Adviseur Public Affairs Espria

Espria

Onze opdrachtgever Espria heeft een heldere overtuiging: “Samen werken we aan zorg voor de toekomst; gezondheid van mensen in een zorgzame samenleving. In 2030 zijn er veel meer mensen die zorg nodig hebben en er zijn minder mensen om die zorg te leveren. Espria is als een van de grotere spelers in de zorg een aanjager in de noodzakelijke transitie om ook in de toekomst de zorg te kunnen blijven bieden aan wie dat nodig heeft”. Met deze overtuiging wil Espria een beweging in gang zetten naar betaalbare, toegankelijke en toekomstbestendige zorg. ‘Als we nu veranderen, gaat het ons lukken om tegen die tijd zorg te bieden die nodig is voor kwaliteit van leven’.

De Opdracht

De afgelopen periode heeft Espria gewerkt aan de nieuwe merkstrategie. Jouw opdracht is om Espria verder te profileren en meer (landelijke) bekendheid te geven. Daarnaast zet je je in om regionaal en landelijk beleid te beïnvloeden vanuit Espria als systeemspeler. Je haalt ook informatie uit de politiek en maatschappij die je vertaalt naar de betekenis voor Espria en haar groepsmaatschappijen. Zo ben je een verbinder die Espria in de volle breedte op de kaart zet en die de juiste thema’s agendeert voor het maatschappelijk en politieke debat. Je onderhoudt contacten met een breed scala aan relevante stakeholders zowel in- als extern. Je benut de positie om in- en externe ontwikkelingen aan elkaar te koppelen. Alles wat je doet, ophaalt en brengt, gaat over de toekomst van de zorg en de gezondheid van mensen. Je gaat aan de wieg staan van onderwerpen die leiden tot vernieuwing en innovatie op dit vlak en weet de juiste partners te vinden om krachtige samenwerkingen mee aan te gaan.

De Positie

De adviseur Public affairs is een belangrijke schakel voor zowel de (voorzitter) Raad van Bestuur als voor directies van de groepsmaatschappijen Daarnaast ben je een gesprekspartner/verbinder voor programmadirecteuren, kwartiermakers, communicatieadviseurs en andere collega’s. Je werkt veel samen met en bent sparringpartner voor de corporate communicatieadviseur, de bestuursadviseur en de strateeg zorgverkoop & transformatie die zich hoofdzakelijk richten op interne profilering en verbinding en de vertaling van externe thema’s/campagnes richting de organisaties en medewerkers. Vanuit deze centrale rol ben je tevens woordvoerder voor de organisatie.

De Functie

Als adviseur Public Affairs is je belangrijkste taak om Espria te profileren (zowel regionaal als landelijk). Je volgt de politieke, bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkeling op de voet op voor Espria relevante thema’s; je haalt informatie uit de politiek en maatschappij en vertaalt deze naar de betekenis voor Espria en haar groepsmaatschappijen. Zo ben je een verbinder die Espria in de volle breedte op de kaart zet en die de juiste thema’s agendeert voor het maatschappelijk en politieke debat. Je ontwikkelt met jouw kennis en expertise Public Affairsbeleid (als onderdeel van het strategisch communicatiebeleid) en draagt zorg voor de uitvoering daarvan. Je adviseert de Raad van Bestuur gevraagd en ongevraagd over relevante zorgthema’s, profileringskansen, woordvoering en belangenbehartiging en ondersteunt in de contacten met de pers. Je coördineert en adviseert inzake Public Affairs en neemt de lead in woordvoering en crisiscommunicatie.
Je bent verantwoordelijk voor belangenbehartiging in een breed maatschappelijk speelveld van politiek, belangenorganisaties, brancheverenigingen, kennisinstellingen, zorgverzekeraars en media.

Goede contacten onderhoud je met landelijke en regionale pers, sleutelpersonen binnen de relevante brancheverenigingen en intern met directeuren, relevante staffunctionarissen en zorgprofessionals. Een groot (intern) netwerk organiseer je om snel te kunnen acteren bij o.a. interne en externe ontwikkelingen en persvragen.

Het Profiel

De opdracht voor de adviseur Public Affairs is divers, leuk en uitdagend. We zoeken naar een persoon met een breed palet aan eigenschappen die samenkomen op het snijvlak van ‘verbinden’ en ‘communicatie’. Je bent goed in staat een strategische visie op externe profilering te creëren en uit voeren om daarmee de voor Espria zo benodigde koppeling tussen de binnenwereld en buitenwereld te realiseren. Je communiceert makkelijk en ziet constant mogelijkheden om Espria positief in de publiciteit te brengen. Je hebt een senior profiel dat in staat is goed tussen de verschillende niveaus te schakelen en je bent een verbinder pur sang. Je hebt bij voorkeur een netwerk of weet de weg in de zorg goed te vinden, maar we staan ook open voor ervaring in een branche met vergelijkbare uitdagingen.

Kennis en ervaring

  • Een relevante opleiding op HBO+ of WO-niveau, aangevuld met meerdere jaren relevante werkervaring (WO werk- en denkniveau).
  • Kennis van de werking van en goede contacten bij de brancheverenigingen (Actiz, De Nederlandse GGZ en VGN).
  • Relevante en uitgebreide werkervaring met Public Affairs in de zorg (zowel regionaal als landelijk) .
  • Uitgebreide ervaring als woordvoerder.
  • Ervaring met visievorming. In staat afstand boven de materie te hangen en te te concentreren op hoofdlijnen waarbij ook het lange termijnbeleid wordt bewaakt. Bekend met de (inhoudelijke) ontwikkelingen en trends binnen de zorgsector en in staat zijn om een visie te vormen.

Competenties

Communicatief, overtuigen, verbinden, onderhandelen, visie, sociaal vaardig, verbindend, tactvol, en omgevings- en politiek bewustzijn. En sociale vaardigheden: is verbindend en tactvol.

Overige Informatie

Het betreft een vacature binnen één van de grootste zorgaanbieders van Nederland.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-VVT.
De functie is ingeschaald in FWG 75.
De standplaats is Beilen.
Het betreft een functie van 32-36 uur.
Espria laat zich bij de sollicitatieprocedure ondersteunen door de Zorg Management Groep, Werving & Selectie en Interim Management.
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Tjeerd Bakker, directeur Zorg Management Groep, telefoon 0528-235464/06-51840661.
Je reactie ontvangen wij graag voor 9 augustus a.s. via de button “solliciteer”.

Solliciteren