Clustermanager | Zonnehuizen Delfzijl-Appingedam

Word jij één van onze boegbeelden?
Ben jij een ervaren (zorg)manager die kansen onderzoekt en zich bij voorkeur richt op leren, ontwikkelen en vernieuwen? Wij zoeken een collega clustermanager die met een frisse, onbevangen, warme maar ook zakelijke blik aanstuurt op kwalitatieve en professionele uitvoering van zorg. Dankzij jouw leidinggevende capaciteiten worden medewerkers gestimuleerd om vanuit hun passie  te werken volgens onze persoonsgerichte zorgvisie. Wij leveren en organiseren de zorg samen (en vanuit eigen kracht) met onze cliënten en hun leefomgeving.

“We doen met aandacht wat nodig is om de dag de moeite waard te maken!”

Eef de Boer | Clustermanager

 
Wat ga je doen
Binnen Zonnehuisgroep Noord werken we volop aan het voorbereiden en vormgeven van onze persoonsgericht zorg, nu en richting de toekomst. De schets is gemaakt, de randvoorwaarden worden duidelijk, processen worden ontworpen of aangepast. Aan jou als clustermanager de uitdaging om hieraan, in samenwerking met je collega’s, verder vorm en inhoud te geven. Jij staat achter onze missie, waarbij ruimte is voor eigenheid en persoonlijkheid en waar voortdurend leren en op zoek gaan naar de mogelijkheden om de zorg nog beter te maken jouw belangrijkste speerpunten zijn. Je bouwt mee aan een werkomgeving waarin iedereen zich veilig, vertrouwd, gewaardeerd en trots voelt.

Het cluster Delfzijl en Appingedam bestaat uit Zonnehuis BetingeStaete, Woonhaven BetingeStaete en Woonhaven Opwierde (Appingedam) waar cliënten die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen 24-uurs zorg ontvangen. Als clustermanager Delfzijl en Appingedam word je verantwoordelijk voor 107 cliënten en ca. 190 medewerkers.

 • Je gaat de teams van het Zonnehuis en de Woonhavens in Delfzijl en Appingedam ondersteunen in het verder invulling geven aan persoonsgerichte zorg en daarbij de wendbaarheid van de teams en het zelf-organiserend vermogen versterkend.
 • In de komende jaren wordt, vanuit het Groninger Zorgakkoord en in samenwerking met Cosis, gezamenlijke innovatieve nieuwbouw gerealiseerd voor zowel het Zonnehuis als de beide Woonhavens in Delfzijl. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van zowel een goede samenwerking als de nieuwbouw en netwerkvorming. Je participeert in alle daarmee samenhangende project- en werkgroepen.
 • Je bouwt in- en externe contacten met andere sectoren en ketenorganisaties op en onderhoudt deze. Je bent integraal verantwoordelijk, je bouwt mee aan het tactisch/operationele clusterbeleid en je rapporteert aan de Manager Zorg.
 • Binnen jouw cluster ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg, de zorg logistieke processen en een financieel gezonde organisatie van de zorg. Je maakt de vertaalslag van de zorg naar cijfers (en vice versa) en betrekt je teams en de cliëntenraad bij keuzes en prioriteitstelling.
 • De zorgvraag wordt steeds complexer en specialistischer. Aan jou de taak om dit mede vorm te geven binnen jouw cluster, daarbij word je ondersteund door verschillende stafdiensten.
 • Je zorgt voor adequate invulling van de cliëntmedezeggenschap en voor een klimaat waar binnen de vrijwilligers en mantelzorgers zich betrokken voelen bij de zorg en dienstverlening.Wie ben jij?
Als ervaren (zorg)manager weet je als geen ander hoe je jouw teams positief kunt stimuleren en sturen, met als doel om de locaties uitstekend te laten functioneren. Gezien de grootte van het cluster werk je vaak op afstand, maar je voelt feilloos aan wanneer je er voor je medewerkers en cliënten ‘moet zijn’ en de verbinding maakt.

We bieden je een functie die vraagt om een flexibele instelling en de vaardigheid om je tijd goed te kunnen indelen en managen. Je zorgt ervoor dat afspraken worden nagekomen, stuurt op adequate processen en daarbij horende besluitvorming. Dit alles in concrete stappen wat uiteindelijk leidt tot een juiste energiebalans bij medewerkers en steeds betere zorg. 

Specifiek over jouw profiel

 • Je beschikt over een afgeronde managementopleiding op HBO- of WO-niveau, (bijvoorbeeld bedrijfskunde) aangevuld met meerjarige ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de VVT zorg).
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met verandermanagement
 • Je bent laagdrempelig benaderbaar en beschikt over een coachende, mensgerichte stijl van leidinggeven
 • Je werkt planmatig en zet plannen in beweging door zaken operationeel en concreet te maken
 • Je werkt gestructureerd en bent “in control”, ook in een dynamische omgeving
 • Je werkt gemakkelijk samen met verschillende stafdiensten en functionarissen, om werk en resultaten zo optimaal mogelijk te realiseren
 • Je voelt je verantwoordelijk voor jouw cluster, maar ook voor de organisatie als geheel.
 • Je bent ondernemend, integer, proactief en beschikt over een gezonde dosis humor.
 • Je hebt ervaring met persoonsgericht en zelf-organiserend werken  

Dit hebben wij te bieden
Een plezierige werkomgeving in een organisatie die volop in beweging is. Een positie waar jij zelf mede inhoud en vorm aan geeft. 

 • Een arbeidsovereenkomst op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week) voor de duur van een jaar met de intentie deze voor onbepaalde tijd te verlengen
 • Een salaris volgens de CAO VVT, FWG 65 (maximaal € 5.752,21 bruto per maand op fulltime basis)
 • Diverse ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Wij bieden een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een 13e maand, bedrijfsfitness of deelname aan het fietsplan)


Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Karin Delger (P&O adviseur) via telefoonnummer 06 211 27 839 of met Hester van Gorkum (Manager Zorg) via telefoonnummer 06 319 96 304. 

Wil je solliciteren? Stuur je brief met CV vóór maandag 14 juni a.s. naar onder vermelding van vacaturenummer 21.065.
De sollicitatiegesprekken worden gepland op 17 en 18 juni en op 22 en 23 juni a.s.
Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Kom je bij ons in dienst, dan vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.