Sociaal werker

Sociaal werker

 Wil jij pionieren in het verpleeghuis op afdelingsniveau met focus op zingeving en leefplezier van ouderen? Kom werken bij ZINN!  Wij zijn op zoek naar een Sociaal werker

 •  28 uur per week,  in De Cirkel (Haren)

De baan 

De Cirkel is een kleinschalig zorgcomplex op het terrein van de Dilgt in Haren voor mensen met dementie. Het is een thuis voor 40 bewoners. Zij beschikken ieder over een eigen appartement en op elke verdieping kunnen ze gebruik maken van de gezamenlijke huiskamer. Daar worden de bewoners betrokken bij het huiselijk leven. Jij onderzoekt samen met de bewoner, naasten en zorgverleners naar mogelijkheden om het welzijn te vergroten. Daarnaast voer je ook activiteiten uit op basis van behoeften zowel in groepen als één op één. Jouw werkdagen zijn nooit saai omdat je zowel overstijgend als uitvoerend te werk gaat.

Als sociaal werker draag jij bij aan het woonplezier van de bewoners en ben je onderdeel van het zorgteam.

Taken van de sociaal werker zijn onder andere

 • Je versterkt de verbinding tussen bewoners, naasten en zorgverleners.  
 • Je kijkt vanuit de leefwereld van bewoners naar wat kan bijdragen aan zingeving en leefplezier. 
 • Je ondersteunt het team in complexe vraagstukken en werkt in het zorgplan met focus op welzijn. 
 • Je inventariseert en coördineert het welzijn van de bewoners.  
 • Je organiseert activiteiten zowel in een groep als één op één met de bewoners. Denk hierbij aan; wandelen, samen koken, creatieve activiteiten etc.
 • Je kan vroegtijdig signaleren waar eventuele hulpvragen liggen en verwijst zo nodig door naar de juiste behandelaar. Je werkt in een multidisciplinair team met o.a. psychologen, geestelijke verzorgers, maatschappelijk werkers, artsen, verpleegkundigen, verzorgende, helpende en psychiatrische verpleegkundige. 

En jij? 

 • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau en bent in het bezit van een relevante afgeronde opleiding zoals; Social Work.
 • Affiniteit met de ouderenzorg en in het bijzonder ouderen met dementie; 
 • Kennis van de sociale kaart en de relevante wet- en regelgeving; 
 • Een goed oog voor de problematiek van de cliënten/bewoners en hun naasten waarbij je op een respectvolle en duidelijke manier communiceert; 
 • De vaardigheid om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken; 
 • Een gezonde dosis energie, relativeringsvermogen, humor en flexibiliteit; 
 • Een ondernemend, assertief en creatief ingesteld 
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden; 
 • Daadkracht en bent slagvaardig in het nemen van besluiten. Je weet de juiste mensen met elkaar te verbinden;  
 • De vaardigheid om de werksituatie, informatie en werkprocessen snel eigen te maken. 

Wie zijn wij?  

ZINN is dé organisatie voor hoogwaardige, persoonlijke (thuis)zorg, wonen en welzijn voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand. Bijna 3000 medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor cliënten binnen en buiten onze locaties. ZINN is financieel gezond en onderscheidt zich door deskundige zorg in moderne gebouwen. Er is veel aandacht voor ontwikkeling en ontplooiing. Kennis delen is een belangrijk onderdeel van onze cultuur – vallen, opstaan en weer doorgaan. ZINN is een energieke, eigenzinnige organisatie met passie en een duidelijke visie, niet zonder humor en spontaniteit.  ZINN is vooruitstrevend en innovatief. Het gaat hier om een pioniersfunctie. ZINN wil graag volgen welke impact de sociaal werker heeft op het welzijn van onze bewoners en de zorg die we als team bieden.   

De Cirkel richt zich op zorg en welzijn binnen een luxe ambiance. De Cirkel bevindt zich naast De Dilgt, een moderne woonzorglocatie waar allerlei vormen van zorg wordt geboden. Daar kunnen bewoners en bezoekers gebruik maken van allerlei voorzieningen, zoals een winkeltje, wekelijkse markt en sfeervol restaurant.  

Ons aanbod 
We bieden je een marktconform salaris, inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Aanstelling vindt plaats voor bepaalde tijd, met de intentie om dit, bij gebleken geschiktheid, om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. .

ZINN heeft een uitstekend leerprogramma dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling en innovatie. Naast een marktconforme beloning volgens de cao kent ZINN een aantal aantrekkelijke regelingen. Zo kun je dankzij de fiscale regeling zeer voordelig een fiets, tablet/computer, smartphone of sportabonnement aanschaffen. Daarnaast heeft ZINN een regeling voor extra vergoeding reiskosten en kun je korting krijgen op je (ziektekosten)verzekeringen. Tevens ontvang je bij ZINN een eindejaarsuitkering. 

Meer weten en solliciteren? 
Bij vragen over de pioniersfunctie als sociaal werker in de Cirkel kun je contact opnemen met Corrie Nauta, leidinggevende De Cirkel bij ZINN, 050 5852213/ 06 40050350.  

Reageren? Solliciteer hier vóór 24 april a.s.. 

De gesprekken vinden plaats op woensdag 3 mei.

Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde om bij ons in dienst te kunnen treden. De gemaakte kosten ontvang je van ons terug.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.