Sociaal werker

SOCIAAL WERKER IN HET VERPLEEGHUIS 
 

Wil jij pionieren als sociaal werker in het verpleeghuis op afdelingsniveau met focus op zingeving en leefplezier van ouderen? Kom werken bij ZINN!  
 
Wij zijn op zoek naar een sociaal werker, voor 32 uur per week, afdeling individueel wonen De Dilgt in Haren. Je zal onderdeel zijn van het verpleeghuisteam en hebt contact met de bewoners van deze afdeling.  

 De baan 

Afdeling individueel wonen is dynamisch én interessant. Achter iedere voordeur vind je een bewoner met een eigen verhaal, wensen en talenten. Jij onderzoekt samen met de bewoner, naasten en zorgverleners naar mogelijkheden om het welzijn te vergroten. Daarnaast voer je ook activiteiten uit op basis van behoeften zowel in groepen als één op één. Jouw werkdagen zijn nooit saai omdat je zowel overstijgend als uitvoerend te werk gaat. Als sociaal werker draag jij bij aan het woonplezier van de bewoners en ben je onderdeel van het zorgteam. Taken van de sociaal werker zijn onder andere: 

 • Je versterkt de verbinding tussen bewoners, naasten en zorgverleners.  
  Je kijkt vanuit de leefwereld van bewoners naar wat kan bijdragen aan zingeving en leefplezier.  
 • Je onderzoekt samen met de bewoners naar mogelijkheden met betrekking tot zelfredzaamheid, inclusie en participatie. 
 • Je ondersteunt de bewoners zodat zij op hun eigen manier kunnen meedoen in de maatschappij.  
 • Je ondersteunt het team in complexe vraagstukken en werkt in het zorgplan met focus op welzijn. 
 • Je inventariseert en coördineert het welzijn van de bewoners.  
 • Je coördineert en coacht woonassistenten bij het uitvoeren van activiteiten op groepsniveau èn één op één met de bewoners. Denk hierbij aan; wandelen, samen koken, creatieve activiteiten etc.
 • Je kan vroegtijdig signaleren waar eventuele hulpvragen liggen en verwijst zo nodig door naar de juiste behandelaar. Je werkt in een multidisciplinair team met o.a. psychologen, geestelijke verzorgers, maatschappelijk werkers, artsen, verpleegkundigen, verzorgende, helpende en psychiatrische verpleegkundige. 

 

En jij? 

Het betreft hier een nieuw vorm te geven functie. Dat biedt mogelijkheden om zelf binnen kaders verder vorm te geven aan de functie. Uiteraard moet dat je aanspreken want het vraagt extra creativiteit en flexibiliteit. Daarnaast vinden we het volgende belangrijk:

 • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau en bent in het bezit vaneen relevante afgeronde opleiding zoals; Social Work.
 • Affiniteit met de ouderenzorg; 
 • Kennis van de sociale kaart en de relevante wet- en regelgeving; 
 • Een goed oog voor de problematiek van de cliënten/bewoners en hun naasten waarbij je op een respectvolle en duidelijke manier communiceert; 
 • De vaardigheid om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken; 
 • Een gezonde dosis energie, relativeringsvermogen, humor en flexibiliteit; 
 • Een ondernemend, assertief en creatief ingesteld 
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden; 
 • Daadkracht en bent slagvaardig in het nemen van besluiten. Je weet de juiste mensen met elkaar te verbinden;  
 • De vaardigheid om de werksituatie, informatie en werkprocessen snel eigen te maken. 

Wie zijn wij?  

ZINN is dé organisatie voor hoogwaardige, persoonlijke (thuis)zorg, wonen en welzijn voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand. Bijna 3000 medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor cliënten binnen en buiten onze locaties. ZINN is financieel gezond en onderscheidt zich door deskundige zorg in moderne gebouwen. Er is veel aandacht voor ontwikkeling en ontplooiing. Kennis delen is een belangrijk onderdeel van onze cultuur – vallen, opstaan en weer doorgaan. ZINN is een energieke, eigenzinnige organisatie met passie en een duidelijke visie, niet zonder humor en spontaniteit.  

ZINN is vooruitstrevend en innovatief. Het gaat hier om een pioniersfunctie. De basis is al gelegd door een voorganger. ZINN wil graag volgen welke impact de sociaal werker heeft op het welzijn van onze bewoners en de zorg die we als team bieden.   


Ons aanbod 

We bieden je een marktconform salaris, inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Aanstelling vindt plaats voor bepaalde tijd. 

ZINN heeft een uitstekend leerprogramma dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling en innovatie. Naast een marktconforme beloning volgens de cao kent ZINN een aantal aantrekkelijke regelingen. Zo kun je dankzij de fiscale regeling zeer voordelig een fiets, tablet/computer, smartphone of sportabonnement aanschaffen. Daarnaast heeft ZINN een regeling voor extra vergoeding reiskosten en kun je korting krijgen op je (ziektekosten)verzekeringen. Tevens ontvang je bij ZINN een eindejaarsuitkering. 


Meer weten en solliciteren? 

Bij vragen over de pioniersfunctie als sociaal werker in De Dilgt bij ZINN kun je contact opnemen met Ellie Mattiesing (06-23827233) of Petra Vonk (06 13639810), beide leidinggevende zorg.  

 
Reageren? Solliciteer hier vóór 3 januari 2024 via de solliciteerbutton.

De gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 11 januari 2024.

Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons in dienst te kunnen treden. De gemaakte kosten ontvang je van ons terug.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.