Verpleegkundige in opleiding tot Specialist (VIOS)

Verpleegkundige in opleiding tot Specialist  (VIOS)

ZINN heeft een opleidingsplek tot Verpleegkundig Specialist in opleiding (VIOS) bij de Master Advanced Nursing Practice van de Hanzehogeschool in Groningen

Wil jij, als HBO Verpleegkundige, opgeleid worden tot regiebehandelaar, waarbij je verpleegkundige zorg en medische behandeling integreert?
Dan is de opleiding tot Verpleegkundig Specialist iets voor jou! 

 • 32 – 36 uur per week
 • Start aanstelling en opleiding: 1 september 2023
 • Duur opleiding: 2 jaar
 • De vacature wordt zowel intern als extern gesteld

De opleiding

Duur opleiding: 2 jaar aan de MANP van de Hanzehogeschool in Groningen. 

 • Vanuit ZINN Gezondheidszorg wordt één van de Verpleegkundig Specialisten je praktijkopleider, daarnaast krijg je een Specialist Ouderengeneeskunde toegewezen als medisch leermeester.
 • Je werkt gemiddeld 3 dagen per week samen met je praktijkopleider in de patiëntenzorg, en gaat 1 dag per week naar de MANP (contracturen zijn incl. gedeeltelijke voorbereidingstijd).
 • Gedurende je opleiding werk je onder supervisie van je opleiders en ga je steeds meer als zelfstandig (regie) behandelaar voor eigen patiënten aan het werk.

De baan

De functie van verpleegkundig specialist wordt gekenmerkt door de volgende aandachtsgebieden:

 • Je bent regiebehandelaar van kwetsbare ouderen op verschillende wooneenheden.
 • Je combineert medische behandeling en verpleegkundige zorg, waarbij het bevorderen van de kwaliteit van leven van de bewoner het uitgangspunt is. Je werkt samen met een collega specialist ouderengeneeskunde, die beschikbaar is voor overleg indien nodig.
 • Vanuit je eigen specifieke deskundigheid, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van zorg, ben je bezig met ontwikkelen, coördineren en implementeren van beleid.
 • Vanuit je rol en deskundigheid neem je actief deel aan project- en/of werkgroepen gericht op kwaliteit, ontwikkeling en innovatie.
 • Je levert een bijdrage aan de theoretische en praktische scholing van andere disciplines.

En jij?

 • Je bent gediplomeerd als verpleegkundige op HBO niveau en staat als zodanig ingeschreven in het BIG register.
 • Je hebt als verpleegkundige minimaal 5 jaar veelzijdige ervaring opgedaan in de gezondheidszorg (onder andere in het  ziekenhuis), bij voorkeur ook  in de ouderenzorg. Hierdoor heb je een brede kijk ontwikkeld op de zorgketen van kwetsbare ouderen.
 • Je bent initiatiefrijk, kunt goed samenwerken en bent organisatorisch sterk ontwikkeld.
 • Je hebt een duidelijke visie op de toekomst van het verpleegkundig vak en op de positie van de Verpleegkundig Specialist in de ouderenzorg.
 • Je hebt een innovatieve kijk op de toekomst van de ouderenzorg.
 • Je hebt een inspirerend en energiek karakter en gaat graag een uitdaging aan.
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden die zich vertalen naar een open en duidelijke manier van communiceren met cliënten, collega’s en andere hulpverleners.

Wie zijn wij?

ZINN is dé organisatie voor hoogwaardige, persoonlijke (thuis)zorg, wonen en welzijn voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand. Ruim 3000 medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor cliënten binnen en buiten onze locaties. ZINN is financieel gezond en onderscheidt zich door deskundige zorg in moderne gebouwen. Er is veel aandacht voor ontwikkeling en ontplooiing. Kennis delen is een belangrijk onderdeel van onze cultuur – vallen, opstaan en weer doorgaan. ZINN is een energieke, eigenzinnige organisatie met passie en een duidelijke visie, niet zonder humor en spontaniteit.

Binnen ZINN Gezondheidszorg zijn verschillende medische en paramedische disciplines ondergebracht. Het werkveld is hoofdzakelijk gericht op de locaties van ZINN in Groningen, Haren en Hoogezand. Daarnaast zijn ook samenwerkingsverbanden met externe partijen in de omgeving afgesloten en wordt er eerstelijns zorg aangeboden. Bij ZINN zien we het belang van opleiden en bieden jaarlijks dan ook meerdere opleidingsplekken aan binnen een positief en veilig leer- en werkklimaat.

Als Verpleegkundige in opleiding tot Specialist ben je lid van de medische vakgroep, samen met vijf collega Verpleegkundig Specialisten, twaalf Specialisten Ouderengeneeskunde, vier Artsen in opleiding tot Specialist (AIOS) en zeven Basisartsen. En je bent onderdeel van het multidisciplinaire behandelteam van ZINN Gezondheidszorg.

Ons aanbod

We bieden je een marktconform salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Aanstelling vindt plaats voor bepaalde tijd. ZINN heeft een uitstekend leerprogramma dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling en innovatie. Naast een marktconforme beloning volgens de CAO VVT kent ZINN een eindejaarsuitkering van 8,33 % over het bruto jaarsalaris. Daarnaast kun je gebruik maken van een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het fietsplan, tablet/laptopregeling, fitnessregeling, korting bij (zorg)verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten.

Meer weten en solliciteren?

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Kim Bies of Miranda Kruijer, Verpleegkundig Specialist bij ZINN Gezondheidszorg via 050-752 5000, of mail met k.bies@zinnzorg.nl of mi.kruijer@zinnzorg.nl

Voor meer informatie over ZINN en de functie van Verpleegkundig Specialist verwijzen wij je naar onze website.

Kijk hier voor meer informatie over de opleiding. 

Reageren? Solliciteer hier vóór 5 april a.s..

Gesprekken vinden plaats op woensdag 12 april 2023.

Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons in dienst te kunnen treden. De gemaakte kosten ontvang je van ons terug.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.