Adviseur Leren & Ontwikkelen (zwangerschapsverlof)

Ben jij een expert in leren en ontwikkelen?
Praktijkleren, lerende zorgcultuur, blended learning… als ervaren opleidingsadviseur komen deze termen je ongetwijfeld bekend voor. En dat is waar wij in de toekomst in willen investeren om onze medewerkers up-to-date te houden over de razendsnelle ontwikkelingen binnen de zorg. Ter vervanging tijdens zwangerschapsverlof zoeken wij een enthousiaste adviseur leren en ontwikkelen die ons team komt versterken. Samen met Carla (adviseur praktijkleren), Marijke en Heleen (medewerkers opleidingen) vorm jij gedurende zes maanden een team waarin jouw focus komt te liggen op het faciliteren van het leren en ontwikkelen van onze medewerkers. 


Een typische werkdag?
Maandagochtend start je vol frisse moed aan je nieuwe werkweek. Er staat een afspraak met een aantal zorgmedewerkers en de manager van Zonnehuis Ufkenshuis gepland. Ze willen advies bij de uitvoering van het opleidingsplan 2022 op hun locatie. Uiteraard kan jij ze de juiste handvatten bieden en al snel ligt er een op maat gemaakt advies op tafel. Om 11.00 uur stap je in de auto, op naar Zuidhorn waar jouw thuisbasis is. Om 13.00 uur staat een teamafspraak gepland, jullie denken na over de implementatie van de visie op leren en ontwikkelen. Jij stelt een notitie op voor het MT met de input van je collega’s. Na het overleg heb je een bijeenkomst van een sectorbreed innovatienetwerk. Yes! Wat heb jij toch een leuke baan! Aan het eind van de dag vertrek jij voldaan naar huis. 


Welke opdrachten liggen er voor je klaar?
Je draagt zorg voor het verder brengen van het opleidingsbeleid en de visie op leren en ontwikkelen. Samen met je collega’s en de (cluster-)managers ga je het strategisch scholingsplan implementeren en bevorder je de lerende zorgcultuur. Je behoudt daarbij het overzicht over de verschillende opleidingsactiviteiten en je hebt over de organisatie van opleidingsactiviteiten contact met externe partijen.


Wie ben jij?
Je kent de trends en ontwikkelingen in de zorgmarkt waardoor je een gesprekspartner op niveau bent en jouw klanten een passend advies kan geven voor elke specifieke uitdaging.

 • Je bent in het bezit van een relevant hbo-diploma, zoals onderwijskunde of HR
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als adviseur in het HRD werkveld, je hebt aantoonbare affiniteit met beleidsontwikkeling en strategische vraagstukken
 • Je beschikt over actuele kennis op het gebied van ontwikkelingen in het HRD werkveld en de zorg
 • Als adviseur leren en ontwikkelen heb je kennis over en ervaring met projectmatig werken en hanteer je een resultaatgerichte aanpak
 • Je zoekt een ondernemende en zelfstandige positie met duidelijke doelstellingen. Het resultaat telt, waarbij kwaliteit essentieel is
 • Vanwege de diversiteit van de werkzaamheden kun je snel schakelen en weet je goed overzicht te houden
 • Je bent een teamplayer met een duidelijk visie op leren en ontwikkelen
 • Je bent communicatief sterk en kunt op alle niveaus communiceren/schakelen


Wat hebben wij jou te bieden?
Een plezierige werkomgeving in een gezellige en informele organisatie. We bieden je een baan met veel afwisseling, kennisdeling en de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. 

 • Een tijdelijk contract voor de duur van zes maanden, ter vervanging tijdens zwangerschapsverlof (ook als ZZP-er nodigen wij je uit om te reageren)
 • Wij denken aan een contract van 32 uur per week
 • De functie is ingeschaald in functiegroep FWG 55 van de CAO VVT, dit is maximaal € 4.286,78 bruto per maand op fulltime basis (36 uur)
 • We bieden diverse ontwikkel-, opleidings- en doorgroeimogelijkheden waaronder het gebruik van de e-cademy, je hebt de keuze uit vele trainingen en cursussen 


Wie zijn wij?
Zonnehuisgroep Noord biedt met 1600 medewerkers zorg, specialistische behandeling en begeleiding aan 1500 mensen thuis of bij één van onze locaties in de provincie Groningen. We sluiten de zorg zoveel mogelijk aan bij de mogelijkheden, behoeftes en gewoontes van de cliënt. Hierbij gaan wij uit van de eigen kracht van de cliënt. In onze organisatie draait het om oprechte en persoonlijke relaties. Iedereen, jong of oud, wil graag onafhankelijk leven, zelfstandig én zelfbeslissend. Het is onze uitdaging om dat te ondersteunen. 


Jouw werkplek
Je maakt onderdeel uit van de afdeling P&O, hier werken collega’s van advies, vitaliteit, opleidingen en werving & selectie samen aan de totstandkoming van het strategisch P&O beleid en de uitvoering daarvan. Binnen team opleidingen ga je nauw samenwerken met 3 collega’s. Daarnaast werk je veel samen met het hele P&O team en het management. Ons streven is de locaties zo goed mogelijk te ondersteunen en faciliteren zodat zij zich kunnen richten op het bieden van de best mogelijke zorg aan onze cliënten. 


Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anouk Wilting (Adviseur leren en ontwikkelen), via telefoonnummer 06 572 835 97. 


Wil je direct solliciteren?
Ben jij enthousiast geworden om ons te versterken? We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!
Stuur je brief met CV vóór maandag 16 augustus a.s. naar onder vermelding van vacaturenummer 21.103
De gesprekken worden gepland in de week van 23 augustus. 

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.