en stimuleer je de onderlinge samenwerking.

Als regiomanager val je direct onder de manager Operations. Samen bepalen jullie de doelstellingen en prestatie-indicatoren voor de teams waaraan je leidinggeeft. Hier geef jij vervolgens samen met de teams invulling aan, zodat de bedrijfsvoering (o.a. personele inzet en prestaties) is gewaarborgd. Je signaleert marktontwikkelingen, zoekt samenwerkingsmogelijkheden, initieert innovatie en ontwikkelt nieuwe zorgproducten. Je initieert, leidt en/of participeert in (organisatie brede) projecten. Je levert op basis van in- en externe ontwikkelingen input voor het tactisch beleid en vertaalt dat activiteiten en een jaarplan voor jouw team. Daarnaast zorg je ervoor dat medewerkers goed op de hoogte zijn van relevante (organisatie)ontwikkelingen.

Het profiel

Voor deze uitdagende managementbaan zijn we op zoek naar kandidaten die beschikken over hbo+ werk- en denkniveau. Tevens heb je ervaring als leidinggevende binnen de (acute) zorg. Ervaring in de ambulancezorg is een pre.

Je beschikt over een coachende stijl van leidinggeven, echter je kunt ook ingeval de situatie dat vraagt je stijl van leidinggeven aanpassen. Daarnaast is het van belang dat je beschikt over de volgende competenties: ondernemen, netwerken, verbinden, analytisch, focus en doel- en resultaatgericht.

Overige informatie

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Ambulance IJsselland biedt een uitdagende functie en werkklimaat met korte lijnen!

Het betreft een vacature voor 32 – 36 uur per week. Inschaling vindt plaats conform FWG 60 (cao Ambulancezorg).

Ambulance IJsselland laat zich bij het invullen van deze vacature ondersteunen door de Zorg Management Groep, Werving en Selectie & Interim management. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Frida Olijve, senior consultant, telefoon 06-42417426.

Solliciteren kan via de button “Solliciteer” op deze website.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteren